İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İnternetin ölüm tarihi: 22 Ağustos 2011

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
490-250.jpg

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nca (BTK) hazırlanan "İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar" 22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bu uygulamayla kullanıcılar BTK'nın belirlediği 4 internet filtresinden birini seçmek zorunda bırakılacak.

Filtreyi aşmak suç sayılacak.

Filtre kıstasları ise tamamen BTK tarafından belirlenecek.

Bu uygulama dünyada Çin, Küba, İran gibi internetin "tutuklu" olduğu ülkelerde kullanılıyor.

-Düzenlemeye göre 4 tip filtre yer alacak.
Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket.

Her internet abonesi bunlardan birini seçmek zorunda kalacak.

Bu filtre tipini internet kafelerde uygulanan "Websense" filtresine benzetebiliriz.

Yani sadece internet kafenin belirleyebildiği sitelere girebileceksiniz.

Bu tür filtre sistemleriyle içeriğinde sorun olmasa bile birçok sitenin filtreye takıldığı kullanıcılar tarafından biliniyor.

Git gide uçsuz bucaksız bir dünya olma yolunda ilerleyen interneti "güvenli internet" sloganının arkasına sığınarak "terbiye edilmiş internet"e dönüştürecek bu uygulamanın dünyada sınırlı sayıda örneği var.

Bu örneklerde Çin, Küba, İran gibi internetin sıkı bir sansür altında tutulduğu ülkelerle sınırlı.

---------

daha önce bu konuda yazmıştım, galiba herkes sansürden yana ki, kimse karşı fikir belirtemedi..

forum, site, internette en küçüğünden,büyüğüne sayfa sahibi olanlar...insan haklarına özgürlüğe inanalar, sizedir bu yazım..
sansürcü, faşist , insan haklarına inanmayanlara değildir bu konu...

22 Ağustos'ta başlayacak internet filtrelemesiyle bizi mala döndürecekler. Ne yapacağız arkadaşlar?

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
tek absürtlar değil arkadaşlar internette belirlenen bir çok kelimeyi kullanmaz hale geleceğiz. Lugatımızdan adeta çıkaracağız. Buna mecbur ediyorlar.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
22 Ağustos'tan sonra internetten sadece faşizm download edilecek, harddisklerden özgürlükle ilgili kavramları silip yer açın.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
ne ekersek onu biçeriz, 12 haziran bize 22 ağustosu getirebilir/getirmeyebilir.

DehaNet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
İnternet özgürlüktür kavramıyla işe giren telekomun bu sloganı yerlebir olucak ozman :)
Aile koruma şifresi denilen birşey var arzu edenler onlardan alır normalde bu insan haklarına tecavüz olur bence

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
Yasaklar her zaman insanlara çekici gelmiştir. Hiç aklımızda olmayan bişeyin yasak olduğunu öğrendiğimizde, acaba niye yasaklanmış diye merak edip bakıyoruz. Çocuk ..sunun yasak olmasını sonuna kadar destekliyorum. Bu tarz yayınları indirenlerede izleyenlerede ömür boyu hapis cezası verilsin desteklerim. Ama yasak olayı bizde çok abartılıyor. Bunlara gelene kadar yasaklanması gereken onca şey varki. Ne zaman değişecek bu yasakçı zihniyet gerçekten çok merak ediyorum.

mertozgun

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Paket özelliklerini görmeden iyi kötü yorum yapamayacağım fakat git gide (Sansür bakımından) Çine benzemekteyiz.. Çocuk hariç diğer paketlere de sınırlama koyularsa halimiz kötü. Buna dur diyecek yiğit 1-2 tane malesef...

Sanırım Oyun film izleme,download da suç kapsamına girecek. Birdüşünseler bu internet kaç kişinin kazanç kapısı diye...

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
kesinlikle öyle yahu bunu almak isteyenlere sunarsın kullanmak isteyenler kullanır ama yani hiç olmayacak kelimeleri bile sansürlemek çok yanlış. Yani bir makale yazacaksın ama bunu düzgün yazmayı tasarlamayı geçtim bir de sansür varmı şu kelimede sansürlümüydü derken yakında hiçbirşey yazamacak hale getircekler. Yani benim bildiğim yani haberlerden duyduğum sansürlü kelime adedi şuan yanlıs hatırlıyor olabilirim ama ya 118 veya 180 tane felan. Siz gerisini düşünün başlangıçta bunlar bu kadar kelime sansürlüyorsa ileride bu sansürlü kelime adedi sizce kaça çıkar :)

PhpMania

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben anlamadım şimdi bizim evde de mi bunları aramak ve bakmak yasak olacak?

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
İnternet özgürlüktür kavramıyla işe giren telekomun bu sloganı yerlebir olucak ozman :)
Aile koruma şifresi denilen birşey var arzu edenler onlardan alır normalde bu insan haklarına tecavüz olur bence

kesinlikle...
artık özgür bir ülke değiliz.

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Ekşi Sözlük bu konu hakkında vakti zamanında altyazı geçmişti. Yazı hala footer da mevcuttur. Ben buraya aktarıyorum:
devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
308
İllegal yayın yapan sitelere girememek değil mevzu yasakpara. Yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi, içinde illegal bir kelime olabilir ama site legal bir sitedir. Bu durumda onada giremeyeceğiz. Ayrıca sansür kavramıda çok kötü. Yani mesela televizyonlarda Kemal Sunal ın filmlerini izliyoruz. Hep sansürlü. Bu filmler sansürlü izlenmezki. Cd dükkanlarında da bu filmlerin çoğunu bulamıyorsun. Napıyoruz illegal yollardan pc mize indiriyoruz. ama buna bizi teşvik eden yine bu yasaklar. Yasaklar yasaklara itiyor. Devletimiz ne zaman bunun farkına varıcak diye düşünürken, üstüne birde bu yasaklar ekleniyor. Ya benim evimde çocuğum varsa, o benim sorumluluğumdadır. Zaten ben gereken filtreleri kendim kurarım. Televizyonda o filmi izlettirmem. Yani kısacası anlamadığım şey şu. Hepimizin bildiğini , bu yasakları getiren kişiler bilmiyormu? Eğer sen illegal yayın yapan sitelere savaş açtıysan, o siteleri kapatırsın. Neden milyonlarca kişiyi mağdur ediyorsunki

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
emrah12 kardes kesinlikle haklısın yani bir evde baba anne istemediği sürece zaten o çocuk ne internete girebilir ne de başka sitelere girebilir. Bakınız küçük çocuklar nete girdikleri yaşlarda zaten okulada gidiyorlardır muhtemelen değil mi? Bu çocukların okullarda öğrendiklerini arkadaşları arasında öğrendiklerini netten bile öğrenemiyor. Burda okulda derken okulları kasttetmedim yanlış anlaşılmasın. Okuldaki arkadaş çevrelerinden neler öğreniyorlar neler. Bizler de bu yollardan geçtik. Sen onlar gibi olmasan bile diğer çocukların ağzından çıkanlara hakim olamadığından onları da duya duya karşıdaki çocukta kelimeye aşina olup kısmen veya tamamen öğreniyor :) Bunu bu şekilde yapmanın nette sansür yaratmanın manası yok..

bitkicel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaslar amac facebook,twiter ve youtube un onunu kesmek bu sadece bir adım ınsanları gormuyormusunuz facebooktan orgutlenıpğ neler yaptılar otadoguda korkulan bu ama adımlar yavas yavas atılıyor .Haaaa kımıne gore dogru kıme gore yanlıs bu tartısılır ama haber alma ozgurlugu kısıtlanacaksa orda dur demek lazım yoksa absürtmus,xxx miş bunlar zaten legal degıl.Ama bu siteieri olan arkadaslar şimdiden ıyı dusunsunler gelecekle ılgılı programlarını yaparken

mertozgun

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Arkadaslar amac facebook,twiter ve youtube un onunu kesmek bu sadece bir adım ınsanları gormuyormusunuz facebooktan orgutlenıpğ neler yaptılar otadoguda korkulan bu ama adımlar yavas yavas atılıyor .Haaaa kımıne gore dogru kıme gore yanlıs bu tartısılır ama haber alma ozgurlugu kısıtlanacaksa orda dur demek lazım yoksa absürtmus,xxx miş bunlar zaten legal degıl.Ama bu siteieri olan arkadaslar şimdiden ıyı dusunsunler gelecekle ılgılı programlarını yaparken

Haber alma özgürlüğü kısıtlanacaksa,gerçekten tehlike var demektir.
Kesinlikle katılıyorum.

bitkicel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Bu arada tunnlerde kullanılamıyacakmıs bılgınıze arkadaslar tunelde girerim ederım dıye dusunen varsa onuda engellıyorlarmıs .... turkhackteam nerdesınız :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.