İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ilginç Şikayetler..

ManuaL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Aşağıda anlatılanlar Wall Street Journal tarafından yayınlanmış gerçek şikayetlerdir.

1. Compaq "Press any key" komutunu "Press return key" şekline dönüştürmeyi düşünüyor. Neden? "Any" tusu nerede sorusuna cevap vermekten bayginlik gelmiş.

2. Bir müşteri, üzerinde "toz koruyucu" olduğunda fareyi kullanmakta güçlük çektiğinden dert yanmış. Toz koruyucu dediğinin farenin plastik paketi olduğu ortaya çıkmış.

3. Disklerinin hatalı olduğunu savunan müşteriye "diskleri satıcıya yollayın" denmiş. Satıcının eline geçen mektuptan disklerin fotokopileri çıkmış.

4. Dell sirketinin bir müsterisi bilgisayarinin faks çekememesinden sikayet etmis. 40 dakikalik bir telefon görüsmesi sonucunda adamin kagidi monitöre dayayip "Gönder" tusuna bastigi ortaya çikmis.

5. Bir IBM müsterisi dökümani yaziciya aktaramadigindan sikayet etmis. "Bilgisayar yaziciyi görüyor mu?" sorusuna karsilik "Ekrani yaziciya dogru çevirdim ama hala görmüyor" cevabini vermis.

6. Yeni aldigim bilgisayar çalismiyor diye Dell firmasini arayan kadin sürekli "Ayak pedalina basiyorum basiyorum makinadan hiç ses gelmiyor" demis. Ayak pedali dediginin fare oldugu ortaya çikmis.

7. Novell Netware'in ünlü hikayesi: NetWare: Buyrun SysOp. Adam: Bilgisayarin kahve tasiyicisi kirildi. Garanti kapsamindayim, ne yapmam lazim? Netware: Kahve tasiyici mi? Adam: Evet bilgisayarin önündeki! Netware: Pardon anlamakta güçlük sekiyorum. Bu kahve tasiyiciyi nereden aldiniz. Promosyon falan mi? Üzerinde bir marka var mi? Adam: Bilgisayarla birlikte geldi. Promosyon olup olmadigini bilmiyorum. Üzerinde 24X yaziyor. **(Bahsedilen cihaz CD player olur, 24X herkes için çok sey ifade etmeyebilir diye...)

8. Bir IBM müsterisi:" Ilk disketi sürdüm. Ikincisini sürerken çok zorlandim. Üçüncüsü asla içeri girmiyor."

Teqin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biri bilgisayarını calıstıramamıs ve aramıs sirketi 3 saatlik bi gorusmeden sonra herseyi sormuslar en sonunda adama sen fişi taktınmı diyor yok diyor şiketteki calısan buna kufur ediyor adama tazminat davası acıp kazanıyor :)

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu kısma acayip güldüm

6. Yeni aldigim bilgisayar çalismiyor diye Dell firmasini arayan kadin sürekli "Ayak pedalina basiyorum basiyorum makinadan hiç ses gelmiyor" demis. Ayak pedali dediginin fare oldugu ortaya çikmis.

Ya çok farklı insanlar var bir kerede ben bir olay duydum adamın biri telefon arızaya telefon arızalı demiş not bırakmış neyse adam gündüz işde ve ariyorlar biz telefon arızadan ariyoruz telefonunuz arızalıymış tam sorun nedir yapacaz denmiş evet evladım telefonda hışırtı var felan demiş tamam teyzecim kaplolarda sorun felan vardır biz yapcaz demiş o anda kadın dur evladım halılarım batar telefonun altına legen getiriyimde öyle telefounu yapın demiş yag felan akar demiş ev batmasın olayı tamda anlatamadım aslında :))

Teqin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu kısma acayip güldüm

Ya çok farklı insanlar var bir kerede ben bir olay duydum adamın biri telefon arızaya telefon arızalı demiş not bırakmış neyse adam gündüz işde ve ariyorlar biz telefon arızadan ariyoruz telefonunuz arızalıymış tam sorun nedir yapacaz denmiş evet evladım telefonda hışırtı var felan demiş tamam teyzecim kaplolarda sorun felan vardır biz yapcaz demiş o anda kadın dur evladım halılarım batar telefonun altına legen getiriyimde öyle telefounu yapın demiş yag felan akar demiş ev batmasın olayı tamda anlatamadım aslında :))

Valla bende anlamadım :):)

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ehum Ehum :) ya şöyle anlatıyım beyler
Telefon arızadan bir yetkili evin birini ariyor kadın cıkıyor telefona hanım efendi telefonuzda sorun varmış onu yapacaz kadında dur evladım halılarım ev batmasın telefonun altına legen getircem diyor yag felan akar halıya diyor yani kadın arızayı telefonda yapılcak sanıyor telefonun altına birşey getiriyor ev halı batmasın diye umarım anladınız bu sefer:)

Teqin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Anlamadıkta
Anlamıs Gibi Yapalım Bari :D

Amerika'da kadınlar ve erkekler bilgisayarın dişi mi yoksa erkek mi olduğunu tartışıyorlarmış...

Kadınlar bu aletin erkek olduğunu savunmuşlar. "Çünkü" demişler, "bilgisayarlar aslında sorunları çözmek için yaratılmış olmalarına rağmen ömürlerinin dörtte üçünü sorun yaratarak geçirirler... Daha da önemlisi, bunlardan bir tane aldığınız an, biraz daha sabretmiş olsaydınız çok daha gelişmiş bir modeline sahip olabileceğinizi görüp pişman olursunuz...."

Erkekler tabii tam ters görüşte... "Bilgisayar dişidir" diyorlar, "çünkü onun mantığını yaratıcısından başka hiç kimsenin anlaması mümkün değildir, bu bir. Yaptığınız en küçük hatayı bile derhal hafızasına kaydedip tekrar tekrar önünüze koyar bu ikiii... Ve bir bilgisayar aldıktan kısa bir süre sonra fark edersiniz ki, bir o kadar daha parayı ona gereken aksesuarlar için harcamaktasınız, bu da üüüççç...." :p

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ne alaka bu banamı laf dedin bende seni anlamadım efem :) anlamış gibi yapalım:)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Anlamadıkta
Anlamıs Gibi Yapalım Bari :D

Amerika'da kadınlar ve erkekler bilgisayarın dişi mi yoksa erkek mi olduğunu tartışıyorlarmış...

Kadınlar bu aletin erkek olduğunu savunmuşlar. "Çünkü" demişler, "bilgisayarlar aslında sorunları çözmek için yaratılmış olmalarına rağmen ömürlerinin dörtte üçünü sorun yaratarak geçirirler... Daha da önemlisi, bunlardan bir tane aldığınız an, biraz daha sabretmiş olsaydınız çok daha gelişmiş bir modeline sahip olabileceğinizi görüp pişman olursunuz...."

Erkekler tabii tam ters görüşte... "Bilgisayar dişidir" diyorlar, "çünkü onun mantığını yaratıcısından başka hiç kimsenin anlaması mümkün değildir, bu bir. Yaptığınız en küçük hatayı bile derhal hafızasına kaydedip tekrar tekrar önünüze koyar bu ikiii... Ve bir bilgisayar aldıktan kısa bir süre sonra fark edersiniz ki, bir o kadar daha parayı ona gereken aksesuarlar için harcamaktasınız, bu da üüüççç...." :p

erkeklerin dediğine katılmamak elde değil:D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5