İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Icerik hirsizligi...is birlikci google!

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Selamlar ,

Ozene bezene kendi sitem icin yazdigim yazilari direk arakliyorlar. Buna bir itirazim olamaz kabul ediyorum durdurmak mumkun degil ama bu google denen koca kafali arama motoru benden calan siteleri o konuda arama yaptirdigim zaman benim sitemin uzerinde gosteriyor. Almasinlar demiyorum alsinlar en azindan link versinler yada google o siteleri benim sitemin uzerinde gostermesin. Google'nin bu konuda bir yaptirimi varmi ? Ben makaleyi yaziyorum benden araklayanlar daha cok hit kazaniyor :S

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
pr degerleri senden yüksek ise normal eger yazılar kendine ait ise yazılarını teliflerini satın al sendne araklayan oldumu yasak işlem başlat kaldırın veya siteniz kapancak gibi uyarı yap.

Başka çaresi yok gibi.. :)

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Alinti yapan sitenin prsini kontrol ettim 4 benimki 3.. ahh google ah sende boyle yaparsan...
Telif alma biraz tuzlu olur haftada 3-5 yeni yazi yaziyorum her yazdigimin telifini alabilmek icin coook calismam gerek.

Cevap icin tesekkurler :)

cs_spawn07

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Alinti yapan sitenin prsini kontrol ettim 4 benimki 3.. ahh google ah sende boyle yaparsan...
Telif alma biraz tuzlu olur haftada 3-5 yeni yazi yaziyorum her yazdigimin telifini alabilmek icin coook calismam gerek.

Cevap icin tesekkurler :)

GüzeL kardeşim, bir sürü ping sitesi var. Her yeni içerik eklediginde ping sitelerinden birisine gir ve siteni kayıt et. Bu yolla en hızlı şekilde siteni google içerik ağına ulaştırırsın. Ping sitelerine Google önem verir. oradaki bilgileri almak daha cok işine gelir açıkcası. Oraya eklediğin zaman, senden içerik çalanlardan üst sıralara çıkabilirsin. PR 4 - 3 muhabbetine girme. Gereksiz.. ;)

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Yazı aralarına kendi sayfa linkini ekle;
Kimi yazılarda kendi sitenin ziza.net adını yaz.

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
@cs_spawn07 ,

Ekledigim sayfalar bir kac gun icerisinde googlede indexleniyor. Benim bir kac ay once ekledigim sayfayi 1 hafta once kopyala yapistir yontemi ile kendi sitesine ekleyen adam benim sitemin uzerinde cikiyor buna kizdim.

@bilgi ,

Simdi hem kendi sitemi hemde alinti yapan siteyi inceledim makaledeki hatalari bile duzeltmemis ayni kelime hatalari bile duruyor demekki alinti yaparken dikkat etmiyorlar araya sIkistirivereyim site ismimi. :)

@deviL ,

Deneyecegim tesekkurler! :)

Efsane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aynı sorun bendede söz konusu.. 1 ay sonrasında çalınan yazım benden önde çıkıyor. Googlede sorun olduğunu düşünüyorum. Yeniden değerlendirme isteğinde bulundum halen beklemedeyim 3 hafta oldu tüm hitim başka sitelere kayıyor.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Yazı aralarına kendi sayfa linkini ekle;
Kimi yazılarda kendi sitenin ziza.net adını yaz.

işte o zaman tehlikeli google gizli link veriyor diye ceza verebilir tehlikeli biraz..

ama ping olayı en iyisi google sitenin degerine göre 1 ile 9 saat arası indexliyor.

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Benim indexlenme sorunum yok. Ekledigim makale indexleniyor hatta pagerank bile aliyorum. Benim sorunum ben makaleyi yazdiktan sonra benim makalemi aylar sonra calan adamin sitesinin benim sitemin uzerinde cikmasi. Size en iyi ornek olarak googlede aratin ;

Paylasimli (Onboard) Ekran Karti Nedir ?

Hardiz sitesine girin bu makale page rank 2...

buyrun direk link http://www.google.com.tr/search?hl=...rti+Nedir+?&btnG=Google'da+Ara&meta=&aq=f&oq=

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Senin makaleni yayınlayanların siteleri sitenden daha güçlü bir yapıya sahip olduğundan bunu yapıyor, bunun yanında yayınladığınız makaleleri en az 2-3 gün ana sayfada tutarsanız bu problem kısmen çözülüyor, imkanınız varsada başkaları çalmadan siz o yazı ile sitenizi destekleyecek 2-3 yerden o yazı ile yayınlanan sayfanıza link verirseniz google için çözüm bulabilirsiniz başka türlü çok zor...

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Hmm anladim osahin ama bu google ozgun icerigi destekler tezini curutmuyormu sizcede ?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Evet çürütüyor özgün içerik olması elbette bir fayda ama malesef durumda bu, sadece listeleme faktörlerinden birisi özgün içerik... Wikipedia' da ne kadar özgün içerik varki?

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Evet haklisin.. Bundan sonra yeni bir icerik eklerken bu basliktaki onerileri deneyecegim eminim benim durumumda olan bir cok kisi vardir sonuclari tekrar burada paylasirim.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Sadece bu sayfayla sınırlı kalma bence, birçok etken var dediğim gibi öncelikle google' nin webmasterler için olan uyarılarını dikkatle incele onun isteğine göre davran sonrasındaysa yapabileceğin kadar siteni güçlü tut... Görüyorsun işte yarım saatte senin sitenin üstüne çıktı benim eklediğim yazı, neredeyse 2 yıldır bıraktığım bir (çöp) site olmasına karşın...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.