İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

IP adresi üzerinden script kurulur mu ?

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Bugün isimtescil'den .tv uzantılı domain aldık. Domain DNS'leri yönlendirileli 3-4 saat oldu fakat hala görünmüyor ben de. IP adresi ile dosyaları ftp'ye yükledim fakat scripti kuramıyorum şu anda. Sebebi direk domaini görmüyor. IP adresi üzerinden scripti nasıl kurabilirim ?

Not : Dün PM ile irtibat kurduğumuz arkadaşların kafasında bir şüphe varsa bana PM atabilirler, domainin nasıl alındığını yazabilirim. ;)

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
İp üzerinden nasıl script kurulduğu konusunda bilgim yok fakat kurulduğunu biliyorum,daha önce çalıştığım arkadaşlar kuruyordu.

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Evet kurabilirsiniz, normal ftp ye siteadresi.com yerine ip adresinizi yazınız daha sonra gerekli dosyaları atınız ve panelinizden veritabanı v.s aynı şekilde oluşturunuz tek fark siteadresi.com yerine ip adresinizi yazmanız daha sonra kurduğunuz scripti görüntülemek için ipadresiniz/~kullaniciadi/ şeklinde görüntüleyebilirsiniz.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
hosts dosyanıza ek yapın o domain için o ip'ye. Daha sonra sorunsuzca işleminizi yapabilirsiniz domain üzerinden.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Win 7'ye alışamadım. IP adresini yazıyorum dosyaya fakat kaydetmek için yöneticiye başvurun diyor. Masaüstüne kaydedip değiştirmek istiyorum bu sefer de txt olarak oluşturuyor, Windows üzerindeki hosts dosyası ise dosya adıyla geçiyor. :(

Düzenleme : Kullanıcı için hosts dosyası değişikliği izni vermemişler. Sağ tıklayıp güvenlik ayarlarından izin verdim, şimdi scripti kuruyorum. :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.