İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

heklink nedir?

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Haziran 2013
Mesajlar
1,250
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Web siteleri hedef anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almak amacıyla seo çalışması yaparlar. Seo çalışması yapanların büyük bölümü çalışmalarını etik kurallar çerçevesinde yürütürken seo çalışmalarında etik kurallara uymayan hileli yollara başvuranlarda bulunmaktadır. En sıklıkla başvurulan hileli yol ise heklinktir.
Peki, heklink nedir?
heklink kötü amaçlı bir backlink yöntemidir. heklinkte illegal yollara başvurularak Google doğal arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan, trustranki ve pageranki yüksek web sitelerine link eklenmesidir. Bu işlem tamamıyla yasa dışı bir işlemdir. Site sahibi yasal yollara başvurarak şikâyette bulunarak, heklink yapan kişinin ceza almasına sağlayabilir.
Arama motorları başta Google olmak üzere heklink yapan şirketleri tespit ettiği anda arama sonuçlarında gerilere itmekte, hatta indekslerinden dahi çıkartabilmektedir.
heklink öylesine yaygınlaştı ki, özellikle pageranki ve trustranki yüksek ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer alan sitelerin kendilerini sürekli olarak kontrol altında tutarak, sitelerine heklink yapılıp yapılmadığını tespit etmeleri gerekmektedir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst