Hpv testi nedir, nasıl yapılır?

reyting Tv

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Şubat 2017
Mesajlar
222
Reaction score
6
Hpv testi, günümüzde oldukça yaygın olan hpv virüsünün tesbit edilmesinde kullanılan bir testtir. Kadınlarda rahim ağzı kanserinin tesbit edilmesi için 30 yaş üstündeki kadınlarda rutin olarak yapılması önerilmektedir. Bu test sayesinde kadınlarda rahim ağzı kanseri gelişmeden çok öncesinde henüz hücresel dönemdeyken yakalanmakta ve %100 oranında tedavi edilebilmektedir. Erkeklerde hpv testi ise rytin olarak önerilmemektedir. Ancak şüpheli ilişkisi olan erkeklerde eğer hasta istiyorsa hpv testi yapılabilir.



Hpv testi nasıl yapılır?
Kadınlarda hpv testi normal jinekolojik muayene esnasında yapılır. Jinekolojik masaya alınan kadında rahim ağzından basit bir fırça yardımıyla bir sürüntü alınır. Bu sürüntüdeki hücreler laboratuvarda ayrıştırılarak hücrelerdeki hpv dna avrlığı araştırılır. Erkeklerde siğili olanlarda genellikle siğillerden birkaç örnek alınarak incelenmeye gönderilir. Ancak siğili olmayan erkeklerde penis ucundan sürüntü ve idrar testi alınarak bu örneklerde hpv dna varlığı araştırılır. Hpv testi 7-10 gün civarında sonuçlanmaktadır.

Hpv testi fiyatı nasıldır?
Hpv testi fiyatı işlemin yapıldığı merkeze ve doktora göre değişir. Hpv testi fiyatı kullanılan örneğe göre de değişmektedir. Hpv testi maalesef pahalı bir testtir. Ancak rahim ağzı kanserinin erken tesbitinde oldukça önemlidir. Bu nedenle 30 yaş üstündeki tüm kadınlar mutlaka yaptırmalıdır.

Hpv testi kadınlar için hayat kurtarıcıdır. Hpv testi 16 ve 18 pozitif çıkanlarda mutlaka kolposkopi adı verilen bür büyüteçle rahim ağzı incelenmeli ve gerekirse şüpheli alanlardan biyopsi alınmalıdır. Sonrasında biyopsi normal çıkacak olursa yılda bir sefer hpv testi ile vücudun virüsü temizleyip temizlemediği incelenekektir. Hpv testi ve smear testi normal olanlarda 3-5 sene aralıklarla hpv testinin tekrarlanması gerekecektir. Hpv testinizi yaptırmayı ihmal etmeyiniz.

Detaylı bilgi için www.genitalsigiltedavisiankara.com adresini inceleyebilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst