- Reaction score
- 5
Zamanında bende bu server konusunda çok sorun yaşadım. Tam düzeldi derken aylarca kapanma olayları yaşadım. Sinir krizleri geçirdim. Ama allahtan kendi sitelerim var ve bir başkasına dert anlatmak zorunda kalmadım.
Eğer hosting işi yapıyor ve böyle bir durumla karşılaşsaydım yani kendi derdim yetmezmiş gibi birde müşterilerime açıklama yapmak durumunda kalsaydım kafayı yerdim herhalde.
O sebeple tecrübelerimi ve tecrübelerinizi aktarmamız gerektiğini düşünüyorum.
Tavsiyelerimiz.
1-Kiralayacağınız makinenin (alacağınız resellerin) nasıl ve ne şekilde ne kadar süreliğine alındığını mutlaka öğrenin(1 ay sonunda makinenizin kapanmaması için bunu sorun).
2-Data center konusunda kesinlikle bilgi alın. Nerededir, ne kadar güvenlidir, sorun yaşatırmı.
3-Alacağınız serverda çalışan referans siteleri mutlaka görün.
4-Daha önce çalışmış kişileri bularak bilgi toplamaya çalışın.
5-Satıcının hangi konulara hakim olduğunu, herhangi bir durumda size yardım edebilecek kapasitesi varmı onu anlamaya çalışın.
6-Müşteriyle olan diyologlarını inceyin. (laubali davranışlar ilerde sorun olduğunda da devam edebilir)
7-İşine ne kadar önem verir onu anlamaya çalışın.
8-Fiyatların neye göre yüksek veya düşük olduğunu mutlaka sorun (sizde neden bu kadar ucuz gibi?)
9-Kaç yıldır bu işi yaptığını öğrenin (tecrübe çok önemlidir)
10-Fatura kesemiyorsa nedenleri nelerdir.
11-Yıllık alım yapmayın.(yıl içinde hitiniz ve idealleriniz büyüyebilir)
Yazılanlar firma olamamış veya firma olduğunu iddia eden, ve ortalama bir fiyatı olan, hosting, server satış siteleri olan kişilere karşı ufak çaplı önlemlerdir.
Her gün birileri bu konuda mağdur olmakta. Eğer biraz fikir verebilir dikkatli olmalarını sağlayabilirsek ne mutlu.
Anlatım bozuklukları için kusura bakmayın.
Eğer hosting işi yapıyor ve böyle bir durumla karşılaşsaydım yani kendi derdim yetmezmiş gibi birde müşterilerime açıklama yapmak durumunda kalsaydım kafayı yerdim herhalde.
O sebeple tecrübelerimi ve tecrübelerinizi aktarmamız gerektiğini düşünüyorum.
Tavsiyelerimiz.
1-Kiralayacağınız makinenin (alacağınız resellerin) nasıl ve ne şekilde ne kadar süreliğine alındığını mutlaka öğrenin(1 ay sonunda makinenizin kapanmaması için bunu sorun).
2-Data center konusunda kesinlikle bilgi alın. Nerededir, ne kadar güvenlidir, sorun yaşatırmı.
3-Alacağınız serverda çalışan referans siteleri mutlaka görün.
4-Daha önce çalışmış kişileri bularak bilgi toplamaya çalışın.
5-Satıcının hangi konulara hakim olduğunu, herhangi bir durumda size yardım edebilecek kapasitesi varmı onu anlamaya çalışın.
6-Müşteriyle olan diyologlarını inceyin. (laubali davranışlar ilerde sorun olduğunda da devam edebilir)
7-İşine ne kadar önem verir onu anlamaya çalışın.
8-Fiyatların neye göre yüksek veya düşük olduğunu mutlaka sorun (sizde neden bu kadar ucuz gibi?)
9-Kaç yıldır bu işi yaptığını öğrenin (tecrübe çok önemlidir)
10-Fatura kesemiyorsa nedenleri nelerdir.
11-Yıllık alım yapmayın.(yıl içinde hitiniz ve idealleriniz büyüyebilir)
Yazılanlar firma olamamış veya firma olduğunu iddia eden, ve ortalama bir fiyatı olan, hosting, server satış siteleri olan kişilere karşı ufak çaplı önlemlerdir.
Her gün birileri bu konuda mağdur olmakta. Eğer biraz fikir verebilir dikkatli olmalarını sağlayabilirsek ne mutlu.
Anlatım bozuklukları için kusura bakmayın.