Merhaba;
öncelikle arkdaslarin dedigi gibi kursluk is degil en önce temelden pc donanim bilmen gerek temelden...
daha sonra en azindan telnet komutlarini bilsen yararina olacak sonra en azindan shell kodlamalarini ve komutlarini linux ve windows tercubende ileri düzeydeyse ve ingilizcende iyiyse gerisi gelir
php ve asp +html css bilginde varsa oda üstüne tuz biber olur..
simdilik bunlar yeter hic yoktan...
yok ben bunlardan anlama dersen
al bir reseller sat esine dostuna iyice kendini gelistir sonra vps al kur cpanel linux üzerine ordada kendini gelistir sorun cözme hata giderme saldiri engellem shell komutlari ve kodlari falan
Ben bir hostingci olarak sana kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmiyorum benim hosting isini 7 senden beri yapiyorum ilk basladigim güne nalett ediyorum.. keske baslamasasydim
1 aile düzenin olmuyor...Sitres SIKINTI üstü birde eve gidersin esin yanlis bisey der ona patlarsin.

tam misafirlige gidersin zirt telefon calar suncuuda saldiri var veya sorun var yetis...
tabi iyi bir firmaysan bilgisayari hep yaninda tasirsin laptopu sonra misafirlige gidip gidecegine pisman olursun.
Hatta gece bir mesaj gelir sunucuda bir servis durdu diye beklersin diger arkdaslar yapsin diye aradan bir saat gecer bidaha mesaj gelir halen servis stop diye icine bir sikinti düser aca elemanlar yapamadimi napti neden bukadar uzun sürdü offf offf vay haline vay bu yetmezzz bu sirada hosting müsterilerin varsa irc var radyo varsa diger hizmetteki müsterilerin zir zir tel acarlar email gönderirler sizde benim gibi pimpirikli iseniz uyumakta misafirlikte haram olur..
Benim size abi,amca,dayi, arkdas ne olarak görüyorsaniz bir tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle ama kesinlikle HOSTING isine GIRMEYIN
biraz kendimden birazda olan olaylardan bahsettim umarim halen hosting acma karirin yoktur...