İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

html site yapmanın en kolay yolu yok mu

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
arkadaşlar burası script bölümü ama konu buraya uygun olduğu için açtım.

ben html site yapmak istiyorum.çünkü artık cpu zımbırtısı sinirimi fena halde bozdu ve çözüm bulamadım wordpressde diğer scriptleri de kullanmayı bilmiyorum. drupal deniyorum bir blogda ama artık html site kurmak istiyorum.

merak etiğim şey html site yaparken her sayfayı tek tek hazırlayıp hepsine metatag discription vs hazırlamak çok zahmetli. ayrıca içeriğe göre ya menü kayar ya da katagorileri oluşturmak başka dert.ya da her sayfaya diğer sayfaların linkini eklemek çok zor tek tek bunun kolay bir yolu yok mu acaba?

T

trgy

Misafir
Açacağın siteye bağlı. Sürekli güncelleyeceğin bir site ise html çok zor olur basit php scriptlerle de yapabilirsin. 3-4 sayfa var ise onu html yapabilirsin.

catlakcocuk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Wordpress kurulumunda yardımcı olabilirim. Kullanımı gayet basit, gerekli seo-sef ayarlarını yaparım siz sadece içerik girip alacağınız hitin tadını çıkarırsınız :)

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
Açacağın siteye bağlı. Sürekli güncelleyeceğin bir site ise html çok zor olur basit php scriptlerle de yapabilirsin. 3-4 sayfa var ise onu html yapabilirsin.

sürekli güncelleyeceğim.hatta günde 10 -15 yazı girmem lazım.belli bir süre daha sonra günde 2-3 yazı gireceğim. merak ettiğim edebiyatogretmeni.com un sahibi bu siteyi nasıl yapmış.
Wordpress kurulumunda yardımcı olabilirim. Kullanımı gayet basit, gerekli seo-sef ayarlarını yaparım siz sadece içerik girip alacağınız hitin tadını çıkarırsınız :)

hocam wp biliyorum ben şuan 10k hitli bir kaç sitem de var ama hostgator sürekli kapatıyor cpu sorunundan dolayı

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
sürekli güncelleyeceğim.hatta günde 10 -15 yazı girmem lazım.belli bir süre daha sonra günde 2-3 yazı gireceğim. merak ettiğim edebiyatogretmeni.com un sahibi bu siteyi nasıl yapmış.

hocam wp biliyorum ben şuan 10k hitli bir kaç sitem de var ama hostgator sürekli kapatıyor cpu sorunundan dolayı

hocam, edebiyatogretmeni.com bu ve benzeri siteler html değil,html ile de hazırlanılabilir ama ömrünü yer her güncelleme de.turgay hocanın dediği gibi basit php scirptler ile halledebilirsin.yok eğer hiç php,asp vs kullanmadan sadece html ile yapmak istiyorum dersen dediğin gibi çok zahmetli.yine de tek sorun cpu sorunu ise drupal wordpress kadar yormuyor diyebiliyorum(emin değilim) onu denemeye devam edin eğer gerçektende fazla yormuyor ise drupal kullanın.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29

Cache eklentisi kullanıyor musunuz? CPU kullanımı üzerinde %90 etkilidir bu eklentiler. Örneğin WP super cache.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
hocam, edebiyatogretmeni.com bu ve benzeri siteler html değil,html ile de hazırlanılabilir ama ömrünü yer her güncelleme de.turgay hocanın dediği gibi basit php scirptler ile halledebilirsin.yok eğer hiç php,asp vs kullanmadan sadece html ile yapmak istiyorum dersen dediğin gibi çok zahmetli.yine de tek sorun cpu sorunu ise drupal wordpress kadar yormuyor diyebiliyorum(emin değilim) onu denemeye devam edin eğer gerçektende fazla yormuyor ise drupal kullanın.

www.edebiyatogretmeni.net html değil mi?yanlışlıkla com yazmışım.(site sahibi yusuf bey ayda çuvalla para kazanıyor bu html sitelerle.yakinen tanırım kendisini)

drupalı deneme aşamasındayım.bakalım o nasıl olacak.ondaki sorunda wp gibi bot ya da rss yazıcısının bende bulunmayışı :D

Cache eklentisi kullanıyor musunuz? CPU kullanımı üzerinde %90 etkilidir bu eklentiler. Örneğin WP super cache.

hocam total cahhe gibi bişey kullanıyorum kullanınca da sitede hitler az görünüyor.ve başka hatalara da yol açıyor.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
www.edebiyatogretmeni.net html değil mi?yanlışlıkla com yazmışım.(site sahibi yusuf bey ayda çuvalla para kazanıyor bu html sitelerle.yakinen tanırım kendisini)

drupalı deneme aşamasındayım.bakalım o nasıl olacak.ondaki sorunda wp gibi bot ya da rss yazıcısının bende bulunmayışı :D

hocam total cahhe gibi bişey kullanıyorum kullanınca da sitede hitler az görünüyor.ve başka hatalara da yol açıyor.
wp-supercache'i deneyin. memnun kalacaksınız. hiti azaltmak bir yana çoğaltacaktır.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
kendim cevaplayayım site indirme programıyla indirilip hosta atınca etiketler dahil aynı şekilde devam ediyor.ama yeni konu eklemek gerektiğinde iş çok zor oluyor.

WinHTTrack programın ismi. her türlü siteyi indiriyor ancak site büyükse indirme çok ama çok uzun sürüyor. mesela 500 konu 6k etiketli wp bloğu olduğu gibi bir saatde indirdi ve onu hosta atınca aynen olduğu gibi site çalıştı.

temadan dolayı sanırım cpu sorunu çıkarıyordu.günlük 1k hiti var. html ye ddönüştürünce cpu %1 bile olmuyor.bantwith de düştü nerdeyse 7 de bir gibi azaldı.tek korkum içerik girilmediği için zamanla hitleri kaybeder mi diye

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.