İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Her şekilde google adsense

Taylan

0
Yasakli Uye
Katılım
8 Ağustos 2009
Mesajlar
771
Reaction score
10
Konum
Ankara
Her şekliyle google adsense

Google adsense nedir?

Her yönüyle google adsense
Web sitesi sahiplerinin kendi sayfalarında google'a verilen reklamları yayınlaması ve bunun üzerinde tık başına sabit olmayan bir kazanç sağlamasıdır.

Her site adsense'e kayıt olabilir mi?

Yasal içeriği(absürt,hek,w*rez hariç) olan ve kaliteli içerik barındıran sitelerin adsense onayından geçmemesi için sebep yoktur.Google eskiye göre standartlarını değiştirmiştir ve kolayca adsense kabul etmemektedir.Bir defa kayıt için mail yolladıysanız bunu tekrarlamayın aksi takdirde onaylanmayabilir.

Adsense den nasıl kazanırız?

Adsense tık başına ücret ödeyen bir sistemdir.Örneğin : Reklamveren yayınlatmak istediği reklama tık başı 0.1$ gibi bir bütçe ayırmışsa.Bunun 0.05$ ı google a , diğer 0.05$ ı size ayrılmaktadır.

Arama için adsense nedir ?

Google ın sağladığı bu hizmet sitenize koyduğunuz kutucuktan yapılan arama sonucu çıkan google reklamlarına tıklama başına para öder.Kelime kasmak için sakın denemeyin.Tıklama başına yüksek ücret veren siteleri aratarak tıklamayın bu sizin hesabınızın ban yemesine neden olacaktır(google apt@l değil)

Kazandığım miktar çok düşük ne yapmalıyım?

Birçok adsense kullanıcısının şikayet ettiği bir durumdur bu.Bunun sebepleri ise ;

-Çöp siteleri filtreye almalısınız (forumda mevcuttur)
-Koyduğunuz reklamların sitenizin içeriğinden farklı renkte olması bir dezavantajdır.Renkler ayrı olmasınki bunlara siteiçi link gözüyle bakılıp tıklama yapılsın.
-Sitenizin içeriği her zaman önemlidir.Arkadaşlık siteniz varsa ve bununla ilgili reklamlar çıkıyorsa bunlardan kazanma oranınız çok düşer veya oyun siteniz varsa görüntülü adsense reklamlarını flash oyunlar yanına koyun ki oyun zannedip tıklansın.Oyun geçişlerine reklam koymayın çünki kimse oyun açılırken reklamlara tıklamaz.
-Sitenize reklamları en doğru yerlere koyduğunuzu tekrar gözden geçirin.

Nasıl ödeme alırım ?

Hesapta biriken bakiyeniz 100$ ı geçtiği ay için bir sonraki aya güncellemiş olduğunuz banka hesap numaranıza para yatırılır.Eğer çek ile ödeme seçeneğini kullanıyorsanız , standart ve güvenli çek olarak iki türlü ödeme alırsınız.Standart çek 2-3 hafta içerisinde güvenli çek ise(24$ ücrete tabii)1 hafta içinde elinize geçiyor.(Nasıl bozdurulacağı forumda mevcut)

Dikkat edilmesi gerekenler

*Tık grubu oluşturup birbirinizin reklamlarına tıklamayın.
*Mail aracılığı ile tıklamaya teşvik edici mailler yollamayın(özellikle gmail)
*Kendi reklamlarınıza fark edilir bir şekilde tıklamayın.Modemi resetleyip ip değiştirip kendinizi zeki sanmayın google bilgisayar mac adresini bile kayıt altına alıyor.
*Eğer tık saldırısı alıyorsanız bunu önceden belirtin aksi takdirde googledan banlanıp tekrar hesap açtırma işlemleriyle uğraşmayın.
*Sitenize ziyaretçileri reklamlara tıklamaya yöneltici yazılar koymayın direk yasaklanma sebebidir.
*Adsense reklamların üzerinden geçen fare imlecinin süresini bile hesaplıyor
*Gösterim sayısını yükseltmek için sürekli f5 e basıp sayfayı yenilemeyin.
*Eğer arkadaşlarınıza tıklatıyorsanız bile(kesinlikle önerilmez)arkadaşlarınızın sizin sayfanızda ve reklam sayfasında geçirilen vaktin ve işlem yapmanın önemli olduğunu unutmasınlar.

Not: Bunlara dikkat edilirse hem kazanç artar hemde ban ihtimali neredeyse 0'a düşer.

Makale bana aittir.Bundan başka sadece bir forumda yine ben paylaştım.
 

zahmaci

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2003
Mesajlar
549
Reaction score
0
Konum
Antalya
hepsine katılıyorum fakat şuna değil
"Kendi reklamlarınıza fark edilir bir şekilde tıklamayın.Modemi resetleyip ip değiştirip kendinizi zeki sanmayın google bilgisayar mac adresini bile kayıt altına alıyor"

MAC adresini nasıl alıyor ? Javascriptle mi ?

Elbette kendi reklamlarınıza modeminizi resetleyip, tüm cookie leri silip tıklamayn ama MAC adresiniz kayıt altına herhangi bir şekilde ActiveX veya JavaApplet tarzı bir şey yüklemedikten sonra kayıt altına alınamaz...
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst