merhaba arkadaşlar bu konum hem biraz kaynak hem de soru içerikli.
öncelikle sef haline getirmeyi yazayım
mesela news.php?x=1 şeklinde bir linkimiz var bunu htaccess dosyası ile
1-Haber-Basligi.htm şekline çevirebilirsiniz.
bunun için htaccess dosyasına bunu eklemeniz yeterli
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*).htm$ news.php?x=$1 [NC]
bu satırla sadece (.*) yerine bakacaktır -'ye kadar olarak yer x değişleni olacaktır. bunu daha fazla uzatabilirsiniz şu şekilde
mesela haber sayfasının ikinci sayfasına geçtik
1-2-Haber-Basligi.htm
bunun için de
RewriteRule ^(.*)-(.*).htm$ news.php?x=$1&page=$2 [NC] satırını ekleyerek yapabiliriz.
şimdi sormak istediğim konuyu dile getireyim
RewriteRule ^(.*).html$ article.php?x=$1 [NC] satırı ile article.php?x=$1 şeklindeki linki seolu hale getiriyorum. tabi article.php?x=$1 adresi veritabanından bilgi çekerek oluşan bir sayfa.
ben aynı uzantıya hem db'den veri çekmek istiyorum hem de html sayfa olmasını istiyorum şöyleki
Iyinet.htm yazdığımda db'den veri çekecek
Xnet.htm yazdığımda db ile ilişki kurmadan ftp'deki dosyayı çalıştıracak yani aynı uzantıdaki dosyalar çakışmayacak acaba bunu nasıl gerçekleştirebilirim? bu konuda yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
öncelikle sef haline getirmeyi yazayım
mesela news.php?x=1 şeklinde bir linkimiz var bunu htaccess dosyası ile
1-Haber-Basligi.htm şekline çevirebilirsiniz.
bunun için htaccess dosyasına bunu eklemeniz yeterli
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*).htm$ news.php?x=$1 [NC]
bu satırla sadece (.*) yerine bakacaktır -'ye kadar olarak yer x değişleni olacaktır. bunu daha fazla uzatabilirsiniz şu şekilde
mesela haber sayfasının ikinci sayfasına geçtik
1-2-Haber-Basligi.htm
bunun için de
RewriteRule ^(.*)-(.*).htm$ news.php?x=$1&page=$2 [NC] satırını ekleyerek yapabiliriz.
şimdi sormak istediğim konuyu dile getireyim
RewriteRule ^(.*).html$ article.php?x=$1 [NC] satırı ile article.php?x=$1 şeklindeki linki seolu hale getiriyorum. tabi article.php?x=$1 adresi veritabanından bilgi çekerek oluşan bir sayfa.
ben aynı uzantıya hem db'den veri çekmek istiyorum hem de html sayfa olmasını istiyorum şöyleki
Iyinet.htm yazdığımda db'den veri çekecek
Xnet.htm yazdığımda db ile ilişki kurmadan ftp'deki dosyayı çalıştıracak yani aynı uzantıdaki dosyalar çakışmayacak acaba bunu nasıl gerçekleştirebilirim? bu konuda yardım ederseniz sevinirim teşekkürler