İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

http://www.xav.com/scripts/search/

P

pr10

Misafir
arkadaşlar zaten phptriad kurulu da script i nasıl çalıştıracağım onu bilmiyorum :) mesala ben script nin içinde sql dosyası bulamadım :confused:

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
o script perl ile yazılmıştır.
sistemlerinde perl yüklü olmalı
sscriptin veritabanı txt dosyasıdır sql diildir :p

P

pr10

Misafir
arkadaşlar hepinize çok teşekkürederim o kadar güzel anlatmışsınızki bir türlü kuramadım script'i :D

lütven scripti nasıl kuracağımıda anlatırmısınız

o script perl ile yazılmıştır. burdan başlıyabiliriz perl nasıl birşey nerden bulup yüklüyebilirim zaman ayırırsanız sevinirim arkadaşlar. Tenkü ;)

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
perl nasıl bişey ? ha

ya dostum ne cevap vereceğimi şaşırdım ama perl bir programlama dilidir aynı php , asp gibi
scriptleri kurmak icin iyi bilmene gerek yok , bir kac döküman oku scriptlerin icindeki anlarsın ( chmod ayarları vss ) ama ileri götürücem dersen pusula veya seckin yayıncılıktan cıkan kitapları okumanı tavsiye ederim..

P

pr10

Misafir
crawler' Alıntı:
perl nasıl bişey ? ha

ya dostum ne cevap vereceğimi şaşırdım ama perl bir programlama dilidir aynı php , asp gibi
scriptleri kurmak icin iyi bilmene gerek yok , bir kac döküman oku scriptlerin icindeki anlarsın ( chmod ayarları vss ) ama ileri götürücem dersen pusula veya seckin yayıncılıktan cıkan kitapları okumanı tavsiye ederim..

açıklaman için teşekkür ederim arkadaşım ama bukadar uğraşıp boşa yazı yazıp zaman harçıyacağına script'i kurmama yardımcı olacak birşeyler yazsaydın sanırım daha iyi olurdu diye düşünüyorum :(

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben insanlık edip sorularını cevapladım ! - perl nedir " gibi ..

ve scripti kurman icinde icindeki readme dosyasını okumanı tavsiye ettim. Readme değilse install txt veya html dir farketmez. .

dosyaları at chmod ayarlarını yap dökümandaki ayarlara göre ve dökümanda gösterilen yollara yönlendir scripti. Dediğim gibi script acıklaması vardır..

böyle yaparsan insanlar yardımcı olmayabilirler sana cunku kimse snaa yardımcı olmak zorunda değil , tek amac yardım etmek ve bilgi alış-verişi.

P

pr10

Misafir
crawler' Alıntı:
ben insanlık edip sorularını cevapladım ! - perl nedir " gibi ..

ve scripti kurman icinde icindeki readme dosyasını okumanı tavsiye ettim. Readme değilse install txt veya html dir farketmez. .

dosyaları at chmod ayarlarını yap dökümandaki ayarlara göre ve dökümanda gösterilen yollara yönlendir scripti. Dediğim gibi script acıklaması vardır..

böyle yaparsan insanlar yardımcı olmayabilirler sana cunku kimse snaa yardımcı olmak zorunda değil , tek amac yardım etmek ve bilgi alış-verişi.

arkadaşım sen benim mesaj mı iyi yorumluyamamışsın galiba mesajda kimseye bana yardım etmek zorundasınız diye birşey yok ayrıca kimse yardımcı olmuyacaksa forumun anlamı nerde kaldı haklısın kimse yardımcı olmak zorunda degil ayrıca dökümanda ingilizce ingilizcem olsaydı bu duruma düşmezdik hepsi iki satır yazı yazacaksınız birde dövseydin bari keşke bütün programlama dillerinden anlasaydım herkese yardımcı olsaydım birilerine muhtaç olmak çok kötü

P

pr10

Misafir
sağolasın :)

dediğini yaptım bu hatayı verdi

Error: could not verify that web address 'http://70.xx.xxx.195/' maps to FTP site 'ftp://70.xx.xxx.195/'. This may be a problem with the FTP path. To assist with FTP path discovery, below is the output of the "list" command from the initial FTP directory:

Click here to explore the FTP system.

Error: no combination of Perl extensions and paths resulted in CGI script execution. Make sure that your web server is CGI-compliant, and that you're using the correct extension and path. Tried all combinations of extensions: 'pl,cgi' and paths '/usr/bin/perl,/usr/local/bin/perl,/usr/local/bin/perl5,/usr/bin/perl5,/bin/perl,/bin/perl5.005_03'

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
kurmaya çalışırken varsayılan hiç bir ayarı degiştirme.Script sorunsuz kuruluyor.ben defalarde, degişik sitelere kurdum.

P

pr10

Misafir
sadece şifreyi ve kullanıcı adını yazmak yeterlimi orda başka seçeneklerde var onları boşmu bırakacağız ben iki gündür deniyorum hep aynı hatayı veriyor.

P

pr10

Misafir
birde bu script 10webspace kurulurmu yoksa paralı host mu lazım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.