İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

htacess sorunu acil yardım

plesk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar dreamhost kullanıyorum.

şimdi bendeki video scriptini çalıştırabilmem için ve bazı özellikleri aktif edebilmem için kendi php.ini dosyamı yapmam gerekiyormuş.yaptım sitenin root dizinine cgi-bin diye bi klasör oluşturup içine php.ini dosyamı oluşturdum ve gerekli ayarlarıda yaptım php.ini dosyasına herşey güzel çalıştı script okey i verdi...şimdi videoların çalışması için ffmpeg gibi bileşenlerin olması gerekiyordu.onlarıda yükledim servera

home/kullanıcı/bin
home/kullanıcı/lib

klasörleri içinde şuanda yüklü durumda

scriptin htacess dosyasında

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/cgi-bin/.*

eklediğimden php.ini yi görüyor ama php.ini nin içine extension_dir olarak /home/kullanıcı/lib klasörünü eklememe rağmen ffmpeg gibi bileşenleri görmüyor

sitenin dizini bu şekilde
/home/kullanıcı/xxxx.com/cgi-bin/
/home/kullanıcı/xxxx.com/.htacess
/home/kullanıcı/xxxx.com/diğer klasörler

ffmpeg ve diğer bileşenler bu şekilde
/home/kullanıcı/lib
/home/kullanıcı/bin

demek istediğim htacess in içine xxx.com klasöründen önceki lib ve bin klasörlerini görmesi için nasıl bir kod ekleyebilirim..eğer bu klasörlerini görmesini sağlayabilirsem zaten cgi-bin klasöründeki php.ini yi kullanmama gerek kalmayacak lib klasörünün içinde php.ini var zaten

plesk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
home dır klasörü öyle zaten /home/kullanıcı/ şeklinde

domainlerde böyle /home/kullanıcı/xxx.com şeklinde

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.