İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İnternet Üstünden Tv Yayını yapmak (Bilgisi olanlar Lütfen)

I

i.s.a.q

Misafir
İnternet üstünden Tv yayın sistemı kurmak istiyoruz Serverimiz windows 2003.

2 seçeneğimiz var

*Windows Media Server
*Shoutcast Tv

Ancak anlamadığım bir konu var.Biz örneğin ankaradaki bir yerel radyoda bilgisayara tv den giriş yapıp ''media encoder'' ile yayını ınternet ustunde ızlenebılecek duruma getirdik.Ancak bunu bizim amerikadaki servere nasıl ulaştıracağız ? Yada windows media server ile baglantı kurmasını nasıl sağlayacağız

Birde media encoder de şöyle birşey var Çıkış buraya girdiğimizde Bağlantı noktası,Sunucu bağlantı noktası,sunucu adı,Yayınlama noktası gibi bölgeler var buralar ile alaklı olabilirmi ?

Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.Hatta gerçekten bu işin uzmanı var ise Bu sistemi kurması karşılığında ücrette verilecektir.Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
I

i.s.a.q

Misafir
arkadaşım ben başka kanalları izlemek yada bı web sıtesınden ızletmek ıstemıyorum.Ben bi yerel tv yı ınternette canlı yayında yayınlamak ıstıyorum.yanı suan ınternette yayını olmayan bır yerel tv ye canlı yayın ımkanı saglamak ıstıyorum.yinede sağol.
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
63
Konum
Sakarya
Biraz arastirmak lazim ama belki bir ipucu olur.
Advanced Redhat Linux egitimine gittigimde, ssh tunelinden bahsedilmisti.
ingilizcesi "ssh tunneling".
Bir ssh tuneli acarak video dosylarini Amerikadaki server uzerinden stream edebilirsin belki.
Google dan bir arastir bakalim, biseyler bulacagini tahmin ediyorum...
Burada DNS serveri ssh tunneling yapmislar, bilmem faydasi olurmu
http://zarb.org/~gc/html/udp-in-ssh-tunneling.html
 

taskforce

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Haziran 2008
Mesajlar
2
Reaction score
0
arkadaşlar media serveri ve media encoderi kurduktan sonra media encoder içinde bir uzak sunucuya yayın gönder yada bir uzak sunucudan yayın al seçenekleri bulunmakta olup media encoderin türkçe sürümü de bulunmaktadır. saygılarımla,iyi çalışmalar.
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
Pardon ya konu açılış tarihine bakmadan yazdık..Ama silmiyorum..Lazım olan birileri bulur burayı.

Yanlış başlama şekli yapmısın.. Sen şimdi örnek elinde olan bir radyo veya tv yayınını internette başkalarına izletmek istiyorsun.. Bunun için senin sunucu almana ve ek masraf yapmana gerek yok..


sadece bilgisayarına tv kartı alacaksın..
Bu tv kartına tabiki giriş olacak yani tv veya radyo ise tv kartına giriş yapcaksın arkadan yayını bilgisayarda görebileceksin..

Yayını altıktan sonra.sabit ip ve ortalama 4mbitlik hat alırsan yayın daha sorunsuz olur. Sonrasında www.canliyayin.org bu adresten yıllık ortalama 300 - 400 ytl değerinde media server hosting alacaksın. Bu sınırsız kullancı ile satıyorlar ben kullanıyordum sorunsuzdu..
yada başka firmalar araştıracaksın..

Sonrasında Windows Media Encoder 9 Series yayın bilgisayarına kuracaksın.. Ayarlar kısmından tv kartını seçerek yayını programa alacaksın..

sonrasında media hosting aldığın yer senin sabit ipden birtane port açtırmak isteyecek onu açacaksın. sonrasında sen yayını başlattıgında onlar yayını kendi serverlerinden çekecekler. Sana bir ip verecekler ve o ipden yayını izleyeceksin..

Detaylar için sormaktan çekinme..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst