Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar benim sitemden bir blog sitesi içerik haber resim vs. kopyalayıp yayınlarsa suç teşkil eder mi? kaynak belirtirse akibeti ne olur yada ne olmaz? geçenlerde birisi birilerine bu yüzden dava açacağını sölemişti sanırım?
Eğer blog olmasaydı çektiğiniz zaman dava açmadan önce uyarı yollarlar.Fakat blog olduğu için uyarmaksızın açabilirer.Fakatpek birşey olmaz bence , yani Kaynak belirtip yayınlarsan büyük bir sitenin senin blogunla uğraşacağını sanmıyorum ama Rss yaparsan o biraz sakat bana göre ( kesinlikle öyle demiyorum bana göre birşey olmaz diyorum )
MADDE 24. - Bir süreli yayında yayımlanmış haber, yazı ve resimleri kaynak göstermeksizin yeniden yayımlayanlar beşmilyar liradan onmilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.
Bu eserleri, yeniden yayım hakkı saklı tutulmuş olmasına rağmen, süreli yayın sahibinin izni olmadan yeniden yayımlayanlar yirmimilyar liradan kırkmilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar."
Ayrıca Basın Kanunu'nun 27. maddesi ile "Basılmış eserler yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlara ilişkin davalar acele işlerden sayılır" hükmü getirilmiştir.
Tamamda içeriği kopyalayanı nasıl bulucaz.Adamın sitesine bakıyosun senin tüm yazılarını çalmış ama sitesinde ne bir iletişim kurma bölümü var ne bi mail adresi var hiçbişey yok.İpden yer tespitide yüzde yüz sonuç vermez adam gider ağrıdaki bi internet kafede siteyi açar sonra istanbulda keyfine bakar..
Sitesinde iletişim bölümü olmayanlar neki iletişim bölümü olanlar var adama niye yazımı çaldın diyosun adam seni azarlıyo sen başka yerden çalmışsın ben senden değil başka yerden çaldım diyo.Bi bakıyorum gül gibi özgün yazım 500 farklı marez forumda elden ele dolaşıyo..Adama lafta anlatamıyosun genelde böyleleri man kafa oluyor söylüyosun söylüyosun adam hem takmıyor hemde sana hakaret ediyor.Bedava site kullandığı için domaini verene şikayet ediyosun site kapanıyo ama sitenin kapanması adamın umrunda değilki.Hemen başka site açıyo adam.
Zaten bunları yapanlarda genelde 13-14 yaşındaki g yi q v yi w yazınca adam olduğunu sanan winampta şarkı dinleyebildiği için kendini dj sanan iki cümleyi bi araya getiremeyen işe yaramaz sap adamlar..
yayınladığınız içerik bir şekilde başkaları tarafından kullanılıyor, içindeki kelimeler değiştiriliyor, bir alttaki satır, bir üstteki satırla yer değiştiriliyor falan dublicate content olmasın diye neler neler. Bunlara alışmanız lazım, yasal süreç içinde paranız ve sağlam bir hukuk bürosuyla iş birliği lazım.
içeriği ilk koyanın bununla ilgili lisans durumunu belirtmesi lazım. telif hakları varsa altına yazması lazım. mesele wikipedia telif hakkı gütmüyor. içeriği istediğiniz gibi yayınlayın diyor. mesela flickr lisansları crreative commens mı ne öle bişey. kaynak gösterilerek koyulabilir, hiç kullanılamaz, parası ödenerek kullanılabilir gibi çeşit çeşit lisansları içinde barındırıyor.
işin hukuki boyutu soruyorsan içeriği aldığın kişi içeriği hukukun tanıdığı bir yerlerde onlaylatmadı yani notere onaylatmadığı sürece pek birşey yapabilir gibi görünmüyor.
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.