İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İmplant'ın ömrü ne kadar?

haymet

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Şubat 2000
Mesajlar
1,416
Reaction score
0
Doku ile uyumlu olan titanyumdan yapılır. Kaybedilen dişin kökünün boyutlarındadır. İmplant gereksinimi estetik ve fonksiyon kayıpları sonrasında ortaya çıkmakta ve bu ihtiyacı çok etkili şekilde karşılamaktadır.

İmplantla ilgi en çok merak edilenler:

1. İMPLANT YAPTIRMAK İÇİN SAĞLIĞIM UYGUN MU?
Eğer bir insan köprü, dolgu, diştaşı temizliği yaptırıcak kadar sağlıklı ise implant da yaptırabilir. Kemiğin miktarı ve yoğunluğu, hangi implant sisteminin kullanılacağı belirlendikten sonra implant tedavisi uygulanır. Çok nadiren ağır sağlık problemleri varsa implant konulmasını engeller.

2. İMPLANTLARIN ÖMRÜ NE KADARDIR?
İmplantın tutması tabir edilen durum yanlış anlaşılmaktadır. İmplant; karaciğer ya da böbrekteki gibi doku uyuşmazlığı, kan grubu gibi faktörlere bağlı değildir. Ortopedik amaçlı kırıklarda kullanılan platin, diş implanlarında kullanılan titanyum vücut tarafından kabul edilen doku uyumlu malzemelerdir.
Buradaki başarı doğru implant seçimi, uygun steril koşullarda cerrahi işlemler, doğru statik ve planlamadır. İmplantın asıl başarısı hastanın hastanın sigara kullanmaması, implantı ve dişlerini düzenli ve doğru fırçalaması, kontrollerine düzenli gitmesi ile ilgilidir. Bu kriterlere uyulduğunda implant gerçek diş gibi hastanın ağzında kalır. Aslında bu noktalar zaten sağlıklı yaşamın gereklilikleridir.

3. İMPLANTLAR ÖZEL BAKIM GEREKTİRİR Mİ?
Normal diş gibi düzenli ve etkili fırçalanmalıdır. Ara yüz bakımı için diş ipi, arayüz fırçası veya ağız duşu kullanılmalıdır.

4. İMPLANT YAPTIRMAK ACI VERİR Mİ?
İmplant konulması işlemi implant sayısına göre ortalama yarım saatle iki saat arasında değişir. İşlem lokal anestezi altında yapılır, hasta kısa zamanda implantları konulmuş olarak koltuktan kalkar. Sonrasında buz uygulaması ve ağrı kesici verilir. Hasta hiç bir sıkıntı yaşamaz. Eğer kemik kaybı çoksa ve daha ileri cerrahi işlem, kemik tozu uygulaması, membran gibi işlemler uygulanırsa işlem süresi biraz daha uzar. Hasta işlem sonrası verilen reçeteyi kullanır. Bir hafta sonra dikişler alınır ve kontrol yapılır.

5.İMPLANT YAPTIRDIKTAN SONRA DİŞSİZ KALACAK MIYIM?
İmplant yapıldıktan sonra o bölgede kemikle implantın tam olak kaynaşması ve iyileşmesi için ortalama 3 yada 6 ay (özellikle üst çenede) beklenebilir. Bu arada erken yükleme işlemi ile 6 hafta sonra da protez uygulamaları yapılabilmektedir. Bu sürecde hasta geçici protez kulanabilir. Eski protezi varsa ve uyumlanabilirse onu da kullnaması mümkündür.

7. UZUN ZAMANDIR TAKILIP ÇIKARILAN PROTEZ KULLANIYORUM ACABA İMPLANT YAPTIRABİLİT MİYİM?
Evet, üst çenede en az dört, alt çene de en az iki implant yaptırarak bollaşan protezlerinizin ağızda çok daha sabit durarak konuşma ve çiğneme fonksiyonlarını geri kazandırabilirsiniz

8. KAYBEDİLEN HER DİŞ İÇİN BİR İMPLANT MI YAPTIRMALI MIYIM?
Her ne kadar muayene ve röntgenlere ihtiyaç varsa da kaybedilen her diş için bir implant gerekli değildir. Sadece tek diş eksik ise doğal olarak bir implant gerekir. Çoklu diş eksikliklerinde implantlar köprü yapılacak şekilde planlanır ve yerleştirilir.

9. DİŞ ETİ HASTALIĞI NEDENİ İLE DİŞLER KAYBEDİLDİĞİNDE İMPLANT YAPILIR MI?
Diş eti hastalığı, dişlerin etrafındaki yumuşak dokuların ve kemiğin erimesi ile dişlerin sallanıp düşmesine sebep olan enfeksiyöz bir hastalıktır. Özellikle erken yaşlarda dişler bu hastalığa bağlı olarak sallanıp dökülür veya çekilir. Bu durumda hastanın diş bakımı ve dokuların durumu çok iyi değerlendirilerek implant yapılmalıdır. Hastanın implant bakımı çok özenli olmalıdır. Aksi takdirde dişlerde olduğu gibi implant çevresinde de enfeksiyon oluşur ve implantlar diş gibi düşebilir. Yani burada asıl mesele hastanın implantlarına özen göstermesidir.

10. İMPLANT PAHALI MIDIR VE SİGORTA ÖDEMEKTE MİDİR?
İmplantlar göreceli olarak diğer diş tedavilerinden biraz daha pahalıdır. Ancak hastaya sağladığı konfor, uzun ömürlü olması ve hastanın 'kendi dişi' gibi hissetmesi her zaman göz önüne alınmalıdır.
Çoğu sigorta şirketi ve resmi kurum implant ücretini ödememektedir. Üst protez kısmını ödeyen kurumlar mevcuttur.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst