İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iPhone 5'in Özellikleri

mehmetgerz

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Eylül 2012
Mesajlar
2
Reaction score
0
iPhone 5'in Özellikleri ve iPhone 5'te Yenilikler

Kalınlığı 7.6 mm olan telefon, bugüne kadar yapılan en ince akıllı telefon olma unvanını da ele geçirdi. iPhone 4 ve 4S'lere göre iPhone 5 yüzde 20 daha hafif ve ince bir yapıda bulunuyor.

Ağırlığı yalnızca 112 gram olan yeni iPhone, eski modelin yüzde 18'i kadar daha ince.

326 ppi ile çok yüksek bir görüntü kalitesi. Yeni ekran 4 inç, yani beklendiği gibi 10,1 cm genişliğinde. Ekran çözünürlüğü ise 1136x640 piksel. 16:9 oranında.

Yeni iPhone 5'in özellikleri nden biride A6 işlemci kullanması, eski modeline göre grafikleri iki kat daha hızlı işleyecek. Sunumda bu hızı göstermek için yarış oyunu gösteriliyor.

E-mail'lerde de değişiklik yapıldı. iOS 6 ile birlikte e-postalarda VIP dönemi başladı. E-posta için 'VIPs' adlı yeni bir içerik mevcut. VIP olarak işaretlediğiniz kişilerden gelecek olan mailler mail kutunuzda ayrı olarak depolanacak.

Kullanıcılar artık istediği kişilerden gelen e-postalardan bildirimler sayesinde haberdar olacak Tıpkı Facebook, Twitter ve diğer birçok uygulamada olduğu gibi. iPhone 3g hariç tüm cihazlarda bu özellik olacak.

iPhone 5'in Özellikleri 'nden Yine iOS 6 ile birlikte Passbook özelliğiyle de tanışıyoruz. Passbook ile kullanıcılar sinema bileti, hediye veya biniş kartı gibi şeyleri iPhone'larıyla alacak.

3.5 inç'lik ekranı olan eski nesil iPhone'lara göre iPhone 5, 4.0 inç'lik ekranıyla artık kullanıcılarına daha yüksek bir çözünürlük sunuyor.

8 megapiksel dahili kamerası olan iPhone 5, 3264x2448 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekimi yapabiliyor. Düşük ışık modunda da vasat olmayan fotoğraflara imza atabiliyor.

iPhone 5 ile fotoğraf çekme hızı neredeyse yüzde 40 oranında arttı.

Tam ekran modu sayesinde artık kullanıcılar herhangi bir içeriği tam ekran olarak görüntüleyebiliyor ve böylece çubuklar da görüntüyü bozmuyor.

Panaroma özelliği sayesinde artık panaromik çekimler iPhone 5 ile yapılabilecek. Panaroma görüntü teknolojisi sayesinde farklı fotoğraflar bir araya getiriliyor ve ortaya çok daha geniş ve büyük fotoğraflar çıkıyor.

iPhone 5 ile birlikte ilk kez kulaklıklar da değişti. Yeni topluzlu Apple kulaklığı EarPods, bu hafta içinde ABD'de satışa çıkıyor.

Noice Cancelling özelliği sayesinde artık dış sesler daha az duyulacak ve kullanıcılar birbiriyle rahat konuşabilecek.

1080 piksel çözünürlüğünde video kaydı yapabilen iPhone 5, aynı zamanda video çekimi esnasında fotoğraf çekimini de olanak veriyor.

Yeni iPhone tamamen cam ve alüminyum bileşimi bir cihaz.

Daha iyi bir ses desteğini kullanıcılarına sunan Apple, bu anlamda iPhone 5'te 3 mikrofona yer verecek.
iPhone 5'ler ile birlikte şarj kabloları da değişti. Yeni iPhone'ların şarj kablosu yüzde 80 oranında daha küçük ve dolayısıyla hafif.

iPhone'ların hoparlörleri de küçüldü. iPhone 5'lerde yer alan hoparlörler önceki sürümlere göre yüzde 20 daha küçük bir yapıda bulunuyor. Mikrofonların biri ön kameranın yanında, ikincisi arka kameranın yanında, diğeri de iPhone'un alt bölümünde bulunuyor.

iPhone 5, tıpkı diğer iPhone'larda olduğu gibi siyah ve beyaz renkleriyle kullanıcılara sunulacak.

iPhone'lar arası fotoğraf paylaşılabilecek. Kullanıcılar bu fotoğrafları görüntüleyip yorum yapabilecekler.

Yine iOS 6 ile birlikte iPhone 3G haricindeki tüm iPhone'larda otomatik SMS gönderimi mümkün olacak. Kullanıcılar bu şekilde aramalara cevap veremedikleri durumlarda meşgul olduğunu SMS olarak gönderebilecek.

iPhone 5'in Özellikleri, iOS 6 ile sayısız yeni içerik ve uygulamaya sahip. Bunlardan bir tanesi şehirlerin üzerinde uçabileceğiniz, uçarken kamera açılarını değiştirebileceğiniz kamera uygulaması.

iPhone 5, kablosuz internet erişimi ve veri transferi özelliğini Wi-Fi ile kullanılan LTE ile önemli ölçüde artıracak. LTE, yani süper hızlı veri transferi sağlayan teknoloji doğrulandı

iPhone 5'te Siri özelliği fazlasıyla gelişmiş. İstediğiniz uygulamayı sesli komutla çalıştırabilirken, 'Bana akşam saat 8'de dört kişilik yer ayırtabileceğim bir sushi restoranı bul' gibi bir arama da yaptırabiliyorsunuz.

iPhone 5'in yeni özelliklerinden biride Shared Photo Stream. Fotoğraf albümünüze girerek, tek bir tuşla arkadaşlarınızla paylaşım yapabileceksiniz

30-pin dock girişi kullanan iPhone'a Bluetooth özelliği de geldi.

225 saat bekleme, 8 saat 3G konuşma süresi.

Yeni kamera. Yüzde 40 daha hızlı fotoğraf çekimi. 8 mega piksel sensör. 3264x2448 çözünürlük. 5 katmanlı lens. f/2.4 lens yuvası. Eski modele göre yüzde 25 daha küçük. Dinamik düşük ışık moduna sahip. Mükemmel lens hizalama özellği.
 

DEERin Adam

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Eylül 2012
Mesajlar
20
Reaction score
0
özellikler güzel. fakat duyduğum kadarıyla titreşim özelliği kalkmış. eğer doğruysa büyük hata.
ayrıca radyonun hala eklenmemesi de garip.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst