İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hasan AYDENİZ

L4roXyL

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
124
Reaction score
2
Merhaba IYINET. Sizlere kendimi tanıtayım.


Hasan AYDENİZ Kimdir? (Otobiyaografi)

14 Ekim 1986 İstanbul/Üsküdar/ZeynepKamil doğumlu, İstanbul/Üsküdar-da ikâmet eden, freelance programlama yapan, düz lise mezunu, boş zamanlarında HAT sanatı ve yemek yapmak ile ilgilenen, az konuşan çok çalışan ve sıradan bir insan olarak yaşamaya çalışan biridir.


L4roXyL Kimdir?
(Net Biyografi)

1999 yılında sohbet amaçlı DALnet IRC sunucusuna girerek net hayatına başlamıştır. Devamında, 2000-2006 seneleri arasında Türkiye-deki birçok IRC sunucusunda(e-kolay, mynet, superonline, zurna.net, mircturk, idealsohbet, lobi.net, arkadasca.net vb.) yetki veren/verilen ve ihtiyaca yönelik projeler(koruma botları, client programları vb.) geliştiren kişidir. 2006 yılında IRC sunucuları ile tamamen ilişkisini keserek, IRCForumlari.net forum kadrosunda(mIRC Scripting bölümü) görevine başlamıştır. Bu forumda 5 yıl kadar mIRC Scripting hakkında kullanıcılara yardım verip, ihtiyaçların ve gereksinimlerin yerine getirilmesinde yardımcı olmuştur. Aynı forumda Coders grubunun açılmasını sağlamıştır ve bu gruba Türkiye'de kendini belirli platformlarda kanıtlamış coder-ların toplanmasını/dahil edilmesini sağlamıştır. 2008 yılı sonlarına doğru mIRCScripting.net domainini alıp, içeriğini Türkiye'de bir ilk olarak sadece mIRC Scripting Betik Dili ile aktif etmiştir. Bu forumda Türkiye'deki eski/yeni coder-ları bünyesine katıp, hem nostaljik bir ortam yaratıp hemde üstad/çırak ilişkisini sağlamıştır. mIRC Scripting Betik Dili hakkında onlarca ders/makale ve binlerce hazır kod yayımlamıştır. Son olarak yakın zamanda Hazirkodlar.com domain-ini alıp, faaliyete geçirmiştir.


IYINET-e neden üye olmuştur?

IYINET benim yıllardır üzerinde durduğum ve önemsediğim, sadelik, bilgi deposu ve bilgiye önem veren yönüyle dikkatimi çekti. Bundan dolayı foruma dahil olup, mIRC Scripting bölümünü sayın Eif arkadaşımıza rica ederek faaliyete geçirdim. Unutmayın ki mIRC scripting betik bir dil olup, scripting dilleri arasında yıllardır yerini koruyan, dinamik ve güçlü dillerden birisidir. Ben her zaman bu dilin Türkiye-de gelişmesini, yaygınlaşmasını isteyen ve sağlamaya çalışan biri oldum. Bunun için IYINET forumlarında bu forum başlığının açılması önemliydi. Teşekkürler.


IYINET-den kimleri tanır?


Şuanda kimseyi tanımıyorum Lanet haricinde. Umarım zamanla saygı ve yardımlaşma çerçevesi içerisinde tanışırız.


Sitelerim, iletişim bilgilerim ve hakkımda daha fazlası

Kişisel site:
l4roxyl
mIRC Scripting:
mS
Hazırkod: Hazirkodlar
FB: Hasan AYDENİZ
Google: L4roXyL
Söyleşi vs.: IF
Hawkee: Ex. Codes


Teşekkürler. İyi niyetli yardımlaşmalar.
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
Hoşgeldin,
Konularını ard arda açtığın için flood korumasına takılmıştın.Bundan sonra böyle sorunlar olmayacaktır. :)
 

L4roXyL

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
124
Reaction score
2
Evet öyle bir sorun oldu. Flood dedektör olduğundan haberim olmadığı için amansız yakalandım sanırım. .)
Hoş gördüm. Teşekkürler.
 

Ovetto

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
11 Temmuz 2004
Mesajlar
1,398
Reaction score
27
Konum
İstanbul
Merhaba Hasan, hoşgeldin.

Kendini harika tanıtmışsın. Büyük keyifle okudum. Eski bir "IRC addict" (IRC Bağımlısı) olarak bende Undernet mevzilerinde konumlanmıştım. İlk bağlantım sanıyorum ki 1995 yılıydı. Uzun yıllar resmi yardım kanallarında "Helper" oldum. Saatlerce insanlara yardım etmek büyük keyif veriyordu. Bu yıllar boyu devam etti.

Malumun MSN çıktı Mertlik bozuldu, dolayısıyla mIRC'de popüler günlerini yitirdi. Hatta yeni jenerasyon mIRC'nin ne olduğunu dahi bilmiyor. Çok uzun yıllar sonra iyinet'in canlı toptantısını yapmak için mIRC'yi indirip kurdum ve Lanet'in organize ettiği bir server'a bağlandım. Çok özlemişim çoook. Gerçekten keyifli ve eğlenceli günlerdi Undernet zamanlarım.

Her neyse,

Halen görüyorum ki mIRC üzerinde çalışıyor ve bu doğrultuda paylaşımlar yapıyorsun. Sen gerçek anlamıyla bir "IRC Addict"sin:) Lütfen yanlış anlama bunu içtenlikle soruyorum; mIRC'ye ayırdığın bu vakti, eforu, çalışmayı v.s. başka bir alanda değerlendirsen daha faydalı olmaz mı? Çünkü ben mIRC'nin artık bittiğini düşünüyorum. Sanırım buna kimse itiraz etmez.
 

L4roXyL

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
124
Reaction score
2
Öncelikle bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim Ovetto.

Undernet. .) Evet bilirim bu sunucuyuda. O zamanlar mIRC-in ilk sürümleri mevcuttu tabii. Şu anki halinden oldukça zayıf, geliştirilmemiş, sade ve sadece text göndermeye yarayan bir programdı. Tabi o dediğimiz dönemlerde DalNET #zurna kanalının(türk kanallarından bir tanesi) 45.000/50.000 çektiğini bilirim. Kanala girdiğinde mIRC Client ekranı donuyordu, gidip yemeğini vs. yiyordun geldiğinde mIRC anca kendisine geliyordu. Ama sohbetler, yardımlaşmalar ve tanışmalar çok gerçekci ve keyifliydi. Şimdiki IRC sunucuları ile tabiki kıyas dahi edilemez.

Diğer dediklerine gelince, evet IRC Türkiye'de kesinlikle bitti. MSN, Facebook vb. siteler mIRC-in deyimi yerindeyse kuyusunu kazdı. Ama diğer ülkelerde insanlar hala mIRC-i sadece nostalji ve eşsiz bir ortam amacıyla kullanıyor. Son sayıya göre, mIRC 150.000.000 download aldı.

Aslında dediğin gibi mIRC olayı biraz farklı bir olay. Ben mIRC-i şuan IRC Client programı olarak kullanmıyorum zaten. Benim kullanım şeklime göre hemen hemen neredeyse tüm işimi görüyor mIRC. Herhangi bir programlama dili ile yapılabilen birşeyi mIRC ile yapıyorum/yapabiliyorum ve gerçekten işe yarar programlar yazıyorum.

Mesela mIRC ile yazdığım ve işime yarayan programlar var hala pc-imde; Files Clone Dedector(aynı/benzer dosyaları bulup işlem yapma), COM & Regedit Control (Adres defteri girdileri ve gereksiz girdileri bulup işlem yapma) vs. gibi onlarca program. Bunları zamanım oldukça paylaşırım sizlerle.

Ve son olarak, dediklerinde haklısın tabiki. mIRC illegal kullanım harici kişiye yeteri kadar maddi gelir bırakmaz. Bende zaten mIRC Scripting bilgimi kullanarak, diğer programlama dillerine yoğunlaştım son zamanlarda. mIRC Scripting ile PHP ve Perl dilleri arasında inanılmaz bir benzerlik var. Geçiş yapmam benim için sıkıntı olmaz sanırım. E tabii birde yılların yorgunluğu varda neyse. .)

Teşekkürler tekrar.
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
L4roXyL sizi forumumuzda görmek çok güzel. Hoş geldiniz. İyi forumlar diliyorum.
 

L4roXyL

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
124
Reaction score
2
Hoş gördüm buğra. (yazdığın şiirler, müzik zevkinle eş değer sanırım. anladın sen.)
Hoş gördüm depresan. Teşekkürler.
 

L4roXyL

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
124
Reaction score
2
Hoş gördüm burak. Sağolasın, seni görmekde güzel.
 

Tek

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Şubat 2010
Mesajlar
489
Reaction score
14
Konum
Danimarka/Ankara
Hosgeldin

Burasi eski irc cilerle doluymus benimde 97 de irc hayatim baslamisti orda burda, reklama gerek yok :) lantarda nickleriniz neydi :)
 

L4roXyL

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
124
Reaction score
2
Hoş gördüm teşekkürler.
Lantar-daki nickimde aynıydı. Ek olarak buranın eski IRC kullanıcıları ile dolu olması çok normal, günümüz asp ve php kodlayanların çoğu zamanında ya mIRC Scripting ile uğraşmıştır(ki tanıdığım çok kişi var) yada mS için dll-ler yazmıştır.
 

XfaCtoR

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Kasım 2010
Mesajlar
146
Reaction score
3
Konum
Antalya
Çalışmalarından hoşlandığım ve başarılı işler içerisinde bulunarak üstesinden gelen hiç bir işi yarıda bırakmayan bir kişiliğe sahip olması başka bir güzelliktir. Tabi ki, kendinide böyle güzelce tanıtman iyi olmuş. Hoş geldin.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst