İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iPhone 5 Türkiye'de yasaklanacak mı?

frtn

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ağustos 2011
Mesajlar
448
Reaction score
0
Konum
Edirne
Apple'ın iPhone 5 akıllı telefonu ile birlikte iPad'lerde bu yasağa girebilir! Apple, yaptığı tanıtım ile yeni iPhone'nu tanıttı. Şirket yeni iPhone 5 ile birlikte birçok yeniliğe gitti. Bunlardan bir tanesi de iOS 6 oldu.Apple'ın iOS 6'da yaptığı yeniliklerden bir tanesi önceki versiyonlarda kullandığı Google Maps harita uygulamasına veda edip kendi haritasına yer verecek olması oldu. Ancak Apple'ın haritasında bir sorun vardı.
1343330217_kktc2.jpeg

Yeni haritanın arayüzüne girip Türkiye üzerine geldiğinizde haritadaki"Kıbrıs Rum Kesimi" ibaresini görünüyordu.Apple böylelikle Türk vatandaşların yaşadığı"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti"ni (KKTC) dolaylı da olsa tanımamış izlenimi veriyordu.Türkiye'ye de satışa sunulan ve haritası bulunan mobil cihazlar için önemli bir izin alınması gerekiyor. Harita Komutanlığı'ndan alınan onaydan sonra bu cihazlar piyasaya sürülüyor.Harita Genel Komutanlığı ise sınırlarımızın bu verilerde doğru çıkması için oldukça hassas davranıyor. Onay almak için şartların içinde KKTC ve Güneydoğu olmak üzere, bölgelerinTürkiye'nin kabul ettiği sınırlarda olması mecbur.iOS 6'nın şuan kullanılan beta sürümünde halen bu sorun devam ediyor. Mobil işletim sisteminin tam sürümü yayınlandığında bu şekilde devam ederse Harita Komutanlığı'ndan onay alamayacak olan Apple'ın iPhone 5'in ve bu haritayı kullanacak olan iPad'lerin satışınınTürkiye'de yasaklanması söz konusu.
 

DEERin Adam

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Eylül 2012
Mesajlar
20
Reaction score
0
sırf bu sebeple yasaklanacağını sanmam
fakat IP5in sim kart slotunun bambaşka bir kart olması (çok daha küçük bir sim card kullanıyor) ve TR operatörlerinin henüz bu karttan üretmemiş olmaları sebebiyle IP5i yurtdışından hemen getirtseniz bile, bir süre kullanamayacağınız kesin.
alacaklar çok dikkatli olsun.
 

Ozkan

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Eylül 2010
Mesajlar
2,131
Reaction score
27
Konum
İstanbul
bence farkında olmayan veya fazla dikkatsiz birinin yaptığı bir hatadır; google maps kadar iyi olmasını bekleyemeyiz zaten
 

frtn

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ağustos 2011
Mesajlar
448
Reaction score
0
Konum
Edirne
Haritalar konusu hassas bir konu yasaklanma ihtimali düzelmesse gündeme gelebilir
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst