İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İndexlenme sorunum ve AdWords ile Optimizasyon

F

fatihhk

Misafir
Öncelikle birinci sorum şu:
Google amca benim siteyi kafasına esince indexliyor böyle birşey olabilirmi?

Şöyleki:siteyi kuralı bir-iki hafta oluyor.Google a kaydettim siteyi bi kaç gün sonra sitemin ana sayfası indexlenmişti.

Bunuda şöyle test ediyorum.Belki yanlış yapıyorumdur ama:
google a girip arama ya connecturk yazıyorum(bu arada site www.connecturk.com)


Böyle yaptığımda sitemin ana sayfasından birkaç kelime çıkmış şekilde ve önbellekli vs. yani normal bir şekilde çıkıyordu.
Fakat kontrol etmek maksadıyla arasıra sitemi arıyordum siteyi yine yukarıda yazdığım şekilde aradım.Ve sadece çıkan sonuç sitenin url siydi.

En son buraya yazmadan önce aradım yine çıkmadı sonra birkaç saat geçtikten sonra aradım bu sefer çıktı.Fakat bu yazıyı yazmaya başlamadan önce aradığımda yine çıkmadı.:)
Bunun nedeni nedir acaba?


İkinci sorum:
Sitemin meta tagları çok azdı.Bende düşündüm ne yapsam diye.Dedimki Google Adwords anahtar kelime aracını kullanıyım.Mesela sitemde program var.Program yazdım çıkan kelimeleri ekledim.Oyun var oyun yazdım çıkan kelimeleri ekledim.
Bu şekilde meta tag oluşturmam mantıklımı?,yararlımı?,adsense açısından sakıncalımı? ve de bu işlem için kullanabileceğim başka bir yol varmı?

Saygılar.
 

Arayan Adam

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2006
Mesajlar
0
Reaction score
0
Farklı datacenterlar değişik zamanlarda güncellendiği için Google'da arama yaptıgında sitenin bir gözüküp bir kaybolması gayet normal. Özellikle yeni bir site için. Ben bazen tüm alt sayfalarına kadar indexlenmiş olarak görüyorum bazense tamamen kayboluyor. Zamanla oturacaktır merak etme.
Meta tag anahtar kelimeler içinde yaptıgın gayet mantıklı, aynuı şekilde, Overture da kullanabilirsin. Dikkat etmen gereken nokta aşırıya kaçmamak.
 
F

fatihhk

Misafir
çok sağol ya kaç saattir tek cevabı sen yazdın çok teşekkurler.
aslında google da çıkmak için vede daha onemlisi pagerank için link değişimi gerekiyorda link değişecek adam bulamıyoruz :D

birde dediğin doğru galiba çünkü google da en uç noktasına kadar kelimeler çıkıyor.
ben sitem indexlensin istiyorum fakat uyduruk siteler gibi heryerde çıksın istemiyorum.özellikle sitemde olmayan birşeyle ilgili kelimeler vs.
overture bunun için daha iyi sanırım.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst