İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

IMF Başkanı sarkıntılık iddiasıyla tutuklandı

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn (62), New York'ta cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. New York’tan Paris’e giden yolcu uçağından indirilen Kahn, hakkında New York polisi soruşturma başlattı.Kaldığı Times Meydanı’ndaki otelde çalışan bir kadına cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen Kahn, göz altına alındı. New York Polis Departmanı Sözcüsü Paul J. Browne, Kahn’ın Paris’e gitmek üzere bindiği uçaktan indirilerek göz altına alındığını söyledi. Sözcü Browne, IMF'nin Fransız Başkanı Strauss-Kahn'ın hakkında cinsel tacizde bulunduğuna dair şikayet olduğunu ve sorgulanmak üzere havaalanından New York’a getirildiğini söyledi. Kahn’ın ne zaman hakim karşısına çıkacağı belli değil. New York bölge mahkemesinde davası görülmesi beklenen IMF Başkanı’nın çok yakında hakim karşısına çıkması bekleniyor. Cumartesi öğleden sonra yaşanılan olay sonrasında Kahn'ın bu suçu işleyip işlemediğinin belli olmadığını belirten polis yetkilileri kendilerinin yalnızca şikayet nedeniyle tutuklamada bulunduklarını söyledi. Times Meydanı’nda bulunan ve geceliği 400 dolardan başlayan Sofitel Otel’de kalan Kahn, 32 yaşındaki otel personelinden bir bayana tacizde bulunduğu iddia ediliyor. Kaldığı otelde unuttuğu telefonu sayesinde yakayı ele veren IMF Başkanı, bindiği uçağın kalkışına 10 dakika kala dedektifler tarafından tutuklandı.IMF’de şok etkisi yapan Kahn ile ilgili iddialara kurumdan henüz bir tepki gelmedi. Başkan Domique Strauss-Kahn, 2008 yılında da IMF'de çalışan Piroska Nagy isimli Macar asıllı ekonomist bir kadınla ilişkiye girdiği kamuoyuna yansımış ve eşi Anne Sinclair'den özür dilemek zorunda kalmıştı. IMF bu olayda başkanına sahip çıkmış, olaydan dolayı Kahn’a herhangi bir ceza verilmemişti. Kahn, sıkı bir Sarkozy taraftarı olmakla da tanınıyor.

Kaynak:http://www.haberdar.com/haber/imf-baskani-sarkintilik-iddiasiyla-tutuklandi-2681295


EKLEME: Bu tutuklama üzerine yeni başkan arandığından düşünülen başkanlar arasında KEMAL DERVİŞ' in ismi geçiyormuş. Ancak bu zamana kadar IMF başkanlıgına hep bir avrupa devletinden biri getirilmişti şansı varmı derseniz bence yok. Dünya Bankası başına da hep nedense Amerikadan birileri geçiriliyor. Bunlarda hep düşünülmeli diye düşünüyorum ben :) Konuya cevap gelirse devamında ekleyeceklerim olacaktır.
 

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
New York'ta bir otel görevlisine "cinsel saldırıda" bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, resmen tutuklanması, ve hakkında suçlama yöneltilmesi bekleniyor. Ayrıca, Kahn'ın istifası da gündemde. Gerçekleşen olayın ardından bir ay önce gündeme gelen 'IMF başkanın kim olacağı' konusu yine tartışmaların odağına yerleşti.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un selefi Gordon Brown'un IMF Başkanlığı'na sıcak bakmadığını açıklamasın ardından yeni başkanın kim olabileceği tartışmaları sürerken, adaylar arasında eski Devlet Bakanı Kemal Derviş de zikrediliyor. İtalya Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Fransa Maliye Bakanı Christien Lagarde'in isimlerinin ön plana çıkan diğer isimler.

Öte yandan, gelişmekte olan ülkelerden bir başkanın seçilmesi gerektiği de konuşulanlar arasında. Bu kapsamda, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'nin Meksikalı Başkanı Angel Gurria ile eski Güney Afrika Maliye Bakanı Trevor Manuel'in ve Hindistan Planlama Komisyonu Başkan Yardımcısı ve IMF’nin Bağımsız Değerlendirme Bürosu eski Direktörü Montek Ahluwalia'nın da adaylar arasında yer alabileceği ifade ediliyor.

Aynı zamanda, Hong Kong'da Mizuho Securities Asia'dan eski IMF ekonomisti Shen Jianguang da Strauss-Kahn'ın yerini alacak diğer muhtemel adayın eski Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve IMF özel danışmanı Zhu Min olduğunu söyledi.

IMF'nin bundan sonraki başkanının Avrupalı mı yoksa gelişmekte olan bir ülkeden mi olacağı daha bir süre tartışılacak gibi görünüyor.

"TÜRK HÜKÜMETİ DERVİŞİ DESTEKLEMEZ"
Tartışmalar sürerken Financial Times (FT) Kemal Derviş'in adaylığıyla ilgili bir haber yayımladı. FT, "inandırıcı adaylar" arasında eski Devlet Bakanı Derviş'e işaret ederken, Türk hükümetinin muhtemelen onu desteklemeyeceğini, bunun da Derviş için "dezavantaj" oluşturduğunu aktardı.

TÜRKİYE'NİN ADAYI MEHMET ŞİMŞEK Mİ OLACAK?
Taratışmalara bir yenisi daha eklendi ve bugün ilginç bir gelişme daha oldu. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın kendi twitter hesabından "retweet" ettiği bir yazışmada, açık açık Mehmet Şimşek’in adaylığını gündeme getirdi.

Tweet'te "IMF Başkanlığı için arayış başladı. Maliye bakanı Mehmet Şimşek aranan şartları taşıyor" yazıyordu. Bağış bu tweeti, kendi hesabından, kendisini izleyenlerle paylaştı.

CAMERON HÜKÜMETİ BROWN'A DESTEK VERMİYOR!
Cameron, selefi Brown'u IMF'nin başında görmek istemediği imasında bulunmuş ve "İngiltere'nin borç içinde olduğunu bilmeyen biri için IMF Başkanlığı uygun bir pozisyon." olmayabilir diyerek, Brown'un adaylığını veto edebileceği uyarısı yapmıştı. 5 yıllık görev süresini gelecek yıl doldurması beklenen IMF'nin mevcut başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın ise Fransa Cumhurbaşkanlığı için adaylığını koyacağı kaydediliyor. İngiltere de dahil olmak üzere büyük ekonomiye sahip ülkelerin, IMF başkanlık seçiminde veto hakkı bulunuyor.

kaynak:http://ekonomi.haberturk.com/makro-...lararasi-paranin-yeni-patronu-kim-olur-galeri


İŞTE BAŞLANGIÇTAN GÜNÜMÜZE IMF BAŞKANLARI!

ŞİMDİYE KADAR BAŞKANLIK GÖREVİ YAPANLAR:
İsim .........................Ulus.............Başlama................Bitiş
Camille Gutt ...............Belçika ......6 Mayıs 1946 ............1951
Ivar Rooth..................İsveç...........Ağustos 1951..........Ekim 1956
Per Jacobsson.............İsveç...........Aralık 1956..............5 Mayıs 1963
Pierre-Paul
Schweitzer..................Fransa ......1 Eylül 1963.............1 Eylül 1973
H.Johannes
Witteven.....................Hollanda.....1 Eylül 1973.............17 Haziran 1978
Jacques
de Larosiére.................Fransa........17 Haziran 1978........16 Ocak 1987
Michel Camdessus.........Fransa.........6 Ocak 1987............14 Şubat 2000
Horst Köhler................Almanya.........1 Mayıs 2000..........4 Mart 2004
Anne Kruger.................ABD.................4 Mart 2004.........4 Mayıs 2004
Rodrigo Rato.................İspanya..........4 Mayıs 2004.........31 Ekim 2007
Dominique
Strauss-Khan................Fransa............1 Kasım 2007.........görevde ( ARTIK TUTUKLANDI DİYE GEÇECEK... )
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst