İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İnternet Üzerinden Para KazanmaYolları

nrdm11

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İnternetten para kazanmayı öğretmeye çalıştığım websitem http://www.e-paraci.com dan alıntı yaparak forumdaki arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum. Umarım internetten para kazanma ile ilgili genel bir makale olan bu yazıyı beğenirsiniz.
İnternetten para kazanma ile ilgili başlangıç olarak kullanıcılarımızı bilgilendirdiğimiz "30 adımda para kazanma" bölümünden sonra, daha ayrıntılı makalelerimize başlama zamanı geldi. Bugün online para kazanma ile ilgili doğru ve yalan bilgilerin neler olduğuyla ilgili güzel bir yazı hazırlamaya çalıştım. Hem internetten para kazanma yollarına genel bir bakış, hemde kesinlikle yapılmaması gerekenler ile ilgili bir ön uyarı olacaktır. Haydi görelim bakalım neymiş bu evden para kazanma olayı...
Öncelikle size şunu garanti ediyim, internetten para kazanmak elbette mümkündür. Ama Türkiye'de bu durum biraz yanlış anlaşılmış durumda. Sebebide tabiki insanların hayallerinden faydalanmaya çalışan dolandırıcılar. Birçok sitede görmüşsünüzdür, günde 1 saat çalışıp ayda şu kadar kazanıyorum falan filan. Sevgili ziyaretçilerim, lütfen E-paracıda yer alan içeriklere göz atmadan, hiçbir üyelik yada materyal satın almayın. Çünkü aldığınız o eğitim setleri yada her neyse, söylendiği gibi size para kazandırmaz. Satana kadar, hiçbir bilgiye ihtiyacınız yok denir, herşey bu paketin içerisinde var denir ama gerçekte belli konularda bilgisi olmayan kimse internetten para kazanamaz. Ben bu sebeple size ihtiyacınız olan tüm bilgileri temelden başlayarak ücretsiz olarak anlatmaya çalışıyorum. Eğer aklınıza yatarsa ve biraz başarı elde ettiğiniz takdirde, kendinizi geliştirmeniz adına bazı ürünler tavsiye edebilirim. Ama satın alıp bir gün sonra ben bu işi yapmam yada yapamam deyip paranızı çöpe atmayın. Başlangıçta size sunabilecekleri bilginin çok daha fazlasını zaten e-paracı bünyesinde bulacaksınız. Neden fazlası diyorum, birazdan bunuda anlatacağım.

Şimdi Türkiye'deki reklamlarda yer alan internetten para kazanma yollarından bahsedelim. Bunlardan ilki ve en gerçek kazanç yöntemi satış ortaklığı sistemi. Zaten size satmaya çalıştıkları e-kitaplarda da bu yöntem anlatılıyor. İkincisi Google ile para kazanın muhabbeti. Evet google ile para kazanılır, bunuda en ince ayrıntısıyla anlatacağım ama söylendiği gibi kolay bir para kazanma yöntemi değildir. Üçüncüsü ve en populeri anket doldur para kazan. Yazarken bile tüylerim diken diken oluyor ve sinirleniyorum. Sizi uyarmak istediğim en öneli konulardan biri de işte buydu. Sevgili okuyucularım, anket doldurarak para kazanmak mümkün değildir, yalandır, dolandırıcıktır. Şimdi bir kesim diyecek ki nasıl yalan, ben para kazandım vs. vs. Evet doğrudur, muhtemelen para kazanmışlardır. Ama ne kadar? Söylendiği gibi 3 saat anket doldurup hergün 100 $, 200 $ paralar mı kazanmışlar. Yoksa size sattıkları anket doldurma listelerinin olduğu kitaplarda yer alan her siteye üye yapıp, ayda belki 1 tane 2 tane anket doldurup 5, 10 $ paramı kazanmışlar. E tabi her siteninde ödeme yapmak için bir alt limiti olmassa olmaz. Anlayacağınız, siz üye olduğunuz tüm o anket doldurma sitelerinin ödeme alt limitlerine ulaşana kadar aylar geçer, muhtemelen biryerden sonra sıkılırsınız ve size onca anket doldurttuklarıyla kalırlar. 30-40 $ parayıda almak için büyük bir emek sarffetmek istiyorsanız buyrun katılın. Ama sizi yanıltmak istemiyorum. Anket doldurarak para kazanmak şöyle mümkünür, oda anket yoğunluğunun ve değerinin fazla olduğu Amerika yada Avrupa'da yaşıyor olmanız gerekliliği. Anket doldurarak para kazanma yalanı ile ilgili çok ayrıntılı bir makale yazmayı düşünüyorum. Sırası geldiğinde tüm bunlardan da bahsederiz.
Dördücü populer para kazanma yolu ise reklam izleyerek yada reklama tıklayarak para kazanacağınızı söyleyen siteler. Zaten okurken bile saçma bir iş olduğunu anlamışsınızdır. Böyle basit bir iş yaparak para kazanmanın zaten mümkün olmadığını mantıklı bir kişi anlar. Ben yinede sizi bir uyarıyım dedim. Bununda yönteminde neden yalan olduğuyla ilgili bir makale yolda.

Yukarıdaki internetten para kazanma yolları haricinde daha birçok yöntemi tanıtmaya, reklamını yapmaya devam ediyorlar. Bu reklamları, spamları yapanlarda, dolandırıcı sitelerin para kazanma vaadiyle kandırdıkları kişilerden başkası değil. Öyle spamlarla, yalan dolan paylaşımlarla para kazanmak ne gerçekte ne sanal alemde mümkün değildir. İnternetten para kazanmakta, gerçek dünyada olduğu gibi alın teri ister. Tabi bu işte ciddiyseniz. Yoksa spam yaparak çok ufak miktarlarda para kazanılabilir belki ama kesinlikle sürekliliği olmaz. Anlık ufak getirilerdir ve çoğu zaman para çekmede sorunlar yaşarsınız.

Ee öyle kazanılmaz, böyle kazanılmaz, nasıl internetten para kazanılır? Tek gerçek yol olan satış ortaklığıdır. Açıkçası satış ortaklığıda gerçek yöntem diyemeyiz. Bu sadece güçlü SEO çalışmalarıyla arama motorlarında üst sıralara çıkardığımız websitelerinin dolaylı bir kazanç yöntemidir. Yani arama motorlarında üst sırada yer alan bir websitesi yada blogunuz varsa, öyle yada böyle para kazanırsınız. Başka türlü her yöntemi kafanızdan çıkarıp atın.

Daha önce hiç websitesi yada blog nasıl hazırlanır bilmiyor olabilirsiniz. SEO (Search Engine Optimization) kelimesini ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Bunlar problem değil. Bu site içerisinde her ayrıntısıyla adım adım ne yapmanız gerektiğini anlatacağım ve kafanızda ki birçok soruya yanıt bulacaksınız. Gerçi bu güzel bir başangıç yazısı olacaktı ama internetten para kazanmanın zorlukları ile ilgili bir yazı oldu. Ama bide şu açıdan düşünün. Hangi iş zor değildirki. Çok uğraşacaksınız, çalışacaksınız, öğreneceksiniz ve sonunda websitelerinizi görünür kıldığınızda tüm emeklerinize değdiğini göreceksiniz. Satışlarınızı takip etmek kadar mutluluk verici birşey olmayacak.

Ben satış ortaklığı sistemi ile ilk olarak üniversiteye giderken tanıştım. İnternette gezinirken, gördüğüm bir reklama tıklamamla birlikte internetten para kazanma serüvenim başlamış oldu. Ya buda neymiş deyip çarpı işaretine basabilirdim. Ama ben biraz vaktimi harcamayı tercih ettim. İlk olarak anket olayıyla biraz ilgilendim ve nasıl yalan bir sistem olduğunu farkettim. Daha sonra satış ortaklığı ile ilgili araştırma yapmaya başladım. O dönemde E-paracı yoktu, bende ücretli ve daha sonra sizlerede tanıtımını yapacağım bir ürün satın aldım. Almadan öncede bayağa bir araştırma yapmıştım. Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse, internetten para kazanma serüvenimde harcadığım birçok paraya pişman olsamda, o ürünü aldığım için pişman olmadım. Bunun sebebi, bana satış ortaklığı ile ilgili yada bu konuyla ilgili herşeyi öğrettiğinden dolayı değil. Bir başlangıç olması ve benim ilgimle birlikte bu siteyi hazırlayabilecek bilgi birikimine sahip olacağım bir yolunda kapısını açmış oldu. Şu an aynı ürün hala satılıyor ve ben de elbette bu ürünü sizlerle avantajları ve dezavantajlarıyla inceleyeceğim. Ama tavsiyem, önceliğiniz hazırladığım içeriklere bir göz atıp, sistemi denemeniz yönünde olmalı. Çünkü size önerebileceğim bu ürünlerin faydaları olması yanında birçok eksikleride var. Ve ciddi düşünmediğiniz bir iş için boşuna para harcamanıza gerek yok. Eğer sisteme ciddi yaklaşırsanız kendinizi geliştirme adına faydalı olabilecek birkaç üründen birisidir, benim size önereceğim bu ürün.

Her neyse, konumuza devam edelim. Daha sonra kendime bir blog kurmaya karar verdim. Çünkü website kurma adına hiçbir tecrübem yoktu ve blog kurmak çok daha kolay geldi. Satın aldığım o üründe website kurmayla ilgili bilgiler mecuttu ama hemen hemen hepsi teorik bilgilerdi ve teknik altyapısı olmayan biri oldukça zorlanabilirdi. Blogumu kurdum ve yayınladım. Blogumda Clickbank'tan seçtiğim bir ürünün satış ortaklığını yapıyordum. " Paramedic Study Guide" isimli bir e-kitap. Ancak blogu bir türlü üst sıralara taşıyamadım. bende sorunun blogda olduğunu düşünüp bir domain adresi satın aldım. Oldukça zorlandım siteyi yaparken. Sitemde yazdığım tanıtım yazılarını facebook'ta sayfalarda filan paylaştım. Bikaç hafta sonra bir baktım ki satış yapmışım. Ama organik arama sonuçlarında sitem gözükmediği için bunlar tesadüf eseri ve sürekliliği olmayan satışlardı. Bende SEO çalışması yapmaya karar verdim. İlk açtığım blog ilk denemem oldu. Blogumu basit bir SEO bilgisiyle ilk sayfaya hatta ilk sıraya çıkarmayı başardım. Hemde rekabeti yüksek olan bir anahtar kelime olan paramedic study guide anahtar kelimesinde. Blogun ismide www.paramedic-study-guides.com. İlk üç ayın sonunda düzenli bir gelirim olmuştu. Bu seferki sorunda parayı Clickbank'tan nasıl çekeceğim yönündeydi. Birçok yerde anlatıldığı gibi clickbanktan çek istedim. Ancak yabancı Çek bozdurmak Türkiye'de çok zor bir iş. Hemde gereksiz. (Clickbank'tan paranızı nasıl alacağınızı 30 adımda para kazanma sayfasında detaylı olarak anlatmıştım.) Bana gelen çek 330$ 'dı. Ama hiç bozduramadım. Çünkü bankaların komisyon oranları hem yüksek hemde bozdurma alt limitleri var. Daha sonra bu durumu Clickbank'a mail yoluyla ilettim ve pana payoneer 'i önerdiler. Şimdi her ay düzeli olarak 200$ ile 300 $ arasında para bloglarımdan payoneer kartıma yükleniyor. Bende istediğim bankamatikten paramı çekebiliyorum. Reklamlarda ki gibi 2 haftada 2000$ kazandım yada 1 ayda 10.000 $ kazandım demiyorum. Ama öğrenciyken bloglarımdan her ay gelen 100$ 'lık ufak bir rakam bile önemliydi. Her öğrenci ayın 7'sinde beklenen öğrenci kredisinden farksızdı. Aşağıda gelen ilk çekimin bir fotoğrafı var.
Resim
Ama daha öncede dediğim gibi çekle falan uğraşmanıza gerek yok. Alt limit olmadan payoneer kartla paranızı istediğiniz an çekebilirsiniz. Payoneer kart ile para çekmeyi anlattığım yazıya bir göz atabilirsiniz.

Birkaç tane daha ingilizce blogdan sonra, türkçe içeriklere yöneldim ve onca yalan bilginin içerisinde sizlere ücretsiz olarak nasıl internetten para kazanacağınızı öğretmeye karar verdim. Neden ücretsiz, illa birşeyler vardır diye düşünüyor olabilirsiniz. Evet E-paracı üzerinden para kazanabilirim. Bunun yoluda sizlere para kazandırmaktan geçiyor. Niye diye sorarsanız, Payoneer kartın bir kampanyası mevcut. Buda benim linkim ile payoneer kart başvurusu yaptıktan sonra, payoneer kartınıza 100$ para ödeme alabilirseniz, hem sizin hemde benim Payoneer kartıma 25$ para yükleniyor. Yani hem siz hem ben kazanmış oluyorum. Bu sebeple size doğru bilgiler ulaştırdığıma emin olabilirsiniz, çünkü siz kazanamassanız bende kazanamam.

Gördüğünüz gibi sadece birkaç blog yazarak ayda 150-300$ gibi paralar kazanmanız mümkün. Hatta blog sayınız arttıkça ve arama motorlarında üst sıralara yükseldikçe bu ücretler binlerce dolara çıkabilir. Bu sizin ne kadar vakit ayırdığınıza ve bilgi birikiminize bağlı. Bilgi konusunda size elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım. Vakit sorunuda yoksa başarılı olacağınıza inanıyorum.

Belirtmeden geçemeyeceğim. Clickbank ingilizce içeriklere sahip, ben nasıl ingilizce içerik hazırlayacağım diye düşünüyor olabilirsiniz. Ben bu işe başladığım zaman en büyük ve güvenilir satış ortaklığı platformu Clickbank'tı. Türkiye'de böyle güvenilir bir platform yoktu. Ancak son zamanlarda Clickbank'la çok benzer ve türkçe içerikli satış oraklığı platformları var. Bunları beraber inceleyeceğiz ve nasıl kullanacağımızı öğreneceğiz. Yani satış ortaklığını artık Türkiye'de de kolaylıkla yapabilirsiniz. Önemli olan SEO konusunda başarılı olalım. Zaten doğru internetten para kazanma yolları hakkında kafamızdaki soru işaretlerini sildikten sonra, önceliğim SEO Eğitimi blogu olacak. SEO çalışmaları ile ilgili her konuda bilgi vermeye çalışacağım.

Satış ortaklığı sisteminden "30 Adımda Para Kazanma" bölümünde bahsetmiştim. Bu sebeple artık satış ortaklığı sistemi ile ilgili kafanızda birşeyler oluşmaya başlamıştır. Bunun dışında birde Google ile nasıl para kazanılacağından biraz bahsedip, konuyu sonlandıracağım. Daha sonra yine bu blog üzerinden konuların ayrıntısına ve uygulamalarına geçeriz. Google ile online para kazanma yöntemide satış ortaklığına benzerdir. Yine başarılı bir blog yada websitesine ihtiyacımız var. Belli hobi ve konuyla ilgili halihazırda sahip olduğunuz bu blog yada websitesine google'ın reklamlarını yerleştiriyorsunuz. Sitenize gelen ziyaretçiler bu reklamlara tıklarsa, tıklama başına para kazanıyorsanız. Ancak bu yöntemin dezavantajı, yüksek paralar kazanmak için yoğun bir trafiğiniz olması gerekliliği. Aynı zamanda Google'ın çok katı kuralları mevcut. Eğer bu kuralları çinerseniz hesabınızın askıya alınması söz konusu. Ama yıllardır en çok kullanılan internetten para kazanma yollarından biridir, reklamlar ile para kazanmak.

Konuyu sonlandırmadan, son zamanlarda populer bir hale gelen online para kazanma yollarından "yazarak para kazanma" ile ilgilide birşeyler paylaşmak istiyorum. Yazarak para kazanma denilen olay, website yada blog sahiplerine içerik hazırlayarak para kazanmaktır. Ancak bunu herkes yapamaz. Çünkü hem yazacağınız içerik ile ilgili bilgi sahibi olmanız gerekli, hemde size sipariş veren webmasterları SEO yönünden memnun etmek zorundasınız. Zaten bu hizmeti veren sitelere üye olmak için bazı elemeler söz konusu. Yani herkes üye olamıyor. Öncelikle sizden örnek bir yazı yazmanız isteniyor ve onaylanırsa, kendinizi kanıtlarsanız yazar olarak sitede yerinizi alıyorsunuz.

Anket ve diğer yalanları ilerideki yazılarıma saklıyorum. Umarım internetten para kazanma ile ilgili bilgilendirici bir başlangıç olmuştur. Bu yazıyı size para kazanmayı öğretmek için değil sadece neye bulaştığınız ile ilgili bilgi vermek amacıyla yazdım. Kesinlikle yanlış anlamayın, ileride size ürün tanıtımları yapıp şunu satın alın bunu satın alın demeyeceğim. Yine ücretsiz olarak birlikte neler yapabileceğimizi hem bu blogda, hem website hazırlama rehberinde, hemde seo eğitiminde tartışacağız, öğreneceğiz. İleride sizlerinde bu işin başında olan arkadaşlara katkınız olabileceğini düşünerek, ufak bir forum sayfası hazırladım. Oradan kendi tecrübelerinizi yada sorularınızı diğer kullanıcılarımızla paylaşabilirsiniz. Buraya kadar bana katlandığınız için çok teşekkür ederim. Herkese doğru, dürüst bilgi ve bol kazançlar diliyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5