İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

internette türklerin prestiji.....................

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
http://www.urltrends.com/

siteye girdiğinizde,

"You have been permanently banned from our site.

Reason: Too many fraudulent users from your region."

mesajını alıyorsunuz, çünkü türk ip adresine sahipsiniz. ingilizce bilmeyenler için tercümesi:

"Bizim sitemizden atıldınız.

Sebep: Bölgenizde/Yerleşiminizde çok fazla hileci var."

Evet bugün birçok sponsor türklere az para ödüyor güvenmediğinden, birçoğu türklere üyelik açtırmıyor. Ama sitesine hiç sokmayını, ana sayfasına bu şekilde mesaj yazanı ilk defa gördüm ve cidden çok üzüldüm.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
atay' Alıntı:
http://www.urltrends.com/

siteye girdiğinizde,

"You have been permanently banned from our site.

Reason: Too many fraudulent users from your region."

mesajını alıyorsunuz, çünkü türk ip adresine sahipsiniz. ingilizce bilmeyenler için tercümesi:

"Bizim sitemizden atıldınız.

Sebep: Bölgenizde/Yerleşiminizde çok fazla hileci var."

Evet bugün birçok sponsor türklere az para ödüyor güvenmediğinden, birçoğu türklere üyelik açtırmıyor. Ama sitesine hiç sokmayını, ana sayfasına bu şekilde mesaj yazanı ilk defa gördüm ve cidden çok üzüldüm.

Yurtdışından herhangi bir yerden tanıdığı olan varsa bu siteye bir girmesini istesin.

Hatalı çalışıp çalışmadığından (ip bloklamanın) emin olalım.

eğer vatandaşın ırk düşmanlığı yoksa cidden hayıflanacak (üzülünecek) bir durum

blink

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Türk'lere kurban olsunlar, urltrends kalbur üstü bir istatistik serverıdır başka bişey değildir, kim kabul ediyo ki urltrends'ı. Onlara gelene kadar zilyon tane bedava hizmet veren yer var.

darkman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben son günlere bu tür yasaklarla oldukça sık karşılaşmaya başladım hatta 1-2 gün önce burada böyle bir konu tartışılmıştı sanırım hoş olaylar değil
bizim hekerler ve sivil hayatta olduğu gibi 3 kuruş daha fazla kazanmak için bin bir taklka atanların eseridir bu

mener

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zaten futbolda da hakemler bizi engelliyor hep. Aslında biz mükemmeliz. :) 2-3 yıl öncesine kadar bir ihtimal ben de sizin gibi düşünürdüm arkadaşlar. Ama artık hiç de öyle düşünmüyorum.

Benzer iletilerle ben de karşılaşıyorum ama "anamızın mesleğini doğru girdik diye böyle yapıyor i(ğ)neler" demek yerine "bizimkiler burayı da mahvetmiş anasını satim" diyorum. :) Daha gerçekçi bence.

isimciNet

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Ulu önderimiz Atatürk'ün meşhur sözüyle noktalamak lazım : NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...! Pratik zekamızla başa çıkamayacklarını anlayınca siteye girişi komple engellemişler :) puhaaaaaa... Yanlış anlamayın hileden yana değilim ama bu sitenin yaptığı ırkçılıktan başka bişey değil.

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yapılan saçma birşeydir fakat bizimde kendimize biraz çeki düzen vermemiz gerek bu dışarıdaki sponsorlar için değil içerideki sponsorlar içinde öyle. dürüst oynayalım hile hurda bunlara gerek yok. sözüm sadece bu yollara sapanlara yanlış anlaşılmasın. yoksa ben dışarıdan bir firma tarafından banlandım diye aç kalmam ama bazılarımı o yerlerden belkide geçimini sağlıyor en azından bir kısmını sağlıyordur. Biraz dikkatli olalım uyanık olalım yeter. Tabi bazı kişiler uyanıklığı çakallığa vuruyor orası ayrı :)

neyse bol kazançlar üzülmeyin.

asoza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir forumda okumuştum.
Bir ingiliz sitesi keşfetmişler. Forumda adresi de vardı. Siteye girip kayıt yaptırıyorlarmış. Tüm bilgiler uydurma ama telefon numarası gerçek. Sonra o şirketten yani ingiltereden telefon ediyorlarmış. Tabi ingilizce konuşuluyor, buradaki kişi telefon açanı ne kadar oyalayabilirse o kadar iyi oluyormuş. Neden mi? yurt dışından arandığında avea süreye göre bir iki kontör hediye ediyormuş. Birisi az buçuk anlamış konuşulanları.. "size nasıl yardımcı olabiliriz" falan diyormuş karşıdaki. O forumda şan oluyor tabii.. "ben 5 dakika oyaladım 3 kontör, sen 3 dakika oyaladın 2 kontör."
Yanlız telefon avea olacakmış. Diğerleri hediye vermiyormuş.
Şimdi o ingiliz sitesinin admini olacaksın ip blokunu banlamayacaksın. Varmı böyle bir adminimiz.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
asoza' Alıntı:
Bir forumda okumuştum.
Bir ingiliz sitesi keşfetmişler. Forumda adresi de vardı. Siteye girip kayıt yaptırıyorlarmış. Tüm bilgiler uydurma ama telefon numarası gerçek. Sonra o şirketten yani ingiltereden telefon ediyorlarmış. Tabi ingilizce konuşuluyor, buradaki kişi telefon açanı ne kadar oyalayabilirse o kadar iyi oluyormuş. Neden mi? yurt dışından arandığında avea süreye göre bir iki kontör hediye ediyormuş. Birisi az buçuk anlamış konuşulanları.. "size nasıl yardımcı olabiliriz" falan diyormuş karşıdaki. O forumda şan oluyor tabii.. "ben 5 dakika oyaladım 3 kontör, sen 3 dakika oyaladın 2 kontör."
Şimdi o ingiliz sitesinin admini olacaksın ip blokunu banlamayacaksın. Varmı böyle bir adminimiz.
:(
İğrenç bi durum.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
en sitemin adresi yazdim ve bana gayet cok guzel bilgiler verdi bir site icin gereken tum bilgileri veriyor. Demeki turkiyedeki ip yasaklamis...

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
hollandadan bir arkadaşımı soktum, oda sorunsuz olarak siteye girebilmiş. anlaşılan direk türk ipleri bloklanmış.

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hile yapanların yapmayanlara oranı arttığında sitenin sahibi ben olsam : uğraşmak ekonomik gelmiyorsa (hileleri ayıklamak için eleman istihdamı) tümden ben de bloklardım.

olayın zannediyorum ırkçılıkla alakası yok : Ticaretle alakası var.

forum.iyinet.com'a üye olmak daha önceleri referans ile falan değildi. Baş edemedi sayın mod lar sitenin aleyhinde olsa bile (yeni üye sayısının azalması) önlem alındı.

bir arkadaşım forumda çokca küfredildiği (futbol forumu) için siteyi dahi kapatmak zorunda kaldı.

D

Dejin

Misafir
Evet arkadaslar... Gordugum o ki hala burada Bosver Turklere kurban olsunlar tarzinda takilan, yazan arkadaslar var. Atamiz TURK adini yuceltmek icin ugrasirken bizler nasil olurda adimizi bu sekilde lekeleriz? Bunun icin onder olup duzgun isler yapacakken, bosverci tavirlara lutfen girmeyelim. Sistemleri oldukca guzel. Benzeri sistemler nette pek yok. Siteyi gormeden lutfen yorum yapmayiniz.

Bu sebepten dolayi cok ban yiyoruz... Kimseler bizleri istemiyor, dunyanin dort bir yaninda nefret edilen ulke oluyoruz.
Neden? Size bir olay anlatayim bir iki hafta once olan bir olay;
Polonya da yasiyorum. Burada guzel buyuk bir Turk restoranti var. Dolayisiyla Turklerde calisiyor. Donerci, kebapci v.s. gorevlerde. Garson olarak degil yani. Garson olarak Polonyalilar calisiyor. Bir iki hafta once garson olarak calisan Polonyali bir kadinin esi restoranta geliyor ve donerci olan Turk e diyor ki karimi rahat birak, taciz etme, nasil bir insansin, utanmiyor musun? Evli kadina nasil sulanir, nasil taciz edersin diye... Daha sonra bizim Turk de kizip lokantada musterilerin onunde doner bicagini adamin suratina indiri veriyor. Adam komada, suratinin yarisi yok diye gazetelerde haberi vardi (Sol tarafinda hic et kalmamiz ve elmacik kemiginin yarisinida kesmis.
O lanet olasi kendini bilmez, Turkum ben diye gecinen arkadasa buradan cok tesekkurler. Cunku bu yil burada tekrar vizeye basvuran butun Turklerin basi cok buyuk belaya girdi. Vize vermek istemiyorlar. Turklerin yarisindan fazlasi vize bitimlerinde Turkiyeye geri donmek zorunda kalacaklar. Suanda burada OGRENCI OLMAMA RAGMEN bana vizede cok buyuk sorunlar yasatiyorlar. Suanda vize vermiyorlar, bu nedenle Polonyaya ilk gelis nedenim olan kiz arkadasimla evlenecegiz.

Simdi soyleyin.... Biz Turklerden nefret etmesinlerde kimlerden etsinler? Hilecilik bizde, afedersiniz abazanlik bizde, cinayet katliyan, uygarsizlik bizde, barbarlik bizde.... Gerci cogu TURK um diye gecinen farkli milletler ya.... Kotu birsey oldugunda TURK.... Cok iyi birsey yaptiginda baska bir IRK oluveriyorlar...
Yazik... Eh Atam tekrar dirilsede su ulkeyi tekrar adam etse...

Turkun Turkden baska dostu vardir!!! Burada Turkler ogrenci oldugumu bildikleri halde elimde ki butun parayi (okul parami bile) almaya calisip beni kaziklamaya calisirlarken Bir YUNANLI BIR POLONYALI arkadasim engelledi onlari!!! Suanda burada 2 kardesim var... BIRI Yunanli, BIRI POLONYALI!!!

Yapmayin arkadaslar lutfen... Duyarli olalim... Uygar olalim, bir insanin olmasi gerektigi gibi olalim...

Atamizin izindeydik hani???

Not : Eskiden bazi Ingiliz/Amerikan forumlarinda moderatorluk yapmis biri ve Turk forumlarinda da moderatorluk yapmis biri olarak (ornek: bitefight Turkiye forumlari gibi kullanicisi sayisi yuksek olan forumlar) Turkler kendilerini banliyorlar surekli ya da benzeri onlemler aliyorlar.. Fakat gelin gorun ki benzeri olaylar yabanci forumlarda cok nadiren oluyor. Neden mi? Uygarlasmis kisiler...
Polonya da yasadigim icin buradan ornek vereyim... Yollarda kullanilan levhalarda gunes enerji sistemi var. Yani sabahlari gunesten topladigi enerji ile geceleri isikli olarak gosteriyor. Turkiye de olsun... Uygarsizliktan daha takildigi gibi calinir... Levhalarimizi silahla delik desik ediyoruz... Lutfen issizlik demeyin... Turkiye de ki kadar issizlik var... Hatta burasi cok daha zor... Neden mi? Asgari ucret 1000 PLN. (turkiye ile ayni) Garson olarak calisiyorsan 500- 550 PLN + bahsisler... 30metre kare evin aylik kirasi 1500 PLN. 1000 PLN aldigini varsay (asgeri ucret) sen bununla kirani mi odeyeceksin, yemek mi yiyeceksin, faturami odeyeceksin yoksa ailene mi bakacaksin?
Aile sahibi oldugunu dusun.. Esin ve sen 1000 degil 2000 PLN aylik kisi basi aldigini dusun 4000 PLN. 30m2 evde kalsan 1 tane de cocugun olsa, 1500 PLN aylik kira + 500 PLN faturalar (en az) = 2000 PLN, sana kaldi 2000 PLN aylik... Bu para ile cocuguna bakacaksin, aileni gecindireceksin, kiyafet mi alacaksin yoksa sosyal bir aktivitede mi bulunacaksin? Oldu da yaptin... 30 m2 lik bir ev, tek oda ve mutfagi bile bu odanin icinde yani studyo tarzi bir ev.. Bir aile nasil yasayacaksin? 2 odali bir eve ciktin... 50 m2 olsun 2500 PLN aylik kirasi olacak... 500 PLN en az faturalar de kalacak 1000 PLN... Ne pisireceksin??? Buna ragmen hirsizlik v.s. cok cooook nadir oluyor... Yollarda ki gunes sistemleri ile calisan levhalari kimse calmiyor... Iste Turkiyemizin gercek yuzu!!

D

Dejin

Misafir
Bir baslikta uzatmak istemedim....
Temizlik imandan gelir diyoruz hepimiz... Sozde temiziz degil mi? Turkiye de yaz vakti bir otobuse binmeye calisin... Kokudan iceride boguluyorsunuz... Ama sozde temizlik imandan gelir!!! Hafta 1 kere dus alinca temiz olduklarini sanan ulkemizde %90 dan fazla insan var demek ki... Cunku neredeyse herkes kokuyor... Ya anlamadigim, burada da millet is cikisinda metro doluyor, otobusler doluyor millet iste dus alip disari cikmiyor ki!!! Ama ter kokusu yok hic! Bu gune kadar yalan soylemeyeyim sadece 2 ter kokan insanla karsilastim burada ve Polonyali degillerdi!!! (Biri Arapti kesin digeri de kesin olarak Hindistanli idi) Turkiye de kac kisi yatmadan once dislerini fircalar en az 2 dk? Kac kisi sabah kalkar kalkmaz fircalar? Sabah ayri aksam yatarken ayri dus alir? Bunlari topladiginizda gunde 30 - 45 dk nizi bile almayacak ve kendinizi temiz, rahat hissedeceksiniz... Ama iste yok.... Uygar bir toplum degiliz..

Ustte ve burada yazdigim yazilardan sadece yarasi olan gocunur arkadaslar... Elestiriye acik olmaliyiz ki kendimizi bir ileri seviyeye tasiya bilelim.

mener

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asoza' Alıntı:
Bir forumda okumuştum.

Geçenlerde Forex.com dan beni aradılar birkaç kez. Bir arkadaşa durumu anlatınca o da "benim numaramı verelim, kontör kazanırız" dedi hakikaten. :)

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dejin eyvallah zahmet ettin yazdın saolasın ;) bende bunu anlatmaya çalışıyorum aslında hep bir yerlerden dışlanınca karşı tarafı direk suçlu gösteririz ama olaya karşı taraftan bakmasını bilmeyiz. İnş bir gün öğreniriz. Benim umudum var :)

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar site yurtdışından nasıl açılıyor görmek istiyorsanız webwarper üzerinden bu adrese girmeniz yeterli.
Ben kendim girmeyi denedim site banlamış türk ip'leri ama bu tür olaylar ve sirketlerde engellenen sitelere ulaşmak için webwarper.net çok iyi bir adres herkese tavsiye ederim.

İşte urltrends:

http://webwarper.net/ww/~av/www.urltrends.com/

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zamanında gitar için bi programı satın alacaktım. Hiç siteye bile sokmadı. Siz fakir ülkesiniz bu programı alacak paranız yoktur gibisinden bi uyarı vermişti. Programın adı da zannedersem guitarfx di galiba.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.