http://validator.w3.org HTML standartlarını düzenler, browser yazılımı yapanlar da bu standartları göz önünde bulundururlar, şu anda kullanılan browserler (sayfanın yapısını belirgin bir şekilde bozmuyorsa) HTML hatalarını görmezden gelip yorumlayabiliyor, peki bundan bir kaç yıl sonra çıkan browserler HTML hatası olan sayfaları göstermeyecek şekilde planlanırsa ne yapacaksınız?? Google gibi büyük siteler bir kaç dakika içinde tüm tasarımlarını değiştirebilirler , peki ya siz??
Bunun için sayfalarınızı tasarlarken hatasız kodlama yapmaya özen göstermek sitenizin geleceği açısından çok önemlidir. Ayrıca hatasız kodlama yapmak çok zor değildir ve (bence) son derece zevkli bir iştir... Ayrıca hatasız kodlama yapabilmeniz için CSS kullanmanız gerekir, CSS kullanmak hem sitenin tamamında yapmak istediğiniz bazı değişiklikleri ufacık bir kod değişikliği ile yapmanızı sağlar hem de dosya boyutunu küçülteceği için bant genişliği sıkıntınızı yok eder ya da azaltır..
Diyelim ki şöyle üç satırlık bir sayfa yaptınız:
Kod:
<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#ce2d4d">
<p><font color="#ffffff">Web sitem</font></p>
<p><font color="#ffffff">Web sitem ikinci paragraf</font></p>
<p><font color="#ffffff">Web sitem üçüncü paragraf</font></p>
</body>
</html>
Buna benzer 200 sayfalık bir siteniz olduğunu düşünün, her sayfada arkaplan rengi, her paragrafta font rengi büyüklüğü vs. gibi tanımlamalar yapmanız gerekir, oysa CSS kullandığınızda bu tanımları bir defa yaparsınız.. Örnek:
Kod:
body { color: #ffffff; background-color: #ce2d4d; }
kodunu .css uzantılı olarak kaydedip, web sayfanızın <head></head> etiketi arasına .css uzantılı dosyanıza şu şekilde
Kod:
<head>
<link rel="stylesheet" href="deneme.css" type="text/css">
</head>
ve sayfanızdaki kodlar şu hale gelir:
Kod:
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" href="deneme.css" type="text/css">
</head>
<body>
<p>Web sitem</p>
<p>Web sitem ikinci paragraf</p>
<p>Web sitem üçüncü paragraf</p>
</body>
</html>
link verdiğinizde kodlarınız hafifler..
Eğer gereken tüm tanımlamaları css ile yaparsanız bant genişliğinden çok önemli oranda tasarruf sağlarsınız, siteniz web standartlarına uygun hale gelir, çabuk yüklenir, arama motoru pozisyonunuz önemli ölçüde olumlu yönde değişir...