İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İçeriğini Tescille

cawbella

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
931
Reaction score
0
http://www.tasdix.com/



Tastix Nedir: Tasdix, bilgisayar ortamındaki verilerinizin elektronik olarak damgalandığı zamanı ve o tarihten itibaren üzer inde hiçbir değişiklik yapılmadığını gösteren, herhangi bir uyuşmazlıkta delil olarak gösterebileceğiniz bir sayısal zaman damgası uygulamasıdır.

Tasdix'i kullanmak ve elektronik ortamdaki verilerinize sayısal zaman damgası bilgisi eklemek için yapmanız gereken tek şey; Tasdix.com'a üye olmak ve Tasdix Masaüstü yazılımını bilgisayarınıza indirmek.

Nasıl Çalışır:TASDİX, özgün olduğunu veya hangi tarihte elinizde bulunduğunu kanıtlamanız gereken durumlar için dökümanlarınıza sayısal zaman damgası vurur.
Başta fikir ve sanat eseri sahipleri olmak üzere pek çok kişi, çalışmalarının ya da fikirlerinin çalınacağından, izinsiz kullanılacağından endişe eder. Bu nedenle de belgeler üzerinde zaman bilgisi elde etmek için çeşitli kurumlarda onaylatmak ya da kendi kendine iadeli taahhütlü olarak göndermek gibi yöntemleri kullanır. Günümüzde ise Elektronik İmza Kanunu doğrultusunda sayısal zaman damgası hizmeti veren yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları sayesinde Tasdix'in yaptığı sayısal damgalama, yasal merciler tarafından kabul gören bir işlem haline geldi.

Tasdix Masaüstü yazılımını kullanarak bilgisayar ortamındaki her tür dökümanınıza sayısal zaman damgası vurabilirsiniz. Böylece,

tek bir tıkla,
herhangi bir kuruma ihtiyaç duymadan,
düşük maliyetli bir şekilde,
bilgilerinizi kimseye göstermeden,
mesai saatleri ya da tatil günlerine bağımlı olmadan,
yerinizden dahi kalkmadan tasdixlediğiniz dökümanlarınız
olası sorunlara karşı hangi tarihte elinizde olduğu ve üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı konusunda yasal geçerliliği olan bir kanıta (sayısal zaman damgası) sahip olur.
 

cawbella

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Ekim 2007
Mesajlar
931
Reaction score
0
Devam

Nasıl Çalışır : Tasdix, teknik bilgi düzeyi ne olursa olsun, tüm kullanıcıların damgalama işlemlerini kolaylıkla yapabileceği şekilde tasarlandı. Tasdix Masaüstü yazılımı, dökümanlarınızı herhangi bir yere göndermeden, bilgisayarınız üzerinden damgalamanızı sağlar.

Tasdix'e üye olup, ücretsiz Tasdix Masaüstü yazılımını bilgisayarınıza yükleyin. İhtiyacınız kadar kontör satın alın. Artık tüm tasdixleme işlemlerinizi kendi bilgisayarınızdan yapabilirsiniz. Demoyu izle

Sayısal zaman damgasi yasalmıdır:5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu sayısal zaman damgasını 'elektronik verinin üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve / veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imzayla doğrulanan kayıt' olarak tanımlar.

Tasdixleme işlemleri sırasında oluşan zaman damgası ve ilgili elektronik sertifikaları, Zaman Damgası Hizmet Sağlayıcısı olarak hizmet veren E-Güven tarafından oluşturulur. E-Güven, kanun ve ilgili mevzuattaki yasal gereksinimleri yerine getirerek Telekomünikasyon Kurumu'na bildirimde bulunmuş ve gerekli yetkiye sahip elektronik sertifika hizmet sağlayıcısıdır. Bu nedenle tasdixleme işlemleri sonucunda oluşturulan zaman damgası bilgileri tamamen yasal ve geçerlidir.

Kimler Tastix kullanmalıdır: Çalışmaları fikri ve sınai mülkiyet kapsamında sayılabilecek kişiler ile ticari sırlarına ilişkin zaman bilgisi elde etmek isteyen herkes Tasdix'i kullanabilir.

Yazarlar (makale, edebi eser, senaryo, şiir, çeviri, bilimsel eser vb. sahipleri)
Müzisyenler (şarkı, reklam müziği, film müziği bestecileri; şarkı sözü yazarları, DJ'ler)
Tasarımcılar (Grafik, endüstri ürünleri, moda ve entegre devre topografya tasarımcıları; fotoğrafçılar, mimarlar, içmimarlar ve plastik sanatçılar)
Audiovisual üretim yapanlar (CD, video, oyun üreticileri; klip, reklam, trailer vb. üretimi yapanlar)
Kurumlar (Meslek birlikleri, KOBİ'ler, hukuk büroları, reklam ajansları, endüstriyel üretim yapan firmalar, yazılım firmaları, yayınevleri, çeviri büroları, mali müşavirlik büroları vb.)
Bilimadamları ve araştırmacılar
Doktorlar ve sağlık kuruluşları
Diğer (Öğrenciler, iş fikri sahipleri, icat sahipleri, fikir üretenler)
Ayrıca belli bir dökümanın belli bir tarihe ait olduğunu kanıtlamanız gereken durumlar için bilgisayar ortamına aktardığınız dökümanı tasdixleyebilirsiniz. Tasdix,in uygulama alanı çok geniştir. Emlakçılardan sigortacılara kadar pek çok farklı meslek grubu profesyonel hayatını kolaylaştırmak için Tasdix'i kullanabilir, çünkü herkesin "fikri" vardır.

Tastix'in tescilden farkı nedir ? : Tasdixlenmiş bir doküman, bu dokümanın tasdixlendiği anı ve tasdixlendiği andan itibaren kesinlikle değiştirilmediğini yasal merciler de dahil olmak üzere her yerde kanıtlayabilmenizi sağlar. Ancak dokümanın tasdixlenmesi dokümanın üzerinize tescil edilmesi anlamını taşımaz; zira ülkemizdeki yasal düzenlemeler doğrultusunda fikri hakların ve ticari sırların kurucu nitelikte tescil edilmesi mümkün değildir. Uygulamada fikri haklar için çeşitli kurumlar tarafından yapılan tescil ve onaylama işlemleri de bu fikri hakların size ait olduğunu aksi iddia edilemez bir şekilde ortaya koymaz; TASDİX gibi, bu fikri haklara ilişkin dokümanların tescil veya onaylama zamanında elinizde bulunduğunu ortaya koyar.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst