İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ip sorunu

O

osman1971

Misafir
arkadaslar merhana

Adsl modemimde 192.168.. vs yazip modem ayarlarima giriyorum connect-Disconnet yapip İp adresmi değiştirebiliyorum.Fakat Aldiğim İp adresleri surekli 85.. ile basliyor hiç bir zaman 81'li bir ip adresi alamadim.

bunun için ne yapmam gerekir.yardımlarınız için tesekkurler.

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
modem ayarlarından Default Gateway tanımla turktelekomda gateway bilgileri olması lazım.

O

osman1971

Misafir
fenerli' Alıntı:
81 in bir önemi mi var ?

Bizim Bölgede 85 ile baslayan ip lerde sorun var net cok ağir.
Telekomda bunu aciklamişti. Bazi arkadaşlarim 81'li ile bağlanabiliyorlar ve gayet sorunsuz nete bağlaniyorlar.
Bende bu yuzden 81'li bir ip adresi almak istedim fakat olmuyor. her ip değiştirdiğimde 85'ile başliyor. Değişik DNS ler denedim belki alabiliriz düşüncesiyle ama malesef :)

F

fenerli

Misafir
istanbulda 2 büro , 3 şehirde birer büro, hepsinde sabit IP var ve 81 le başlıyor, sabit IP ile 81 in bir alakası var mı bilemiyorum, 85 li IP lerde sorunlar olması altyapıyı veren firmanın değişmesinden kaynaklanmış olabilir, geçmişte alcatel haricinde meteksanın nec ile yaptığı ortaklıkla kurduğu sistemlerde de çeşitli sorunlar olmuştu. (bu konuda bir sürü dedikodu çıktı turk.internet.com da bu yazılar mevcut)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.