İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu İndex Hızınızı En Son Hıza Alın - Beklenen Makale

türk emre

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Kasım 2012
Mesajlar
2
Reaction score
0
sosyal-medya-ve-seo.png

Merhaba sevgili okuyucularımız bu yazımız da tüm webmaster arkadaşlarımızın çekmiş olduğu ortak sorunu ele alıyoruz ve çözüm getirmeye çalışıyoruz peki sorun ne sitemiz çok yavaş index alıyor yada hiç almıyor peki ya neden ? Düşünün çok güzel uzun açıklayıcı her şeyi yerli yerinde resim ile açıklanmış yazı yazdınız peki bu yazıyı kim okuyacak neden okuyacak ? Şimdi yazdık ama yazı sadece yazmak ile bitmez arama motorları sizin yazınızı bulup index alana kadar belki sizin yazınızı çaldılar ve onlar ilk ilndex aldı peki ya şimdi ne oldu hüsran çünkü arama motoru o yazıyı ilk o sitenin yazdığını düşünür bu yüzden index hızı çok önemli bir faktördür.

1 - Sosyal Medya Kullanımı: Şimdi gelelim index hızımızı nasıl artıracağız.İlk olarak sosyal medya arama motorlarının yapmış oldukları algoritma yeni güncellemeler ile sosyal medya bazlı oldu bunu seo çalışması yapan firmalardan veya seo uzmanlarından da öğrenebilirsiniz.Şimdi sitemizi ilk olarak açtık hemen sosyal medya hesaplarını açıyoruz. Ama hangi sosyal medya sitelerinde şimdi mutlaka olması gereken 3 adet sosyal medya sitesi vardır.Bunlar;

1- Google Plus ( Google + )
2- Facebook
3- Twitter

Şimdi soracaksınız Google Plus'ı neden ilk sıraya yazdım.Çünkü google yeni güncellemesi ile web sitelerinin Google Ples sayfalarını daha çok dikkate alır ve onları sürekli gezer.Bunun için google plus hesabı açtıktan hemen sonra sitenizi ekleyip onaylama yapmanız gerekiyor. Facebook ve Twitter sayfalarında da açtığınız hesapları sitenizin adresini mail adresini hakkında gibi kısımları doldurun.Yazdığınız yazıları sosyal medya hesaplarında mutlaka paylaşın hatta paylaşım yaparken hashtag kullanımını yapın yazının başlığı veya içindeki anahtar kelime veya hit getireceğini tahmin ettiğiniz hashtag'leri de yazın. Daha sonra Google Yazarlık Doğrulaması yaparak siteniz Google ve kullanıcıların gözünde daha kaliteli bir hale getirin.

Sosyal medya da pinterest, tumblr, feed kaynakları gibi bir çok pagerank'ı 5 ve üzerin olan sosyal ağlarda hesap açabilirsiniz.Sitenizi mutlaka ekleyin mümkün olduğu kadar yazınızı orada paylaşın eski yeni fark etmez ancak düzenli olmak önemlidir.Üst tarafta bahsettim hashtag konusundan onuda buralarda kullanmaya özen gösterin yerli sosyal medya siteleri de de üyelik alabilirsiniz onlarında mutlaka faydası olacaktır.

2 - Webmaster Paneli: Aslında bundan bahsetmek istemiyordum ama azda olsa bahsedeyim arama motorlarının webmaster sayfalarına mutlaka sitenizi ekleyin sitemap'ı mutlaka yollayın bunlar da çok dikkat edilmesi gereken kurallardır. Arama motorları bir hata ile karşılaşırsa webmaster sayfasından site mesaj atar onu düzeltirseniz daha çok işinize yarar kusursuz bir işlem yapmış olursunuz.

3 - Ping Muhabbeti: Tabi bu index hızı arttırma olayı böyle kalmıyor sitenizi mutlaka ping atmalısınız.Ping'in esas mantığı şudur " Hey bak ben yeni yazı girdim" diye düşüne bilirsiniz çünkü arama motorlarına yolluyorsunuz onlarda en kısa sürede gelip yazına bakıyor ve index alıyor tabi bunun için iyi ping siteleri kullanmanız gerekiyor ben 3 adet ping sitesi kullanıyorum hepsinin pagerank'ı yüksek.Bunlar:

1- Pingler.com : Başlık ve link giriyorsunuz bunun yanında yazının kategorisini de seçip yolluyorsunuz mail adresinizi yazar iseniz size rapor dahi yolluyor.
2 - Auto-ping.com : Bu sitede de istediğiniz sitelere ping atabilirsiniz ama benim önerim hepsine ping atmanız çünkü daha hızlı geri dönüş alırsınız.
3 - Masspinger.com : İçlerinde en sevdiğim diyebilirim çünkü anahtar kelime ve çoklu ping atma özelliği mevcut.

4 - Daha Çok Kişi Hedefi: Ping olayını da bitirdikten sonra geldi yazıyı daha çok kişiye sitemizden ulaştırmaya geldi.Bunun için sosyal içerik paylaşma siteleri var örnek olarak onedio yazarkafe gibi bu siteler sitenize iyi miktarda hit sağlayabilir. Özellikle yazınızda karşılaştırma en kötüden en iyiye sıralarsanız hit artışı 2 veya 3 kat artabilir.Bunun yanında radikal milliyet gibi gazetelerin blog hizmeti vardır bunları da kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken dikkat edin mutlaka o makalenin geçtiği bir link bulunsun yoksa bir işe yaramaz.

5 - Paravan Blog: Geldik kilit noktalardan biri olan paravan blog konusuna paravan blog dediğimiz olay kısaca yazınızı yazıp sitenize link verdiğiniz bir diğer site diyebiliriz.Bunlarda mutlaka hem hit artışı oldun hemde index hızı olsun mutlaka işe yarar ancak yazdığınız yazıların ana domain ile başlıkları ve içeriklerinde azda olsa farklılıklar olsun paravan blog da yazılara en fazla 3 adet ana sitenin linkini verin 1 link mutlaka o yazının bir link anahtar kelime diğer link ise etiket olabilir ben böyle yapıyorum daha dikkat çekici oluyor.Paravan blog açabileceğiniz sitelere örnek verirsek wordpress.com, blogger.com, blog.com gibi ana siteler olabilir. Paravan blog açarken site başlık ve meta ayarlarını mutlaka yapın.

6 - Sağlam ve Kaliteli Backlink: Backlink konusunda ise dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var aslında bir çok kişinin yapmış olduğu hata diyebiliriz herkes her siteden backlink alamay çalışır bu yanlıştır.Çünkü pagerank'ı 1 olaran site ile pagerank'ı 7 olan site bir değildir.Aldığınız backlinkler ne kadar sağlam ve az olursa o kadar çok faydasını görürsünüz.Bunu seo paketlerinde de görebilirsiniz herkes en yüksek pagerank da sağlam link ister.Yine dikkat etmeniz konularda biride link ömrü buna da dikkat edin.Ne kadar çok link uzun kalırsa o kadar önemli ve mümkünse dofollow link almaya çalışın.Bu sağlam baklink konusunda en iyi sosyal medya siteleri ve uzun bir geçmişi olan forum siteleri önemlidir ve edu gov gibi uzantılı sitelerin backlinki önemlidir.

7 - İmleme Siteleri: İmleme sitelerini de kullanın yerli ve yabancı sitelerde kaliteli olanlarını kullanmanızı tavsiye ederim söylediğim gibi az olsun ama kaliteli olsun yabancı site olarak reddit.com olabilir yerli olarak da oyyla.com tavsiye ederim pagerank değerleri iyidir.

8 - İç Linklenme: Son olarak da iç linklenme önemlidir peki bunu nasıl yapacağız yazınızda bir başka yazının linkini vererek güçlü bir link yapısına sahip olabilirsiniz.Bir yazının daha sonuna geldik umarım beğenirsiniz.

Diğer Seo Makaleleri:
1 - Seo İçin 5 Altın Kural
2 - Link Değişimi
3 - Sitede Yapılan En Büyük Yanlışlar
4 - Domain Alırkan Dikkat Edilmesi Gerekenler
5 - Bir Sitenin Neden Mobil Versiyonu Olmalı

Kaynak: Bilgin Portal
 

Yılmaz Akın

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Mayıs 2012
Mesajlar
317
Reaction score
1
Emre Hocam Wordpres te ayarlar bölümünde kendi ping adresi var buraya sizin dediğiniz pinkleme adreslerini ilave edersek faydası olurmu .
Yazınız oldukca açıklayıcı ve güzel olmuş ellerinize sağlık lakin çoğu kişi işin kolayına kaçarak bu dediklerinizi yapmaz gibime geliyor .
 

türk emre

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Kasım 2012
Mesajlar
2
Reaction score
0
Emre Hocam Wordpres te ayarlar bölümünde kendi ping adresi var buraya sizin dediğiniz pinkleme adreslerini ilave edersek faydası olurmu .
Yazınız oldukca açıklayıcı ve güzel olmuş ellerinize sağlık lakin çoğu kişi işin kolayına kaçarak bu dediklerinizi yapmaz gibime geliyor .

Wordpres paneline koysanız bir fayda sağlamaz çünkü ping sitelerine ayarlar yapıp ping atıyorsunuz. Ben bilgilendirmek için yazdım uyan arkadaşlar olumlu sonuç aldı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst