Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

Hayat Denklemimiz - 1

MSBlog

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
6 Mayıs 2011
Mesajlar
148
Açılan Konu
11
Tepki puanı
16
Hadi Steve, yapabilirsin. Bak oğlum, korkuların ile yüzleşmelisin. Ne zamana kadar korkuların ile yaşayabilirsin? diyor babası oğluna. Steve, henüz 9 yaşında bir çocuktur. Ve kendisine sürekli sataşan mahalle çocuklarından sürekli kaçmaktadır. Onları gördüğü yerde yönünü değiştirmektedir. O gün “yeter” der Steve. Babasına açılır, anlatır bu sıkıntısını.

Baba ise hayat ile yoğrulmuştur. Küçüklüğünden beri zengin olan babasının yanında ticaret ile uğraşmış, zorluklara göğüs germiştir. Kendisine sıkıntısını anlatan oğluna cevabi olarak “Korkuların ile yüzleş. Onların karşısına çık ve kendi kendine onlardan korkmuyorum de.” der.

Steve “yapamam baba” dese de babası kararlıdır: “Hadi Steve, yapabilirsin. Bak oğlum, korkuların ile yüzleşmelisin. Ne zamana kadar korkuların ile yaşayabilirsin?”
Bu hikayeyi çok görmüşüz, dinlemişizdir. Korkularımızla yüzleşmek, yüreğimize daha çocukken kazınmıştır. Çocuk filmlerinin bir çoğunda verilir bu mesaj.

Üç ihtimalli bir denklem bu. Steve, korkuları ile yüzleşti. Eğer yüzleşmeseydi, ona korkak diyecekti babası. Yüzleşti, eğer dayak yerse beceriksiz olacaktır. Eğer döverse, bilmiyor ki “ben”liği kabaracak. Nerden bilsin Steve, ben bunları döversem, kendimi süperman gibi hissedeceğim deyip, ileride “artık bana babam bile karışamaz” diyerek etrafına umutsuzluk saçacağını. Babası, kendi derdini kendisi oluşturmuştur. Steve, korkuları ile yüzleşmiştir.

Yüce İslam eğitimi ile beslenmemiş çocukların sıklıkla karşılaştığı problemlerden sadece biridir bu. Steve, İslam fıtratı üzerine doğdu. Ona babasından korkması öğretildi daha doğmadan. Babasından korksun ki, Allah’tan hakkıyla korkmayı bilsin. Bir çocuk babasından korkar, ama başı sıkıştığında gittiği ilk yer de babasıdır. Bu başka bir korkudur. Havf (korku) ve reca (ümit) arasında doğdu Steve, bıraksak da öyle yaşasa olmaz mı?

Steve, henüz 9 yaşında bir çocuktur. Ve kendisine sürekli sataşan mahalle çocuklarından sürekli kaçmaktadır. Onları gördüğü yerde yönünü değiştirmektedir. O gün “yeter” der Steve. Babasına açılır, anlatır bu sıkıntısını.

Baba ise hayat ile yoğrulmuştur. Küçüklüğünden beri zengin olan babasının yanında ticaret ile uğraşmış, zorluklara göğüs germiştir. Kendisine sıkıntısını anlatan oğluna cevabi olarak “Gel oğlum, beraber gidelim.” der ve beraber o çocukların arasından geçerler. Babasının yanında olması güven vermiştir ona. Kasılarak, korkusuzca gitmektedir. Steve farkında değildir ama öğrenmiştir ki “Yanımda benden daha büyük, daha kuvvetli biri ile gidersem, bana kimse bir şey yapamaz.”

Böylelikle büyüdüğü zaman Allah’ı tanıyacaktır. Çünkü O’ndan başka herkes güçsüzdür. O herkesten güçlüdür. Öyleyse O’nun ile gezeyim. Hep O’nun ile olayım. Ben süperman değilim, ama Arşın Rabbi olan Allah benimledir. Ben O’nun ile tüm korkularımın arasından geçerim.

Steve güçsüzlüğü içinde kuvveti bulmuştur. Allah’tan korkmaktadır, ama bu korku onu Allah’a daha da yakınlaştırmaktadır.

Allah kuluna kâfî değil midir? (Zümer Suresi – 36)

… De ki: “Allah bana yeter!” (Zümer Suresi – 38)

Metehan Salih

Alıntı Kaynağı: Hayat denklemimiz -1 | MS BLOG

 

akahaita

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
1 Nisan 2011
Mesajlar
831
Açılan Konu
10
Tepki puanı
35
Konum
Memleketten
Yine çok güzel bi makale, eline sağlık.. :harika:
 
Üst