İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

IP Adresten açık adres bulunur mu?

streetwise

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Haziran 2013
Mesajlar
12
Reaction score
0
Birinin IP Adresinden onun evine kadar bulabilmemiz mümkün mü, sanmıyorum ama.

Birde sadece açık adres bulma olayı değil, elimdeki herhangi bir IP adresin hangi şehire ait olduğunu bilmek istiyorum, ama kendi IP adresim bile her IP Sorgulama sitesinde farklı şehirdeymişim gibi gösteriyor beni üstelik birbirine yakın şehirlerde olmuyor genelde, bir sitede beni ankarada gösteriyor diğerinde burdurda diğerinde istanbulda. Başkalarının IP adresinde de aynı sorunla karşılaşıyorum, en gerçeğini nasıl öğrenebiliriz?
 

akn~

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2013
Mesajlar
357
Reaction score
0
Bunu ancak servis sağlayıcısından resmi kanallar aracılığı ile öğrenebilirsiniz. ip adresini check ettiğinizde farklı farklı illerden yanıt almanızın sebebi ise ip adresinin o anki yanıt verdiği, servis sağlayıcısının pop noktalarıdır.
 

Crazy

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Temmuz 2009
Mesajlar
252
Reaction score
1
Arkadaşın dediği gibi servis sağlayıcı veya resmi kanal harici açık adres şeklinde bulamazsınız.
 

AxiKill

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Haziran 2013
Mesajlar
78
Reaction score
0
Resmi yerler pat diye bulamaz. Yanlış anlamayın yanlış bildiğinizi söylemiyorum. Eğer bilgisayarında sağlam bir güvenlik yazılımı varsa bulmasının mümkünatı yoktur. Bundan 4 yıl önce 4 heker piyasayı öyle bir dolandırdıki bugünün parasıyla 40 milyondan bahsediyoruz adamlar işini bilgisayardan yapıyo ve 4 ayda anca yerini tespit edebildiler. O yüzden her ip adresi pat diye bulunumaz. Bunun yanında anca seni dolandırıcak yada rahatsız edicekki suç duyurusunda bulunabiliceksin. Yoksa şuna bi bakın demen mümkün değil.
 

emlakkonutproje

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Kasım 2013
Mesajlar
26
Reaction score
0
Birde bu siteye gir dene bakalım seni nerede gösterecek.Sakın korkma senin bulunduğun konumu gösterdi diye, senden başkası göremez konumunu, eğerki adli bir olaya karıştıysan ne yazıkki gece sıcak yatağından apar topar bile alırlar.Buradaki sistem ip adresi üstünden değil, bulunduğun koordinatlar üzerinden tespit ediyor.google bunu yapıyorsa Türk Polisi ne yapar sen düşün.

http://html5demos.com/geo
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst