Şahsen ben 5 dil(+10 u geçik yarım dil) bilen bir insan olarak bu konuda söz hakkı sahibi olduğuma inanıyorum.
Öncelikle Kesinlikle Haklısın Türkiyede yayınlanan bir dizide bu tür basit hatalar yapılıyor.Belkide hata değildir bilerek yapılan davranışlar.Dediğin gibi 2 yabancı kelime öğrenip onları sürekli kullanan ve kendini asil zanneden insanlar var.Ne yazıkki..
En azından Kulladnıldıktan sonra Kesinlikle Altyazı geçmelidir. En basit bir yes(evet) kelimesinde dahi.
nüq york tellaffuzu konusundad haklısın
.. Bak ispanyolca biliyorum ve ispanyollar new york a ne diyor bliyormusun ?
NEU YORK (yani yeni york ) özel isim demeden değiştirmiş adamlar ve kendi dillerini uyarlamış..Neden biz New york yerine yeni york demiyoruz ?
İşte buda bizim eksikliklerimizin bir parçası..
Ama genel anlamda ingilizce veya diğer bir yabancı dil bilmemlimiyiz dersen bu zamana ,coğrafyaya ve koşullara göre değişir.
Zaman olarak Bakarsak şu anda en yaygın dil inglizcedir(coğrafi,milli ,genel).Tüm ürünlerin mutlaka üzerinden bir ingilizce yazı vardır .Dilimizde bile ingilizceden geçen kelimeler bulunmakta..nereye baksan ingilizce kelime görüyorsun .Ve her insanın bu dile şu anda ihtiyacı var.Milliyetçiliği bir kenara bırakıp öğrenmek çok daha mantıklı olacakdır.
Coğrafya olarak bakarsak eğer göreceğizki bir çok komşumuz var ingilizce konuşan..Her yıl milyonlarca turist geliyor ülkemize ..Genel olarak hepsi ingilizce biliyor.Böyle bir ortamda tabiki ingilizce öğrenilmelidir.
Son olarak Koşulları değerlendirecek olursak şu sonuç ortaya çıkacaktır : Biz ingilizce öğrenmeliyiz.AB ye girsekde girmesekde bu yolda ingilizce(fransızca almanca ve ispanyolca da dahil ) bilen insana ihtiyaç duyulacaktır.Her geçen gün ingilizce dahada yayılmakta..Eğer insanlarla iletişim kurmak istiyorsanız Dillerini bilmek zorundasınız ki bizim şu anki durumumuz bunu gerektirmekte.
Ayrı bir konu ise şudur.
Eğer turistik veya iş amaçlı yabancı bir ülkeye gidiyorsan en az orta seviyede o ülkenin resmi dilini bilmek zorundasın.Sadece dilini deil kültürünüde tanımalısın.Çoğu avrupa ülkesi kendi dilini bilmeyen yabancılara vize vermiyor.
Bu Davranışı takdir ediyorum doğrusu.Bizim türkiyemizinde bu kuralı koyup gelen turistlere dilimizi öğretse fenamı olur ? .
Son olarak yabancı dilden kaçamazsınız .Hayatınız boyunca karşınıza çıkar.
Saygı ve Sevgi ile..