LÜTFEN OKUYUNUZ:
İnanki Microsoft'un benim savunmama ihtiyacı yok. Çünkü bu teknolojinin anası da babası da Microsoft. Bakmışın ki yarın Firefox'u almış. Yani...
Para bol adamlarda. İstediklerini yaparlar. Sen eğer beğenmiyorsan tabiki alternatif arayacaksın. Doğal birşey sana birşey demiyorum ki. Üstüne alınıyorsun gibi geliyor. Ve inanki Firefox'u savunma modundasın gibi geliyor bana.
Ben açık sözlüyümdür. Günlük yaklaşık 200 site gezerim. Arasıra 1000 kadar da çıkar. Nedeni işimin gereği olduğunu söylememe gerek yok.
Şimdi bu web tarayıcıları konusunda pekte bilgim yok. Bu zamana kadar inceleyebildiğim 50'ye yakın tarayıcı var. Aralarında sevdiğim ve beğendiğim tarayıcılar oldu.
Bazıları çok farklı. Firefox artık farklılık olarak gözüme sürme gibi çekilmiyor. En güzel şey en iyisini bulmak ve onu kullanmaktır. Senin işine yarayacak, diğer yorumlarına bakılırsa;
ŞİFRE KAYDETME
SIK KULLANDIKLARINI KAYDETME
ŞİFREYİ GİRMEDEN OTOMATİK HESAP AÇILMASI gibi birşey sanırsam.
Bu çözüme uygun bir tarayıcı var. Hem Türkçe hemde Download.com'da baya bir indirilmiş ve sevilen bir IE tabanlı tarayıcı. Adı AVANT. Eğer Google'da bulur ve indirirsen anlarsın.
Hem yanında taşınabilir bellekle dosya taşımak zorunda kalmazsın. Online olarak hesabın olacak ve oradan güvenli birşekilde hemen, istediğin bilgisayarda ulaşabilirsin.
Şimdi gelelim diğer konuya. Dediğim gibi IE'yi veya Microsoft'u savunmama gerek yok. Güvenlik açığı olması sanırsam Vista'da pekte sorun yaratmıyor. XP'de pek denemedim. IE 6'yı kullandıysan sorun olabilir ama anti virüs programı olduğu sürece birşey olmaz. Korkma.
IE + Kaspersky = Güvenli Söf. Yani güvenlik açığı sorunu yaşamazsın. Zaten önemli olan açık değil onu yaşamaktır.
BU TARTIŞMA SONA ERDİ