1. Şart firma olmalısın . yani faturan olmalı . eğer yoksa hiç bulaşma kafadan her türlü zarar edersin maddi manevi.
2. hadi diyelim firma açtın . açman için ilk önce bi muhasebeciye gideceksin aylık 50 YTL bayılacaksın. Sonra vergi dairesine kayırt olacaksın. ordan en az esnaf sicile kayıt olman gerek. bunlar 2 hafta en fazla devam eder. sicil kayıt 300 YTL civarı. Sonra vergi dairesinden dükkanını kontrole gelecekler hep açık olman gerek. arada atladığım bir ton burokratik işlem var onları da hesap etmen gerek.
bir dükkanın aylık masrafı 250 kira desen + 20 elektrik + 49 sınırsız adsl alsan + 40 aidat desen + 30 stopaj desen + 50 muhasebe desen + taksitle kasa alsan ki onlar da ytl uygun kasalar 465 YTL 70 TL taksitle 70 de ordan + 30 telefon parası + 20 yol parası + aylık 50 yemek parası ( şimdi kimse bana fazla atmışsın demesin bunlar zamanında yaşandı
) aylık ıvır zıvır sana 750 YTL 'ye (ilk masraflar hariç) malolacak. artııı aylık 150 $lıkbir dedicadete versen AYLIK 1 milyara bir firma açabilirsin. BU SADECE GİDER.
Ayrıca ödeme sistemini kurman gerek bunlardan sonra , bu işten anlayan webmasterlar ve firma sahipleri hiç bi zaman havale ile ödeme yapmazlar. (arada yapan da olmaz deil) bunun için bi banka ile sanal pos anlaşması imzalaman lazım. bunun ücreti senelik 150 $ finans bank 157 $ garanti bankası ve herkese vermiyorlar. geçmişine ve hesap hareketlerine ve telefon açtıklarında karşılarına çıkan kişilere ve sicil kayıtlarına bakıyorlar. ben bunların hepsini hallederim diyorsan 3e geçelim.
3. hosting firması çocuk oyuncağımıdır diye de düşünmek gerekir. bu işten ne kadar anlıyorum . outlook ayarlarını insanlara anlatabilirmiyim. mailine bakamayan insanlaral uğraşabilirmiyim , server kapanınca 50 müşteri telefon açınca hepsine birden ne derim. bileşenler yükleyebilirmiyim ? güncelleştirmeler yapabilirmiyim ? her soruya cevap verebilirmiyim ? online teknik destek sistemiim var mı ? insanları kandırıyormuyum aceba ? diye düşünmek gerekir. sonra da 24 saat hizmet veren bir firma olduğunuzu hatırlamanız gerekir.
daha çok fazla anlatılacak şey var isterseniz devam edebilirim ...
iyi çalışamlar.