İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Html ve asp hakkında bilgisi olan?

illet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İyi akşamlar arkadaşlar;
benim site kurma konusunda ufak bir yardıma ihitiyacım war, 2-3 yıldan beri webtasarıma kafayı taktım fakat okul olduğundan pek ilgilenemedim bu sene mezun oldum ve allah izin verrise 2 hafta sonra webtasarım kursuna başlıcam şimdi sorum şu bu kursda html ve asp gösterilcekmiş bu iki programlama dili ile neler yapabilirim ben sitemin herşeyini kendim yapmak istiyorum teması scripti vs. html ve asp ile bunları yazabilirmiyim?

Şimdiden zaman ayırıp değerli tecrubesini benle paylaşıcak arkadaşlara teşekkür ederim..

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Yapabilirsin ama asp yerine php yi öneririm.Daha etkin olarak kullanılan bir dil.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Line arkadaşımıza ek olarak imkanınız varsa html ile sınırlı kalmayıp hemen ardından css'yi mutlaka öğrenmenizdir.

illet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki şöyle bir sorum olcak html ve asp yi ögrendikten sonra php ve css yi kolay bir şekilde öğrenebilirmyiim bir birine benziyormu bu programlar

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
belki html kursunuzda css ile ilgili bilgide verirler. ama eğer sadece tasarımı size table,tr,td ile öğretirler ise sonrasında css'yi kendinizde edindiğiniz tecrübe ile daha rahat kavrayabilirsiniz. Size bu konuda önerebileceğim ve eşi benzeri olmadığını düşündüğüm bir kaynak ve site göstereyim ben.

http://www.fatihhayrioglu.com/kitap/ bu adresten gerekli css kitabı indirebilir
http://www.fatihhayrioglu.com/ adresinden de konuları takip edebilirsiniz.

sagopa48

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
asp yerine asp.net öğrenmen senin daha uygun olur diye düşünüyorum çoğu kişi php öğrenmeni söyleyecektir....

Php asp.net çok fazla açığı var asp.net açıkları sadece IIS den kaynaklanır genelde...

ASP.NET öğrenmek için genelde visual basic yada c# öğrenmen gerek(yeni başladıysan c# öğren öğrenmesi kolay bir dil)
Php piyasada çok fazla bilen kişi var asp.net daha az kişi biliyor bu senin için bir avantaj olur...

saygılarımla....

PutTLD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
13
asp yerine asp.net öğrenmen senin daha uygun olur diye düşünüyorum çoğu kişi php öğrenmeni söyleyecektir....

Php asp.net çok fazla açığı var asp.net açıkları sadece IIS den kaynaklanır genelde...

ASP.NET öğrenmek için genelde visual basic yada c# öğrenmen gerek(yeni başladıysan c# öğren öğrenmesi kolay bir dil)
Php piyasada çok fazla bilen kişi var asp.net daha az kişi biliyor bu senin için bir avantaj olur...

saygılarımla....

Merhaba

Mesajınızı okudum, lütfen yanlış bilgi vermeyiniz...

php, asp veya asp.net hic bir programlama dilince açık olmaz, eğer acık varsa yanlış programlama yapıldığı için açık vardır.

Dünyada büyük php siteleri olduğu gibi asp veya asp.net siteleride vardır, doğru programlama yapılırsa hiç güvenlik sorunu yaşanmaz.

Tavsiyeme gelirse; Php öğrenmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.Asp öğrenirseniz sunucu kiralasanız aylık 40$ gibi bir miktarı sadece ms server işletim sistemine ödemek zorundasınız.

Asp, php gibi programalma çeşitlerini farklı markaların programlaması olarak görebilirsiniz, hepsi aynı işi yapar tek fark üretici firmadır.

İyi çalışmalar.

İyi akşamlar arkadaşlar;
benim site kurma konusunda ufak bir yardıma ihitiyacım war, 2-3 yıldan beri webtasarıma kafayı taktım fakat okul olduğundan pek ilgilenemedim bu sene mezun oldum ve allah izin verrise 2 hafta sonra webtasarım kursuna başlıcam şimdi sorum şu bu kursda html ve asp gösterilcekmiş bu iki programlama dili ile neler yapabilirim ben sitemin herşeyini kendim yapmak istiyorum teması scripti vs. html ve asp ile bunları yazabilirmiyim?

Şimdiden zaman ayırıp değerli tecrubesini benle paylaşıcak arkadaşlara teşekkür ederim..

Herkez bu işe girdiği için artık bir değeri kalmadı, Mümkünse internet veya bilgisayar sektörüne girmeyin,
Hobi olarak yapabilirsiniz fakat meslek olarak düşünmeyin.

Karar sizin.

illet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5