İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

IMF altın satıyor

Line

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Ekim 2007
Mesajlar
2,516
Reaction score
48
Konum
BAŞKENT
Uluslararası Para Fonu (IMF), altın fiyatlarının yeniden artış gösterdiği bu günlerde, varlıklarını çeşitlendirmek için elindeki değerli madenin bir bölümünü satmaya başlayacak.

IMF yaptığı son açıklamada, elindeki nakit kaynağını artırmak için geçen yıl başlattığı program çerçevesinde, 191 bin ton altın rezervini açık piyasa işlemleri aracılığıyla satacağını açıkladı.

IMF, altın fiyatlarının yeniden yükseldiği bir döneme denk gelen açıklamasında, piyasadaki fiyatların etkilenmemesi için satışın “zaman içerisinde ve kademeli” olarak gerçekleştirileceğini belirtti. IMF, merkez bankalarının, doğrudan satış yöntemiyle altın alması seçeneğini de korudu.

Kurum geçen sene uygulamaya koyduğu program kapsamında, zor durumda olan ülkelere düşük faizli yardım kaynağı oluşturmak için, toplam altın rezervinin sekizde birine denk gelen 403 bin ton altın satışı yapacağını açıklamıştı.

FİYATLARDA SINIRLI ETKİ

Piyasa uzmanları, IMF'nin satış açıklamasını son günlerde yeniden ralli yaşayan altın fiyatlarını bir miktar düşüş yaşamasına neden olduğunu, ancak açık piyasada yapılan satışların fiyatları etkileyeceğine yönelik endişeleri ortadan kaldırdığına dikkat çekti.

ABD Merkezli Forex.com'da döviz stratejisti olan Jacob Oubina konuyla ilgili Reuters'e yaptığı değerlendirmede, açıklama sonrasında altın fiyatlarında yaşanan gerilemenin, piyasanın anlık tepkisi olduğunu söyledi. Oubina, IMF'nin bu açıklamasının önceden bilinen bir gelişme olduğunu söyleyerek, bunun sürpriz olmadığını belirtti.

OUbina sözlerine şöyle devam etti, "Orta vadede, bu satışın gözle görülür etkisi olmayacak. Altının hâlâ elverişli varlık olma durumunu koruduğunu düşünüyorum, çünkü küresel ekonominin yılın ikinci yarısında toparlanmasını bekliyorum."

Açıklamayla Çarşamba günü 1,126 doları görülen ons fiyatı, 1,108 dolar seviyesine geriledi.

Diğer yandan, küresel krizde güvenli liman olarak görülen altının, ons fiyatı son iki yılda yüzde 20'den fazla değer kazanarak, 2009'un son döneminde 1,200 doların üzerine çıkmıştı.


http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/13830324.asp?gid=303
 

desperrado

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
299
Reaction score
0
Geçen sene başında bu olay yazılmıştı.Şimdi dolar zamanı demek oluyor.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Once piyasayı şişiriyorlar sonra yüksek fiyattan satıyorlar. Peşinden yeni altın rezervleri çıktı diyip fiyatları öldürüp altını geri toplayacaklar.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Bazı kredi kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu yükseltiyor, hiç dolara altına para yatırılacak zaman değil bence. Mart ayında dolar düşer diye tahmin ediyorum ben. 1.35/1.40 seviyesine
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst