İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Hızlı index almak için ipuçları ; Özgünlük - İmleme - Backlink

ByPowerfuL

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2011
Mesajlar
314
Reaction score
7
Konum
Konya
Merhaba arkadaşlar daha önce hızlı index almak için bir kaç ipucu vermiştim bu ipuçlarına yenilerini eklemek istiyorum... Biraz uzun olabilir yazı gerekli konulardan bahsedeceğim laf salatası olmayacaktır tamamını okumanızı tavsiye ederim :)

Önceki yazımda alt yapımızı oluşturduk bu yazımda ise faaliyete geçeceğiz;

Özgünlük şart !

ozgunluk.jpg

Google amcada önceki yazımdaki uygulamaları yaparak index alabiliriz ama aldığımız yazıyı google'de arattığımızda 2. 3. sayfalarda çıkarsak bu indexlenmenin hiçbir faydası olmaz bize... Peki googlede ilk sayfada çıkmak neler yapacağız ? İlk önce özgün olacağız emek hırsızlığı yapmayacağız ! Uslûbumuzu oldukça düzgün kullanarak yazılarımızı gireceğiz... Google özgünlüğü sever hangimiz sevmeyiz ki ?


Sosyal İmleme Kullanacağız !
i5477055_sosyalimleme-png


Sosyal imleme hızlı index almaktaki en büyük faktörlerden birisidir."Sosyal imleme nedir?" diye bir soru soracak olursanız cevabını kısaca şöyle vereyim : İngilizce terim olarak social bookmarking olarak geçmekte, web sitenizde ki veya blogunuzdaki yazıları,fotoğrafları,videoları sosyal ağlar aracılığıyla internet kullanıcılarına duyurmaktır.

Sosyal imleme sadece hızlı index almaya yaramıyor sitenizin google'nin gözünde büyütüyor ve sitenize ziyaretci çekmenize yarıyor.

Başlangıç olarak
facebook-twitter-den-yararlanarak-search-engine-optimization-yap-21391.html
yazımla 2 adet sosyal imleme yapalım başlangıç için önümüzdeki yazılarımda sosyal imleme sitelerinin bir listesini oluşturacağım :)

Backlink Çalışması Yapacağız !
i5477063_backlin2k-png


Backlink çalışması sitenizin; hızlı indexlenmesine,google pagerank değeri almasına ve kelime bazlı seoda sizi üst sıralara yerleştirmenize yarar..

Backlink çalışması yaparken nelere dikkat etmeliyiz ?
Sitemizi yeni açtıysak başlangıçta backlink çalışması yapmanızı önermiyorum google'nin gözünde spam site durumuna düşmenize neden olacaktır.

Birçok webmasterin sıkça düştüğü hatalardan bazıları ; backlinke abanıyorlar gereğinden fazlasıyla backlink çalışması yapıyorlar ve sandboxa düşüyorlar...Biz bu hataya düşmeyeceğiz tabiki kaliteli ve gerekli sayıda backlink alacağız. Backlink alırken aldığınız sitenin içeriği sizin sitenizle aynı olmasına özen gösterin.. Eğer karşılıklı backlink çalışması yaparsanız çapraz backlink çalışmanız daha faydalı olacaktır.

Webmasterlerin düştüğü diğer hata ise ; blog ve profil backlink hatası... Bu sistemi bazı programlar yapıyor ve programla yapılan blog ve profil backlink sitenizi spama çeviriyor ! Size tavsiyem temiz bir kaç imleme sitesi bularak ayda 1 kez anasayfanızı imleme sitelerine gönderin !


DP: Yaptığımız bu işlemlerle sitemiz hızlı index alıyorsa bu google botlarının sitenizi sevmiş olmasıdır. Bu durum sizi daha da iştahlandıracak ve yeni yazılar yazmak için klavyenizi çürütmenize neden olacaktır :) ve +olarak seonuza %100 destek çıkacaktır !



Bu yazım buraya kadar arkadaşlar diğer yazılarımda görüşmek üzere :)

Bir teşekkür olarak kaynak adresine tıklayarak yorumunuzu bırakırsanız minnettar kalırım :)


Kaynak ; Hızlı index almak için ipuçları ; Özgünlük - İmleme - Backlink
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst