İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma İçerik kral mıdır?

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Öncelikle SEO konularında yazılarımızı okuyup yorumlayan kişilere teşekkür etmek istiyorum.

Şimdi SEO konularında yazanlar oldu: "özgün içerik kraldır", "kaliteli içerik seodur" gibi... Bu konuda neler düşünüyorsunuz. Kaliteli ve özgün içerik bir siteyi kurtarır mı?

Tüm zamanların en büyük tartışmasını (content is king / content is not king) bir de biz konuşalım istedim.

Herkesin yorumlarını bekliyorum :)
 

May

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,805
Reaction score
27
Konum
Jupiter
Yararsız bilgi, bilgi değidir. Her ne kadar özgün olsada!
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,394
Reaction score
255
sadece özgün içerik işe yaramaz, güncel özgün yazılmalıdır
 

spainloco

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mart 2012
Mesajlar
60
Reaction score
0
Öncelikle seo konularını yazdığın için biz teşekkür ederiz.
Ben içerik kraldır a katılıyorum. Kaliteli ve özdün içeriğe sahip olduğunuzda kısa zamanda olmasa bile uzun zamanda fark edilirsiniz.
Dükkan açarsınız dükkanınız diğer dükkanlara göre kalitelidir ama sabretme süreniz max. 3 aydır sonra pes eder kaliteli dükkan açtım ama kimse gelmiyor derseniz olmaz.
Ama dükkanınız kaliteli ve uzun süre dayanırsanız gelen geleni getirir ve bu sürede en az 1 senedir.
Hemen açılır açılmaz müşteri kaygısına düşmez kaliteyi devam ettirirseniz bence yürür gidersiniz.
Sözün özü ben içeriğin kalitenin zamanla rakiplerinden öne gececeğini düşünüyorum.
 

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
Bence, ikisinin sentezi önemlidir fakat özgün içerik daha değerlidir.

Özgün içerik bir değer ise bu değere giden kestirme yolda SEO'dur. SEO olmasada özgün içerik ulaşılabilir ve değerlendirilebilir fakat SEO ile değersiz içeriğe ulaşılsa da asla değerlendirilemez ve tekrar o içerik görüntülenmez.

Bu sebelerden dolayı SEO ile Özgün içeriği karşılaştırmayı pek uygun bulmuyorum. Birisi değer, öteki yöntemdir.
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
Kral, halkı olmadığı sürece hiçbirşeydir!
 

fRtkmR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
9 Ocak 2011
Mesajlar
1,058
Reaction score
14
Konum
iStanbuL
Seo için elbetteki güncel ve gerçek bilgiler faydalı olur sitenin kategorisi ilede alakalı bir durumdur fikrimce eğer site kategorisine göre özgün içerikle değerlendirilirse fayfası oldukça çok olur ve hatta herkeze tavsiyem yazılan özgün yazıların arasına bir iki tanede link vermeleridir..
 

seozirve

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Nisan 2012
Mesajlar
34
Reaction score
0
Güzel bir konuya değinmişsiniz, özgün içerik illaki arama motorları değil ama özgün içerik ile ziyaretçilerin ilgisini çekebilirsiniz. Tabi bu size eksi değil artı olarak döner. Özgün içeriği bazı insanlar tarafından Pagerank’ın hit aracı olarak kullanılmasına da anlam verebilmiş değilim. Özgün içerik bana göre ziyaretçilerin kralıdır. :)
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
SEO tartismalarinda odagi arama motorlarina kaydirdikca yayincilar kaybetmeye mahkumdur. Tum tartismalarda ozellikle dikkat ediyorum webmasterlara; kafalarinda hep ayni soru "acaba arama motoru ne ister?" Bu cok vahim bir yanilgidir ve bu strateji uzun vadede iflas etmistir ve etmeye de devam edecektir. Odaginiz kullanici deneyimi olmalidir ve buna yatirim yapmalisiniz. Son yillarda kullanici deneyimine yatirim yapan yayincilar kazanmaktadir ve bu guclenerek devam edecektir cunku arama motorlari da spam ve content acisindan ipin ucunun kactigini cok iyi gormeye basladi ve gerekli algoritmik duzenlemeleri yapiyorlar. Bu baglamda ozgun icerigi arama motoru acisindan degil ziyaretci acisindan ele almalisiniz. Eger olaya ziyaretcinin gozuyle bakarsaniz icerigin buyuk kisminin ozgun olmamasi pek muhim degildir.

Ornek vermek gerekirse, mesela bircok kaynakta yer alan bir haberi yayinliyorsunuz ve metni sifir degisiklikle baska bir yerden aldiniz. Ama rakiplerinizden farkli olarak bazi artilariniz var mesela sunus acisindan. Ornekler artirilabilir ama aklima ilk gelenleri yazayim. Mesela ayni haberi diger kaynaklardan haberlerle iliskilendiriyorsunuz, sonra daha once cikmis haberlerle iliskilendiriyorsunuz, ustune haberin sosyal medyada yankisina yonelik analizler yapiyorsunuz vs. vs. bunlari habere ek bilgi olarak yayinliyorsunuz. Simdi ziyaretci acisindan dusunelim. Sizce siradan bir ziyaretci acisindan bu haber metninin baska bir kaynaktan kopyalanmis olmasi ziyaretciye "yok arkadas bu kopya haber ben bir daha bu siteye gelmem" dedirdtir mi? Elbette hayir. Ama ustelik ziyaretciye verdiginiz ve rakipleri geride birakan analizler ziyaretciyi her seferinde sizin sitenize tekrar getirecektir. Hatta artik ziyaretcilerinizin kafasinda Hurriyet'te soyle bir haber ver acaba mesela haberanaliz.com uzerinde haber ile iglili analizler ne durumda gidip bir goz atayim dedirtir. Boyle oldugunda da uzun vadede kazanirsiniz. Manifesto olsun herkese: arama motorlari yuksek ziyaretci deneyimini hedefler, eger siz de yuksek ziyaretci deneyimi saglarsaniz oyunun kazanini olursunuz.

Bir ornekle kapatmak istiyorum. Herkesin bildigi "how to" siteleri vardir. Mesela ehow.com wikihow.com gibi. Bu tip siteler her Allahin konusunda content saglarlar. Ama saglanan content genelde thin contenttir yani aradiginiz kadarini bulamazsiniz. Linux'ta ethernet karti nasil tanitilirdan tutun da sushi nasil yapilira kadar cok ozgun icerik bulunur. Ama belli ki yazilar isin ehli olmayan kisiler tarafindan cok generic olarak yaziliyor. Amac direkt "how to..." aramalarinda her zaman sunacak birseyimiz olsun ozgun olsun. Isim vermek istemiyorum; buyuk arama motorlarindan bir tanesi bu sitelerin one cikmasini engellemek icin zamaninda analizler yapmistir. Simdi bu sitelerin hepsi "content is the king" yaklasimi ile kurulmus siteler ama kullanici deneyimleri acisindan iyi degiller. Arama motorlarinin "ozgun icerige" nasil yaklastigi ile ilgili iyi bir ornektir bu.
 

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Ekim 2005
Mesajlar
1,005
Reaction score
7
Evet, kaliteli içerik krallar kralıdır. Ama özgün içerik adına, herhangi bir dilde yazılmış olan bir makaleyi Google translate ile çevirip, sonra tekrar Google translate ile çevirerek saçma sapan bir (özgün!) içerik değildir kral olan. İnternette bir bilgi arayan insanın siteye girdiğinde "hah işte tam da aradığım buydu" dediği içerik kalitelidir.

1998 yılından beri web sitesi yaparım (para karşılığı başkalarına değil, sadece kendim için), alan(lar)ım uluslararası ölçüde çok rekabetin olduğu alan(lar), bütün sitelerimin içeriğini kitaplar okuyarak, günlerce kütüphanelerde dolaşarak hazırladım, fotoğrafları kendim çektim vs.. Bir tanesinden örnek vereyim: 50 000 000 sonuç içinde google.com.tr 1. google.com 2. (kelime international)

Zaman zaman arama motorlarının zayıf yönleri bulunabilir (geçmişte öyleydi;) ama arama motorunun mantığı en iyi sonucu sunmak olduğundan o zayıf yönleri kapatır ve siz çuvallarsınız. O yüzden en iyi seo en iyi içeriktir. Çünkü arama motorları en iyi içeriği en üstte göstermek için çalışırlar.

Eğer kaliteli bir içeriğiniz yoksa boşuna hangi tag en iyi sonucu verir, h etiket kullanayım mı, css, vs gibi ikincil konularla kafanızı yormayınız.

Bol kaliteli bir yaşam dilerim..
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
İçerik kesinlikle kraldır.
Bir kaç tane çöp site gereksiz ve spam içerikle birinci sıralara yerleşip yüksek hitler alıyor diye bu yanılgıya düşmeyin.Elbet günü gelir ve google tarafından yasaklanırlar.
Fakat siz en kaliteli içeriği kullanıcıya sunarsanız mutlaka kazanırsınız! Bakın çok kazanırsınız demiyorum ama mutlaka kazanırsınız.
Kaliteli içerik sunmak da yetmiyor.Birazcık da google neyi sever bunları öğrenmek lazım.Hem kullanıcının hem de google abimizin huyuna ve suyuna gidersek başarırız.
Öncelik her zaman kullanıcıda olmalıdır.Sırf google beğensin diye site yapmayın!
İhtiyaçları belirleyin ve buna göre hareket edin.Talep yoksa arz etmeye uğraşmayın.
Sonuç olarak şehrinizde olmayan(orjinal?) lezzetli(kaliteli?) bir elma türünü ihracat ederseniz ve birazcık süslerseniz(SEO ?) satışlarınız patlar,rakiplerinizin önüne geçersiniz ve siz kazanırsınız.

Not: Diğer arama motorlarından bahsetme ihtiyacı duymadım.%85 pazar payına sahip olan google abimize hörmetler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst