İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hitlerinizi Analytics mi engelliyor yoksa siz mi engelliyorsunuz?

1925

0
Yasakli Uye
Katılım
24 Eylül 2011
Mesajlar
34
Reaction score
2
Konum
İzmir
Merhaba, son 1-2 yıldır internette fenomen olmuş bir tartışmanın içine gireceğimi sanmayın. :) Ama bazı bilmeyen arkadaşlar için özetlemek gerekirse, Analytics hizmetini kullanan web site sahipleri, Analytics'i sitelerine ekledikten sonra Google'ın hitlerine ambargo koyduğu, sitelerin içeriğini incelediğini söylüyordu. Resmi olarak Google böyle bir açıklama yapmadı. Belkide açıklama yapması için beklemek yerine biraz düşünmek gerekiyordur.

Google Analytics kullanıyorum ve istatistikler bölümünde "Hemen Çıkma Oranı" diye bir oran var. Ben bunu ilk gördüğümde %85 - %90 olduğu için vay bee falan demiştim. Ancak bunun açıklaması aşağıdaki gibidir.

Resmi Sayfadan Alıntı;

Hemen Çıkma Oranı ne anlama geliyor?

Hemen çıkma oranı, daha giriş sayfasındayken sitenizden ayrılan kullanıcıların tek sayfalık ziyaretlerinin yüzdesidir. Ziyaret kalitesini ölçmek için bu ölçütü kullanın; yüksek bir hemen çıkma oranı genellikle site giriş sayfalarının ziyaretçilerinizin ilgisini çekmediğini gösterir. Açılış sayfalarınız ne kadar çekici olursa, sitenizde o kadar fazla ziyaretçi alır ve dönüştürme yapar. Açılış sayfalarını anahtar kelimelere ve yayınladığınız reklama uyarlayarak, hemen çıkma oranlarını en aza indirgeyebilirsiniz. Açılış sayfaları reklam metninde vaat edilen bilgileri ve hizmetleri sunmalıdır.

Web sitenize ait hemen çıkma oranlarını görüntülemek için, ‎Ziyaretçiler > Ziyaretçi Eğilimleri > Hemen Çıkma Oranı altındaki Hemen Çıkma Oranı raporuna gidin.

Yani Google diyor ki "benim botlarım sitenin içeriğini anlayamaz, güzelliğini saptayamaz. Ancak ziyaretçilerin davranışlarını incelersem zaten siten için gerekli yaptırımı yapabilirim."

Google bununla kalmıyor, bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor ama ingilizce.

google.com/support/conversionuniversity/bin/answer.py?answer=77157

Özetlemek gerekirse;

1- Başlıklarınız reklam gibi olmasın.
Örneğin; "Fark yaratan deri kremi" yerine "30 günde kırışıklıklarını azaltmanın 5 yöntemi"

2- Özelliklerden çok yararları vurgulayın.
Ürün veya hizmet hakkında apaçık gerçekleri sayıp dökmek yerine, ürün veya hizmetinizin kullanıcınız için hangi problemi çözeceğini vurgulayın.

3- Başlıkları okumak için kolay görünmesini sağlayın.
Örneğin; "Sağlam Veri Kurtarma Çözümleri dağıtın ve Ağ Durumu geliştirin" yerine "Verilerinizi korumak için ihtiyacınız olan 5 şey"

Google Analytics hitlerimizi engelliyordur belkide. Ama Google'da yer almak ve önde olmak istiyorsak sitemizi Google'a göre optimize etmeliyiz. Sadece adres satırı ve başlıkları seoya uygun ayarlamakla olmuyor. İncelikleri öğrendikten ve uyguladıktan sonra lütfen aşağıdaki sorumu cevaplayın.

"Hitlerinizi Analytics mi engelliyor yoksa siz mi engelliyorsunuz?"

Teşekkürler :)
 
  • Like
Reactions: Eif

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Google'da yer almak ve önde olmak istiyorsak sitemizi Google'a göre optimize etmeliyiz. Sadece adres satırı ve başlıkları seoya uygun ayarlamakla olmuyor.

Çok doğru söylenmiş katılıyorum. Ve Danny Sullivan'ın sevdiğim bir lafı:
It's Google's world. We just rank in it. Or not.
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Giriş sayfası her zaman önemlidir. Tıpki esnafları tezgahlarını, vitrinlerini güzel göstermek için çaba harcadığı gibi bizim de giriş sayfamız için çaba harcamamız gerekir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst