İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

heklendim. Tecrübelerinize ihtiyacım var.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Yeni açtığım bir site var. Reklamstore'de az kalan parayla bir reklam vereyim dedim.

Gelen ziyaretçilerden birisi 2 defa üye oldu. IP adreslerini kayıt altına alıyorum. Oradan farkettim. Daha sonra veritabanına bir göz atarken bu kullanıcının girdiği bilgilerde bir kod vardı ve kod içinde php uzantılı bir site adresi. Daha sonra loglara baktığımda bu site adresini aradığımda direk scriptin yönteci panelinin adresinin gözüktüğünü gördüm ve bu IP ile gelen kişi panelde gezinmiş.

Anladığım kadarı ile işlem bu şekilde gerçekleşti. Ben yönetici panelinden bu kullanıcıları listelerken bu kişinin eklemiş olduğu site adresi çağrıldı ve adres direk ona gitti.

Site adresini ve whois bilgilerini incelediğimde gerçek bilgilerinin girilmemiş kanısına vardım. Site ve whois bilgileri ile bir araştırma yaptım ama bir sonuç alamadım. ancak o site üzerinden bir iki hek sitesine de link verilmiş. Dostlinkler babında herhalde.

Sormak istediğim bir kaç soru var.

1. Şimdi ne yapmalıyım ?
2. Bu bir heker'lık mı yoksa lamerlik midir ? Yani yaptığı bilindik bir yöntem mi...

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Geçmiş olsun gozüm!

Kullandığın hazır script mi?
Hazır script ise; nedir senin scriptinin adı?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Teşekkür ederim.

Scripti ben yazmıştım. Form gönderimlerinde
PHP:
 function temizledegell($string)
{
if(get_magic_quotes_gpc())
{
$string = stripslashes($string);
}
elseif(!get_magic_quotes_gpc())
{
$string = addslashes($string);
}
$string = @mysql_real_escape_string($string);
return $string;
}

sadece bunu kullanıyordum. Ancak yeterli gelmedi. çünkü eklediği kodu <script site.com/ddsa.php> gibi ekleyebilmişti.

Hemen müdahale ettim ve

PHP:
function filtre($q) { 

$q = str_replace("`","",$q); 

$q = str_replace("&","",$q); 

$q = str_replace("%","",$q); 

$q = str_replace("'","",$q); 

$q = str_replace("<","",$q); 

$q = str_replace(">","",$q); 

$q = str_replace("script","",$q);

$q=trim($q); 

return $q; 

}

artık bunlarıda uygulamaya başladım.

Benim merak ettiğim acaba root şifrelerini de ele geçirmiş midir ?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
bende artık formlarda script java meta http < > ' gibi karakterler varsa yorum yada kayıt girilmesini engelliyorum spam mesaj atam sistemlerdende kurtulmuş oluyorum böylece. :) Lamerin yapacağı bir işe benzemiyor onlar genelde hazır scriptlerin çeşitli açıkları olur ve oradan girer ben genelde admin bölümlerine cpanelden şifre koyuyorum en sağlamı o daha hiç geçen görmedim ama diğer şifre yöntemleri çeşitli kodlarla gecebiliyorlar.

emin_hask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende artık formlarda script java meta http < > ' gibi karakterler varsa yorum yada kayıt girilmesini engelliyorum spam mesaj atam sistemlerdende kurtulmuş oluyorum böylece. :) Lamerin yapacağı bir işe benzemiyor onlar genelde hazır scriptlerin çeşitli açıkları olur ve oradan girer ben genelde admin bölümlerine cpanelden şifre koyuyorum en sağlamı o daha hiç geçen görmedim ama diğer şifre yöntemleri çeşitli kodlarla gecebiliyorlar.

Kesinlikle katılıyorm.Yönetim panellerine ek şifre koymanızın kesinlikle bir zararı olmaz :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
admin'e şifre de koyacaktım ama unutmuşum.

kayıt olurken <script site.com/a.php> böyle bir kodu kullanıcı bilgilerine ekleyebilmiş. Herhalde o sayfa benim panelden çağırılınca bilgiler ona gitti. İşin burası benim için önemli açıkçası. Böyle bir yöntem var mı varsa da hangi bilgiler çalınmış olabilir ?

Şifreler gitmiş olabilir mi. Gerçi değiştirdim bunları da dosyalar çekilmiş olabilir mi ?
Düşünüyorum. Eğer şifreler gitmiş olsaydı en azndan veri tabanına zarar verirdi. Ayrıca panele girdiği sırada bir kaç işleme yaparak o kodu gene eklemeye çalışmış.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
:) heralde kodu sitye ekleyip senin ne yaptığını izliyecekti. antivir kullanırsan iframe gibi kullanılan java kodlarında virüs uyarısı veriyor.

kaanoglu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Geçmiş olsun. Kesinlikle lamerlik script kiddylikten başka birşey değil.

Bir full backup alın, tüm dosyalarınızı bilgisayarınızda açın ve gif, txt, jpg gibi dosyalar da dahil olmak üzere iyi bir antivirusle dosyalarınızı tarayın.

Dosyalarınız arasında c99 r57 vs türü bir shell script olmalı. Söylediğiniz Linkin tam yolunu yazsaydınız daha doğru bir tespitte bulunabilirdik. Bu tarz bir shell kullanılmışsa root şifreniz dahil tüm şifrelerinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Site adresini sizlerinde zarar görme ihtimalinize karşı vermek istemedim.

Bu olayı farkettikten sonra zaten tüm şifreleri sıfırladım ve virüs taramasını dagerçekleştirdim. Bir sonuç çıkmadı. Ayrıca frame olup olmadığını kotrol ettim. Ancak bir sonuç çıkartamadım.

Size adresi gönderdim...

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben şifrelerimi her 20 günde bir değiştiririm. Hemde öyle 6 hane falan değil. 20 hane ve eğer numara haricinde harfte kabul ediyorsa harfte eklerim. Gerekirse karakter bile :)

Şifrelerinizin kolay bulunma itimallerini yükseltin, Gerekirse haftalık olarak yenileyin.

Geçmiş olsun, son olsun!

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Ben şifrelerimi her 20 günde bir değiştiririm. Hemde öyle 6 hane falan değil. 20 hane ve eğer numara haricinde harfte kabul ediyorsa harfte eklerim. Gerekirse karakter bile :)

Şifrelerinizin kolay bulunma itimallerini yükseltin, Gerekirse haftalık olarak yenileyin.

Geçmiş olsun, son olsun!

Bencede karakter kullanmalısınız :) bende şifrelerin bir çoğunda karakter kullanırım ve büyüklü küçüklü yazmaya özen gösteririm. ^+Df34wSd/& gibi şeyler :) hee diceksiniz onu nasıl aklında tutuyosun monitöre yapışık post it var.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Saolsun kaanoglu bana çok yardımcı oldu.

Ondan aldığım bilgiler ve araştırmalarım sonucunda sitemde yapılanın "Çerez (Cookie) Çalma - XSS açığı" olduğu kanısına vardım. Bunla ilgii makaleleri okuduğumda sitemde yapılanların benzerlikleri dikkatimi çekti.

Vardığım son kanıya göre bu kişi sisteme üye olarak veri tabanına kayıt işlemi olan bölümlerinden (Mesaj, anket vs...) birisini kullanarak istediği kodu veritabanına kaydetmeyi başarbilmiş. Bunun sonucunda da o sayfaya giren kullanıcıların bilgisi kendi sitesine yüklediği "a.php" şeklinde olan dosya tarafından çalıştırılıyor ve o sayfayı gezen kişinin Cookie bilgilerini çalmış oluyor.

Bu noktada size sormak istediğim gelen verileri (Post, get) aşağıdaki gibi düzenlersem bu yöntemi engellemiş olabilir miyim ? Çünkü kullanıcı şuan sitede gezinmekte ama bir işlem henüz yapabilmiş değil.

PHP:
function filtre($q) {  

$q = str_replace("`","",$q);  

$q = str_replace("&","",$q);  

$q = str_replace("%","",$q);  

$q = str_replace("'","",$q);  

$q = str_replace("<","",$q);  

$q = str_replace(">","",$q);  

$q = str_replace("script","",$q); 

$q=trim($q);  

return $q;  

}

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
WordPress'de admin dosyasının ismini değiştirdiğimiz zaman bir sorun çıkıyor mu? Yani herhangi bir bağlantısı var mı diğer dosyalarla. Vardır da yani demek istediğim ad olarak var mı?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5