İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

"İnternette kısıtlama yok"

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Cumhurbaşkanı bile kısıtlamayı onaylamıyor:harika:
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan 22 Ağustos'ta uygulamaya konulacak filtreleme ile ilgili bilgi aldığını internet üzerinden açıkladı.

Kendi Twitter hesabından açıklama yapan Gül, "Benim görüşüm, temelde hiç bir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da, kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak. Bu tartışmalar başladığında TİB yöneticilerini çağırarak kendilerinden ayrıntılı bilgi aldım. Bana verilen bilgilere göre, kimse herhangi bir zorlamaya tabi tutulmuyor. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet kullanımı konusunda kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmadığını belirterek, ''Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Twitter'de, bazı konular hakkında biriken sorular bulunduğunu belirterek, bu sorulara cevap vereceğini belirtti.

Özellikle internet konusunda kendisine yöneltilen çok soru olduğunu ifade eden Gül, kendisine verilen bilgilere göre, kimsenin internet konusunda zorlanmaya tabi tutulmadığını, kimsenin özgürlüğünün kısıtlanmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak. Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki internet, fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli'' değerlendirmesinde bulundu.

Sözleşmeli öğretmenler ve sağlık personelinin de ''ciddi sıkıntıları olduğunu kabul ettiğini'' ifade eden Gül, ''Ama siz de biliyorsunuz ki bu, çok farklı boyutları olan bir konu. Hükümete gerekli hatırlatmalarda bulundum, bulunmaya devam edeceğim'' dedi.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
baştan tatmin olmuş, :p

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, internet filtrelerinin sansür getitip getirmeyici tartışmalarına Twitter'da yanıt verdi. İşte Gül'ün 'tweet'leri:

* Bu tartışmalar başladığında TİB yöneticilerini çağırarak kendilerinden ayrıntılı bilgi aldım.

* Bana verilen bilgilere göre, kimse herhangi bir zorlamaya tabi tutulmuyor. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmıyor. |||||||||||||||| (Kendi yazım karışmasın: TİB yöneticileri hala yalan dolan uydurmaya devam ediyor. Madem kısıtlanmıyor ben niye engelli sitelere giremiyorum? Engelliyor birde kısıtlanmıyor deniliyor.)

* Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da, kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak.

* Benim görüşüm, temelde hiç bir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli.

* Öte yandan, unutmayalım ki, internet fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli.

----

Hiçbir şey yapıldığı yok kısaca. Aynı tas aynı hamam

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
o yasa o tarihte yürürlüğe girsin de görün, değil c.başkanı amerika nasa ab bilmem ne ıvır zıvır başkanı da gelse filtreye tabi olacağız ve filtreyi aşmaya çalışınca (örneğin dns değiştirme gibi) suçlu sayılacağız bu kadar basit. söz hukuku devletinde değiliz. yazılı hukuk geçerli olunca hiçbirinin "tatmin olduk" tarzı sözleri bir şeye ya-ra-ma-mak-ta-dır

Ekleme: ayrıca;
gerçekten meraklıysa, iki tarafı da dinlesin cbabdullahgul. insanların çekincelerini dinlesin. neden böyle telaşlandıklarını sorsun. tib'e sormasın bu insanların derdi ne diye. insanlara sorsun derdiniz ne diye

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Yok yere siteler şimdiden engelleniyor kapatılıyor sonrada kısıtlama yok deniyor. Ben istediğim sitelere şimdiden giremiyorum. Standart paket uydurmasıda kısıtlı şuan ki gibi değil. Benim DNS sistemimi kapatıyor. Hani diyelim ki aşabildik bir sistem bulduk aştık diyelim. NE oluyor sizler suçlusunuz diyor kapına geliyorlar :) Bu mu özgürlük demokrasi dediğiniz. Bunlar belirgin sitelere yapılan filtreleme değil. Komple internet alemine yapılan bir sansürlemedir. Bugün 138 kelime yarın 250 daha sonra 500 kelimeye çıkmayacağını bizler nereden biliyoruz? Görülüyor ki bu kelimeler içinde günlük hayatta kullanılan internette hemen hemen her sitede denk gelinilen kelimeler. Bunları koydukları zaman kaç bin site daha yok olup gidecek?

seyehat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BİR BAŞKA BOYUT

Yok yere siteler şimdiden engelleniyor kapatılıyor sonrada kısıtlama yok deniyor. Ben istediğim sitelere şimdiden giremiyorum. Standart paket uydurmasıda kısıtlı şuan ki gibi değil. Benim DNS sistemimi kapatıyor. Hani diyelim ki aşabildik bir sistem bulduk aştık diyelim. NE oluyor sizler suçlusunuz diyor kapına geliyorlar :) Bu mu özgürlük demokrasi dediğiniz. Bunlar belirgin sitelere yapılan filtreleme değil. Komple internet alemine yapılan bir sansürlemedir. Bugün 138 kelime yarın 250 daha sonra 500 kelimeye çıkmayacağını bizler nereden biliyoruz? Görülüyor ki bu kelimeler içinde günlük hayatta kullanılan internette hemen hemen her sitede denk gelinilen kelimeler. Bunları koydukları zaman kaç bin site daha yok olup gidecek?

Öncelikle herkese merhaba!

Bu gün internet kullanımına dair öfke sınırımın zorlandığı günlerden birini daha yaşarken, "kamuda internet kısıtlama" başlığı ile aramam esnasında buraya ulaştığımı belirteyim.

Gördümki bu haber ve yazılanlara karşı kayıtsız kalmak mümkün değil...

Bende olayın "BİR BAŞKA BOYUT"undan söz etmek istedim.

Bir kamu görevlisi olarak bizlere yapılan eziyeti dile getirmeden yapamayacağım. Bizim eller başka eller, bizim diyar başka diyar, bizim internetimiz bir başkadır.

Niye ki!... Deyin hadi, deyinde Allahaşkına bende rahatlim sizde rahatlayın da, böylece şu internetten çektiğim sıkıntıyı sizlerle paylaşmış olayım!...

Bizim buralarda havalar öyle sıcak, öyle sıcak ki, yakıp kavuruyor bizleri... Koskoca kamu sekteründe internet yasağı olurmu, diye sorsam sizde bana; "ne kadarı yasak" mı diye sorarsınız, yoksa hadi canım olurmu öyle şey mi dersiniz...

Tercih sizin, istediğinizi deyin, dilediğiniz şekilde de düşünün!..

İşte bizim diyarda, bu devirde, bu memleketteki KAMU KURUMU'nda internet kullanımının tamamen yasak olduğu bir diyardan söz ediyorum ben...

İlk okul çağındakilere belli sınırlama getirilsede, öyle yada böyle internet kullanabilirken, maalesef bizler tamamen bu hakdan mahrumuz.

Neden çünkü idarecilerimiz ve bu hizmeti sağlayan firmanın keyfi gereği öyle olması uygun görülmüşte ondan...

Artık çocuklara bile "cıs cıs" elini yakar denmediği bir devirde, bize "cıs" diyorlar!

ONLAR BİZLERE "CIS" DERKEN SİZLER NE DİYECEKSİNİZ, MERAK EDİYORUM...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.