İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iş kur yasası ve sitem

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
o siteyi bende şuan gördüm ve okudum..bu gün İstanbul il bölge müdürlüğünü aradım sitem cv bazlı çalışmıyor dedim yinede iskurdan belge almak gerekiyormuş.. 20 bin ytl teminat lazımmış. birde 4 yıllık üniversite bitirmiş birini çalıştırmak gerekiyor.. Koşullar çok sert. ama yurt dışında siteyi barındırmak bizi kurtarırmı bilemiyorum. yerel bölgenin işkur bölge müdür yardımcısı ile görüştüm. haftaya gelin görüşelim dedi.. daha detaylı bilgi verelim.. gidip görüşeceğim bakalım neler öğreneceğim.

o sitenin sahibine mail attım, cevabını bekliyorum bakalım o neler dicek.
Ayrıca sizin görüşmenizden de birşey çıkacağını sanmıyorum. Birde bu yasa yeni mi çıktı. Ben uzun zamandır var diye biliyorum da.

Edit: O site sahibine ait oldupunu düşündüğüm, gene o tarz içerikli çalışan bir kaç sitesinin yayınını durdurmuş...

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o sitenin sahibine mail attım, cevabını bekliyorum bakalım o neler dicek.
Ayrıca sizin görüşmenizden de birşey çıkacağını sanmıyorum. Birde bu yasa yeni mi çıktı. Ben uzun zamandır var diye biliyorum da.

Edit: O site sahibine ait oldupunu düşündüğüm, gene o tarz içerikli çalışan bir kaç sitesinin yayınını durdurmuş...

Ben 5-7 ay önce mail attım bilgi almak için cevap vermedi vereceğinide zannettiyorum. yasa 2004 beri var galiba.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
haydaaa sakat iş o zaman...
ancak sunucu yurtdışında olsa birşeyin farkedeciğini sanmıyorum. yasaksa yasaktır. Çünkü Türkiye'ye hitaben yapılan bir ilan sitesi sonuçta.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
haydaaa sakat iş o zaman...
ancak sunucu yurtdışında olsa birşeyin farkedeciğini sanmıyorum. yasaksa yasaktır. Çünkü Türkiye'ye hitaben yapılan bir ilan sitesi sonuçta.

İşte size son haberler, bu tarz sitesi olanlar dikkat etsin...

http://www.ikilan.com/ sitesine bakmanızı öneriirm. bunun dışında 2 site yayınını durdu, bir site de uyarı yazısı yer alıyor ve bunu sonucunda bende sitemi kapattım....

@web.doktor pm kutunu boşalt...

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ikilandan sonra bende kapattım siteyi. 1600 ytl cezası varmış.kapatan kapatana yazık oldu emeklere. bir site sahibi ile daha görüşyorum şuan bakalım neler söyleyecek..

bu arada ikilan.com yazısını okudum gerçek anlamda üzüldüm aynı durumdayız. fakat bize uyarı gelmeden kapattık büyük geçmiş olsun

Firmalar tarafından tamamen ücretsiz iş ilanları bırakılıp, iş arayan insanlarımız tarafından yine tamamen ücretsiz bir şekilde başvurulmasını sağlayarak halkımıza iş bulma imkanı sağlayan ve türk firmalarının ihtiyacı olan personeli bulmasında gereksiz yere ilan başına yüzlerce yeni türk lirası vermeden insan kaynakları sorununu çözmesini sağlayan sitemiz ülkemizdeki bazılarının her alanda oynadığı rant oyunlardan yeni bir tanesinin kurbanı olarak kapatılmıştır. Maalesef ücretsiz olarak halka hizmet sunmak son 6 yıldır suç haline gelmiş ve bu işten haksız ve emeksiz şeklide rant zengini olan bazı firmaların bazı kurumlara yaptığı baskılar neticesinde sitemiz gibi iş ilanları yayınlayan ve zaten yıllardır işsiz olan halkımıza yeni bir ümit dağıtmak amacıyla yola çıkan ücretsiz tüm iş ilanları siteleri birer birer ceza yaptırımı ile karşı karşıya kalmaktadır. Zaten bu işten herhangi bir ücret talep etmeyen sitemizin uygulanacak cezanın da altından kalkması mümkün olmadığından yayın hayatına son vermekten başka çaresi kalmamıştır. Bu kapatılma konusunda emeği geçen herkese hayırlı olsun..... Bu düzen değiştiğinde tekrar burada yayın hayatımıza devam etmek ümidiyle....

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o siteyi bende şuan gördüm ve okudum..bu gün İstanbul il bölge müdürlüğünü aradım sitem cv bazlı çalışmıyor dedim yinede iskurdan belge almak gerekiyormuş.. 20 bin ytl teminat lazımmış. birde 4 yıllık üniversite bitirmiş birini çalıştırmak gerekiyor.. Koşullar çok sert. ama yurt dışında siteyi barındırmak bizi kurtarırmı bilemiyorum. yerel bölgenin işkur bölge müdür yardımcısı ile görüştüm. haftaya gelin görüşelim dedi.. daha detaylı bilgi verelim.. gidip görüşeceğim bakalım neler öğreneceğim.

bu 20k ytl teminat ne için acaba? yani ne yaparsan o paraya el koyacak? bana o kadar sert gelmedi koşullar.. gerçi 2 tanesini söylemişsin :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
bu 20k ytl teminat ne için acaba? yani ne yaparsan o paraya el koyacak? bana o kadar sert gelmedi koşullar.. gerçi 2 tanesini söylemişsin :)

sert gelmedimi ?
20000 ytl tek geliri reklam olan bir site için sert değil mi sence ?

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
uyuz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu 20k ytl teminat ne için acaba? yani ne yaparsan o paraya el koyacak? bana o kadar sert gelmedi koşullar.. gerçi 2 tanesini söylemişsin
Özel istihdam bürosu açmak için

a) Yetkili kişiye ait T.C. kimlik numarası beyanı veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan çalışma izin belgesinin örneği,

b) Yetkili kişiye ait en az lisans düzeyinde öğrenim belgesinin örneği, yurtdışı okullardan mezun olanlar için yeminli mütercimlerce Türkçe’ye tercüme edilmiş diploma örneği,

c) Yetkili kişiye ait müflis veya konkordato ilan etmemiş olduğuna ilişkin ticaret sicil memurluğundan veya ticaret mahkemelerinden alınmış belge,

ç) Yetkili kişiye ait Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış adli sicil belgesi,

d) 7 nci maddede belirtilen kriterlere uygun, nitelikli uzman personelin özgeçmişi, işyerine sahip olunduğuna ilişkin belge ve yeterli teknik

donanıma sahip olunduğuna dair beyan,

e) Kuruluş ve değişikliklere ilişkin ticaret sicili gazeteleri, şirket niteliği taşımayan tüzel kişiler için kuruluş sözleşmesi ya da yerine geçen belge,

f) Yetkili kişiye ait imza sirküleri,

g) Kat’î ve süresiz banka teminat mektubu,

ğ) Masraf,
http://www.alomaliye.com/ozel_istihdam_yonetmelik.htm

yukarı linkten Büro Açabilmek İçin Aranılan Koşullar başlığını okuyarak gerekli belgelerin ne olduğunu öğrenmen mümkün. İstihdam bürsosu açmak çok basit değil çok şey istiyorlar.. 20000 ytl teminat gösterip site açarsan ve her ay sigorta ödemesi yaparsan çok iyi iş yapmadıkca hepsi boşa gidecektir. piyasaya gelince insanlarımız iş ilanına para ödemeye alışık değiller. Bulunduğum bölgede istihdam bürosu var çalışmıyor insanlar bir eleman için 100 ytl vermekten yana değiller. O kadar işsiz varki cama kağıt yapıştırsan binlerce kişi başvuruda bulunacak. Bizi bu hale getirenler utansın.

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
teminat derken ne amaçlı teminat onu merak ediyorum. yani ne yaparsak 20bin ytl ye el koyacak, ne yaparsak paramıza dokunmayacak..

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
teminat derken ne amaçlı teminat onu merak ediyorum. yani ne yaparsak 20bin ytl ye el koyacak, ne yaparsak paramıza dokunmayacak..

Aslında istihdam büroları yarı resmi bir kurum gibi o yüzden bu işin üstesinden gelebileceğine inanmaları gerekiyor kolay kolay alamıyorsunuz. parayı istemelerinin nedeni bence bu işi yapabilecek nitelikli insan aramaları.. Bu iş çok sabır isteyen bir iş birnevi bu işi gerçek anlamda yapabileceğinizin garantisi.. İstihdam bürosu açmış bir kişinin anlattığı bir olay vardı onu anlatayım istihdam bürosu yarı resmi olduğu için orda çalışırken dikkatli olmanız gerekiyor mesela bir çalışan iş başvurusunda bulunan kızları ayarlayıp yemeğe çıkıyormuş bir şikayet gelmiş ve yakalanmış şuan mahkemesi varmış nekdar doğrudur tartışılır. ama yasaları çok sert. mesela size işçiyi gönderiyorlar siz o kişiyle çalışmıyorcağınızı söylüyor fakat o işçi ile saman altında su yürütüp işe alıyorsunuz ..belirli bir ay içince o işçi sizde yakalanır ise firmanıza dava acılıyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Arkadaşlar, bu konuda bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum.

Bazı ilan sitelerinin sahiplerine bu belge olmadığından dolayı tebligat gönderilmiş. Sitelerini yayından kaldırmamaları durumunda para cezasına çaptırılacakları yazıyorumuş.

Bilginize...

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bundan yarım saat önce işkur Adana şubesini aradım. Bu aradığım üçüncü şube. Eleman ilanlarına son noktayıyı koyuyorum.İstihdam belgeniz olmadan bu işi yapmak yasaktır. Ve büyük cezaları bulunmaktadır. Siteniz şikayet edilirse en kısa zamanda size ulaşacaklar. Büyük emekler verdiğimiz sitelerin kapanması gerçekten üzücü..Herkese iyi çalışmalar.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Bu cevabı bekliyordum, ama genede duymak üzdü beni...

Peki bu kesin yargı nerden geldi acaba ? Gerçi senle msn'den de görüşürüz ama herkesin bilmesi gerekn bir konu olduğu için buraya da yazarsan sevinirim...

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iş ve işçi bulma kurumuna para ödemeniz gerekiyor iş ilanı yayınlayacaksanız.

2-3 sene önce bir turizm sitesi hazırlamıştım orada ilan bölümü vardı, hazırladığım kişi 2 milyar civarı para ödediğini söylemişti.

şuan ne kadar bilmiyorum, yanlış yönlendirmeyeyim.

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2-3 sene önce bir turizm sitesi hazırlamıştım orada ilan bölümü vardı, hazırladığım kişi 2 milyar civarı para ödediğini söylemişti.

Şuan o para 16bin ytl civarı ama geçenlerde işkurdan 20 bin ytl dedi. Ama bu civarlarda birşey.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Vay be süpermis. Neden bu kadar issiz olduğunu anladım simdi. Isverenler is ilanı yayınlayacak platform bulamıyorlar :D

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Vay be süpermis. Neden bu kadar issiz olduğunu anladım simdi. Isverenler is ilanı yayınlayacak platform bulamıyorlar

Süper bir yanını göremedim nedense. Küçük şirketler ilan sitelerine para vermeyecektir Camlara ilan asılma devri başlayacak hadi göreyim seni işkur camlardaki ilanlar içinde bir yasa çıkartır..

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
belge_buyuk.jpg

belgesi olan internete koymuş :)

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
elemanlar ilan verirsede aynı şeylermi geçerli :) . şimdi aralardan iş ilanlarını bulup nasıl temizliceksek way anasını.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.