İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

heklendim

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2008
Mesajlar
309
Reaction score
5
Arkadaşlar, Utopya nickli arkadaş benim kendisini dolandırdığımı sölemişti.Bende hayliyle böyle birşeyin olmadığını savundum kendisiyle sonra msndede konuştuk.Şu saat itibariyle öğrendiğim birşey varki bilgisayarıma heker girmiş.Ve hesabımdaki tüm paypal'ıda çalmış ve msnden bunu yazdı bana.Büyük ihtimalle Utopya nickli arkadaşıda o dolandırdı.Allah'tan çok para kalmamıştı paypalda 5$ filan vardı.Kendisinin Rusya'da olduğunu söyledi ve nasıl yaptığınıda anlattı.Bi sitede bi image linki vermiş ona tıklamışım tıklar tıklamaz anında pc'i ele geçirebiliyormuş ve hiçbir antivirüs yakalıyamıyormuş.Yarın nette büyük ihtimalle 3-4 saat olamıycam.Çünkü pc'den girilen kredi kartı bilgilerimde var.Oturup bozuk cd-rom ile format atmayı deniycem.Utopya arkadaşıma geçmiş olsun.Bu arada o image dosyasına hangi siteden nasıl tıkladığımı hatırlamıyorum.Sorduğumdada cevap alamadım.En azından msni filan kurtardık daha doğrusu dokunmuycam onlara dedi.Herkesin Bilgisine.
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
ne kadar iyi niyetli hekermış (!) o öyle... :) hem giriyor ardından sohbet muhabbet ediyor trojanı hakkında bilgi veriyor, hem rusyada yaşıyor ama türkçe konuşuyor. ilginç doğrusu
 

aXzel

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mayıs 2007
Mesajlar
1,310
Reaction score
0
yok hani bilgisayarıma ahcker girmş diyosun sen şifreleirni metin belgesindemi saklıyon ? yok madem senin pc ne girmiş 5 dolar için mi yapmış çok alçak bir adam mış cidden :S
 
X

Xman

Misafir
Yani neden sadece paypalını heklemişde msn e falan dokunmamış, ayrıca tanımlı kredi kartın varmış ve bu adamda heker o kredi kartından kafasına göre harcamada yapabilirdi pekala neden sadece 5 doları alıp bide ütopyayı dolandırıp çıkmış ? Senin tanımlı kredi kartını bombalamak varken senin tanıdığın birini dolandırmakla uraşması çok saçma.
 

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2008
Mesajlar
309
Reaction score
5
Arkadaşlar inandırıcı gelsin yada gelmesin.Ben bu olayı buraya yazmayadabilirdim.Ama Utopya nickli arkadaşın haberi olmasını istedim.
Birincisi; tanımlı kredi kartım var evet doğru ama sanal klavye kullanıyorum ve cep telden onay vermeden havale yapılamıyor.
İkincisi;keylogger denilen bir olay var.Klavyeden girilen bilgileri loglar ve karşıdaki korsana gönderir yani şifrelerin metin belgesinde tutulmasına gerek yok.
Üçüncüsü;sadece 5$ paypal heklemedi,sanırım Utopya'nında 15$ gitmiş.Kim bilir başka neler yaptıda haberim yok.
Dördüncüsü;ben bu adama bi account satmıştım.İlk olarak paypala ödeme yapmıştı.Eğer account vermeseymişim msn dahil bütün accountlarımı çalarmış ama alışverişe sadık kaldığım için ellememiş onlara.
Beşincisi; Rusya'da yaşıyor olması Rus olduğu anlamına gelmiyor.Kendisi bir Türk'müş.Ve Rusya'da 7 arkadaş kalıyorlarmış.

Baya muhabbet ettik kendisiyle,inanmayan varsa bana hangi linke tıkladığımı söyledi.O link size gönderirim tıklarsınız ve pcnize elveda dersiniz.Bu kadar açık konuşuyorum,eğer ben öyle birşey yapsam Utopya'ya bu konuyu açmazdım.Zaten msnde söyledim bu olayla alakam yok diye adımı soydımı telefon numarama kadar verdim kendisinde mevcuttur.Zaten ip adresini almış; adamınkiyle benimkini bir karşılaştırsın aynı mı değil mi?
Eğer aynıysa bannlasınlar beni siteden.
 

bluestanbul

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mart 2008
Mesajlar
73
Reaction score
0
buraya yaz linkide burda ver

ver linke bakalım neymiş bu resim tıklamayla direk giriyor. neyse genede ucuz atlattım diyorsan umarım öyledir bence herşeyi 1 kez daha kontrol et
 

efekentli

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Şubat 2008
Mesajlar
843
Reaction score
2
resim linlkini pm atarmısın ?

bu adam neden account satın alıyor ki ,heklesin accountları da !
 

cortes

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Eylül 2006
Mesajlar
128
Reaction score
0
Şu resim linkini banada pm atarmısın.Güvenlik ile ilgileniyorum bir görmüş olurum.
 

gf8

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
28 Ocak 2008
Mesajlar
1,686
Reaction score
2
Bu tür kodları genelde
resim üstüne sağ tıklayip birlikte aç diyerek word secerek açabilir kodları görebilirsiniz..

bunun genelde amacları şunlardir.

1: resim içine eklenen kod sizi direk belirlenen exeyi belirlenen siteden cekmeniz için yazilir. Böylece bilgisayarınız bir saldırı botu haline gelir
2:veya bilgisayarınıza keylog yerleştirmek için kullanılır

o virüsü almadan önce yaptiğin işlemleri Göremez ama virüsü aldıktan sonra klavyeni takip edebilir isterse bunu email adresine saat başi alabilir.

biraz daha dikkatli olmak lazım
 

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2008
Mesajlar
309
Reaction score
5
Arkadaşlar isteyen kişilere linki veriyorum ama sorumlu ben değilim oke.
 

Webdoktorz

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2008
Mesajlar
309
Reaction score
5
Konu çığrından çıktı bilgilendirme amaçlı attım son 2 kişiyede linki atıyorum sorumlusu ben değilim bilginize.Eğer pc'nizde açarsanız sonra format atın :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst