cpa' Alıntı:Ayrıca benim bildiğim, çok talep edilen malın fiyatı artar, az talep olan malın fiyatı ise düşer. Bence sen biraz araştırmalısın hostunnet. Burada bir arz talep ilişkisi yok tamamen windowstaki lisans olayıyla ilgili.
Bana kalırsa bu fiyatın artması konusunda getirilen açıklama mantıklı olsa da her zaman doğru olmayabilir. Windows-Linux örneğinde ise doğru olmadığı açıktır. Belki siz benden daha iyi olabilirsiniz ama ben de şimdiye kadar ikisini de bolca kullandım ama çıkardığım sonuçlar,
-- windowsun paralı olması ya da pahalı olması onun daha iyi olduğunu göstermez, daha iyi pazarlandığını gösterebilir. Yani ürünlern fiyatlarına göre daha iyi olduklarına karar vermek yanlıştır.
-- bence mantıklı olan, 2 şey aynı işi yapıyorsa ve biri daha ucuzsa onu tercih etmektir. Ki burada önemli bir kriter daha var, bu sistemlerden birinin kodu açıktır.
-- İki sistemin farklı alanlarda kendi avantajları olduğuna inanıyorum, Windows birtakım araçlarla işlerin kolay yapılmasını sağlayabilir ama işlerin kolay olması her zaman birincil kriter değildir. Windows kaldıramadığı için Linux serverlara taşınan ağır yüklü projeler gördüm. Ayrıca bir işin "kolay" olması da kişiye göre değişebilir. Bildiğimiz, alıştığımız yol genellikle kolay yoldur.