İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hile yapan siteleri nereye şikayet edebilirim ?

Ekshi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar kusurabakmayın, bazıları alın teri ile hakkı ile bu işler ile uğraşırlarken bazıları ise hilelere başvuruyorlar.

Örnek olarka bir site vermek zorundayım.

http://www.msnadresleri.com/mesothelioma/mesothelioma.asp

Gördüğünüz gibi bu adresi bazı sitelerde zorunlu olarak açtırıyorlar. Kullanıcının bilgisayarına bulaşan trojan spy v.s kullanıcının gezindiği web sitelerinin sağ tarafında zorunlu reklam penceresi açtırıyor ve bu sayfayı görüntületiyorlar.

Kullanıcı tıklasada tıklamasada en azından çok fazla sayıda görüntüleme almakta, tabi tıklanma sayısıda bu sayede artmaktadır.

Bu tür Türk yada yabancı web sitelerini tam olarak hangi maile yada hangi adresten ne şekilde şikayet edebiliriz.

İngilizce yada Türkçe şikayetler nasıl olmalıdır. Bunun hakkında bilgi almak istiyorum, benden başka bunu öğrenmek isteyenlerinde faydalanmasını istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ekshi' Alıntı:
Arkadaşlar kusurabakmayın, bazıları alın teri ile hakkı ile bu işler ile uğraşırlarken bazıları ise hilelere başvuruyorlar.

Örnek olarka bir site vermek zorundayım.

http://www.msnadresleri.com/mesothelioma/mesothelioma.asp

Gördüğünüz gibi bu adresi bazı sitelerde zorunlu olarak açtırıyorlar. Kullanıcının bilgisayarına bulaşan trojan spy v.s kullanıcının gezindiği web sitelerinin sağ tarafında zorunlu reklam penceresi açtırıyor ve bu sayfayı görüntületiyorlar.

Kullanıcı tıklasada tıklamasada en azından çok fazla sayıda görüntüleme almakta, tabi tıklanma sayısıda bu sayede artmaktadır.

Bu tür Türk yada yabancı web sitelerini tam olarak hangi maile yada hangi adresten ne şekilde şikayet edebiliriz.

İngilizce yada Türkçe şikayetler nasıl olmalıdır. Bunun hakkında bilgi almak istiyorum, benden başka bunu öğrenmek isteyenlerinde faydalanmasını istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Sikeyet etmeyi ogrendi isen kendinden baslayabilirsin
http://www.ekshi.net/i/scary-movie-4-download
http://www.ekshi.net/i/maskeli-besler-filmi-indir-download
http://www.ekshi.net/i/Dongel-kerhanesi-filmi-indir-download
http://www.ekshi.net/i/babam-ve-oglum-filmi-indir-adresi
http://www.ekshi.net/i/kurtlar-vadisi-Irak-filmi-indir-download

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
culpable, dedektif gibisin vallahi bravo, ama ben adresini verdiğin sayfalarda reklam göremedim?? Belki de senin yazdığını görünce kaldırmıştır..

Ben o sayfalardaki Bir insanın Türk olduğunu nasıl anlarsınız başlıklı yazıya taktım, ne kadar aptalmışız biz ya?? Hiç mi iyi tarafımız yok???

culpable

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dedektiflikle alakasi yok boyle bir sikayet basligi acilinca ilk basta sikayet etmeye kalkan kisinin sitelerine bakmak gerekiyor(Normalde 1 siteye girerken hayatta tek dikkat etmedigim sey kullandigi adsense de kurakl ihlali varmi yokmu
bazi arkadaslar bu sekilde baslik aciyor amaclarinin ne oldugunu sahsen ben bilmiyorum ama bu sekilde baslik acarak kendimize zarar veriyoruz
illa adsense kurar ihlali arayacaksak sitelerde benim sahsi gorusum kendim de dahil kucukte olsa %80 den fazla sitelerde kurar ihlali vardir
boyle basliklar cok acilir sen baskasinin acigini ararsin onu sikayet edersin bu esnada baskasi sendeki kural ihlalini gorur o seni sikayet eder Boyle ortada bir kinlesme ve acik arama olusur bununda zarari sonucta bizlere dokunur

utkuts

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sitede reklam yok. Yani kendini şikayet edecek bi mevzuda yok... Hem ayrıca Ekshi nin verdiği adres ile aynımı. Adam sadece adsense için sayfa yapmış ama ekshi sadece videoların linkini vermiş. üstelik ortada reklam falanda yok...

deeper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
UtkuTS' Alıntı:
Sitede reklam yok. Yani kendini şikayet edecek bi mevzuda yok... Hem ayrıca Ekshi nin verdiği adres ile aynımı. Adam sadece adsense için sayfa yapmış ama ekshi sadece videoların linkini vermiş. üstelik ortada reklam falanda yok...

alın terinden söz edip marez yayımlamak mı doğru olan bir şey? bu nasıl çelişki :)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Yahu siz neden sürekli tartışmaya yönelik mesajlar atıyorsunu tek amacınız bu.. Herif adsense ile ilgili şikayet edecek, neden düzgün bir şekilde "bak arkadaşım marez yayınlamışsın bunlarda hoş degil" şeklinde uyarmıyorsunuz???

Amacınız sadece ortam germek oluyor başka bir şey değil. Kendi canınızı sıktığınız yetmiyormuş gibi şu konuyu okurken benim canımıda sıkmaya hiç hakkınız yok.

Ekshi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ploop teşekkür ederim, verdiğin adres işime yaradı eline sağlık.

Bu arada www.ekshi.net/i adresini iş yerindeki patronumun oğlu için açmıştık, blog olacaktı uzun süredir duruyor öyle, marez falan eklemiş farkındayım ama silmek istemedim, kendisi bunun getirisi olmayan, yararı olmayan birşey olduğunun farkına varacaktır.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, bu soruyu benim değilde başkasının sorduğunu farzedebilirdiniz.

Gerçi başkası sorsaydı bu soruya yardım amaçlı cevap yazmazdınız, başka eleştirebileceğim konular varmı acaba diye dolanırdınız ama olsun sizi anlayabiliyorum, sıcaklar insanı bunaltıyor, fazla güneşte gezmemenizi tavsiye ederim. :)

----

Ekshi, forumda dolanırken hiç beklemediği anda karşısına şöyle biri çıkar;

hahaha bak bak açığını buldum şimdi o mesajının altına kendi açıklarından bahsedeyimde yerle bir edeyim onu. Herkes onun hakkında kötü düşüncelere sahip olsun. Benim nasıl olsa işim yok sürekli bu tür şeyleri incelerim.

Aynı zamanda Ekshi şu kişiyle karşılaşır;

Şu konuda yardımcı olabilirim en azından adresi yazarım işine yarar. Kişinin açıklarını yakalayıpta burada yayınlamaya çalışacağıma, bu esnada geçirecek olduğum vaktimi diğer yardıma ihtiyacı olan arkadaşların sorularına yanıt vermekle geçirebilirim. En azından yaygara yapmış olmam, birilerine yardımcı olurum.

Ekshi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
redbaron +1 rep ayrıca "kendisi sanki illegal yayın yapmıyor" demişsin
selim61 +1 rep demişsin
culpable öğrendi isen kendinden başlayabilirsin demişsin.

culpable arkadaşım, iyide yukarıda belirttiğin adreslerde adsense yok ki ? Şimdi google'a gidipte o adresleri şikayet etsek sizce mantıklı olurmu ? Adamlar acaba neden bu içeriğinde adsense olmayan sayfaları bize şikayet ettiler demezlermi ?

Burası Adsense bölümüyken ve ben adsense ile alakalı bir soru sormuş ve yardım istemişsem, gelipte marez içerik yaygarasını açan insanlara +1 rep vermek mantıklımı ?

Amacınızı merak ettim doğrusu, ama Ekshi sen gerçekten gereksiz konuşuyorsun diyorsanız aranızdan ayrılırım ve buraya tekrar gelmem bile. Yani meydan kurtlara kalır ama olsun alıştık biz bu mevzulara :)

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Ekshi' Alıntı:
redbaron +1 rep ayrıca "kendisi sanki illegal yayın yapmıyor" demişsin
selim61 +1 rep demişsin
culpable öğrendi isen kendinden başlayabilirsin demişsin.

culpable arkadaşım, iyide yukarıda belirttiğin adreslerde adsense yok ki ? Şimdi google'a gidipte o adresleri şikayet etsek sizce mantıklı olurmu ? Adamlar acaba neden bu içeriğinde adsense olmayan sayfaları bize şikayet ettiler demezlermi ?

Burası Adsense bölümüyken ve ben adsense ile alakalı bir soru sormuş ve yardım istemişsem, gelipte marez içerik yaygarasını açan insanlara +1 rep vermek mantıklımı ?

Amacınızı merak ettim doğrusu, ama Ekshi sen gerçekten gereksiz konuşuyorsun diyorsanız aranızdan ayrılırım ve buraya tekrar gelmem bile. Yani meydan kurtlara kalır ama olsun alıştık biz bu mevzulara :)

sana kimse gereksiz konuşuyorsun demiyor.Burası bi forum insanlar kurallar dahilinde, karşısındakinin onurunu zedelemicek biçimde,... düşüncelerini yazma özgürlüğüne sahiptir.
Fakat yasal olmayan yoldan Adsense ile kazanma için
bazıları alın teri ile hakkı ile bu işler ile uğraşırlarken bazıları ise hilelere başvuruyorlar
demişsin.
Ama senin sitende de (benimde ve bi çoğumuzunda) marez var, yani bazılarının alınteri ile hakkı yeniliyor(sanatçının,yapımcının,...), farkındaysan.culpable önce çuvaldızı kendine batır dedi.Yani eğer bi temizlik yapmaya kararlı isen önce sitenden başlamalısın.

wasGer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
culpable son derece doğru demiş. şikayet konusunuda manalı demiş çünkü 'alın teri' diyen şahıs kendi sayfasında (ister patronun oğlu olsun ister kendisi) marez koyuyor ve halen alın terisi diyor... Yok böyle şey, bunun adı resmen rezalettir. Kosmetik yapıp 'arkadaşım marez yasaktır lütfen düzenlemeler yap' diyecek değiliz ya! Ne bu be, millet alışmış korsan malına yeter yahu biraz kendinize gelin (üstüne alınanlar için).

theersin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum bu forumda acaba herkez yasal şeylerimi kullanıyor herkez mareze karşı çok merak ediyorum bilgisayarınıza hangi programlar lisanslı hangi mp3ler yasal arkadaşı eleştirceğenize ilk önce kendi bilgisayarınızdaki marez yasal olmayan şeyleri temizleyin..

Benim düşüncem saygı duyulursa sevinirim.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
ah birde en sonunda mantıklı bir cevap gördüm +rep

utkuts

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
theersin' Alıntı:
Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum bu forumda acaba herkez yasal şeylerimi kullanıyor herkez mareze karşı çok merak ediyorum bilgisayarınıza hangi programlar lisanslı hangi mp3ler yasal arkadaşı eleştirceğenize ilk önce kendi bilgisayarınızdaki marez yasal olmayan şeyleri temizleyin..

Benim düşüncem saygı duyulursa sevinirim.

Tamamı ile katılıyorum. ve repini yolladım. En basitinden kullandığın windows lisanslımı. Önce tüm herşeyini lisanslı yap sonra milletin kazancı olmadan yayınlarığı marezlere laf at

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.