Aslında anlamlı bir tartışma olduğunu düşünüyorum. Webmaster forumlarında link satın alarak veya forumlara bloglara link ekleyerek ve urlrewrite yaparak seo yaptığını iddia eden
seo uzmanları! enflasyonu yaşadığımız çağda sonuç vermese bile bu tartışmalar önemlidir.
Geçerli kod yazmak, gereksiz kodlardan kaçınmak hem sayfa boyutunu küçülttüğü heöm de internet gezgini programların (browser yazmamak için internet gezgini yazdım, yanlış kavram olabilir tabii) kodları youmlama sürelerini kısalttığı için elbette sayfa yüklenme süresi düşecektir, ancak bu durum arama motorları gözünde olumlu bir puan olarak değerlendirilebilir mi, burası kuşkulu. Ama eğer milyarda bir etkisi bile olabilecekse neden doğru kodlama yapılmasın? Bir saatlik bir çalışma sürenizi en fazla beş dakika uzatır.
Kaldı ki W3C, internet standartlarını belirleyen bir vakıftır ve internet gezgini programları hazırlayanlar W3C standartlarını göz önünde bulundurmak zorundadırlar. Öyleyse neden bir webmaster bu standartları göz ardı etsin?
Biliyorsunuz, XHTML ile doğru (hatasız) kodlanmış bir web sitesi cep telefonu, ve yeni nesil cep bilgisayarları tarafından da sorunsuz görüntülenebilmekte (Tabii sadece hatasız kodlama yetmiyor, başka ölçütler de var), öyleyse amaç çok daha ziyaretçiye ulaşabilmekse hatasız kodlama önemli, bunu sadece seo (yani arama motorlarında daha iyi bir sıraya yerleşmek) olarak görmemek lazım.
Sonuç olarak, bu işlerle on yıldır uğraşan biri olarak şunu söylemem lazım; Asıl seo kaliteli içeriği olan siteler yapmaktır. Eğer insanlar bir bilgi aradıklarında sizin sitenizde bulabiliyorlarsa Google bunu biliyor ve sitenize artı değer veriyor. Üstelik sadece Google da değil, herkes sitenize iltifatta bulunuyor
Bir sitemden örnek vereyim; Türkiye'de bir yeri tanıtan bir site yaptım, içerik araştırılarak yazılmış ve profesyonel tercümanlar tarafından İngilizceye çevrilmiş bir içeriğe sahip. Siteyi açtıktan bir süre sonra baktım ki BBC, WashingtonPost, bir sürü Amerikan Üniversitesi siteye link vermiş. Dedim ki kendi kendime, işte asıl seo kaliteli içerik imiş.
Bu arada, belki işinize yarar:
http://validator.w3.org/mobile/