İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İsim soyisim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bence artık foruma isim ve soyisimle kayıt olunsun, nick olayı kalksın. Bu kaliteyi arttırır kimle muhattap olduğumuzu biliriz.

T

trgy

Misafir
Böyle bir şey imkansız gibi. Bu sefer sahte isimler ortaya çıkacak google indexleyecek ve bir başka biri ise adım kötü şeylerde yazılmış vs vs diyecek onun hakkında kötü yazılar çıkacak bir sürü sorun.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bence böyle birşey olmaz. Sahte düşünebiliyormusunuz mesela benim sahte isimle kayıt olduğumu?

enginsev

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
eposta aktivasyonunun yanında kimlik aktivasyonu yaptırılabilir.
tcno kayıt girilir kimlik faks lanır vs gibi aktivide edilmiş üyelerin rankları farklı olabilir aktivide ettirmek ücret karşılığı olabilir buda foruma cüzzide olsa bir gelir getirebilir.Zorunlu olmaz ama forumda güven aşılamak için kimliğini belli etmek isteyen kurum ve kişiler bu yola başvurabilir misal
... nolu yer sağlayıcı..
vergi nolu firmas gibi.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Bence böyle birşey olmaz. Sahte düşünebiliyormusunuz mesela benim sahte isimle kayıt olduğumu?
Tek üye sen değilsin ki hocam. :) Mesela şöyle bir sistem var genelde hosting firmaları, domain firmaları kullanıyor. TC kimlik numarasını yazıldığında otomatik olarak sorgulama yapılıyor ve gerçek isim yazıyor. Bu sistem olursa olabilir. ;)

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Tek üye sen değilsin ki hocam. :) Mesela şöyle bir sistem var genelde hosting firmaları, domain firmaları kullanıyor. TC kimlik numarasını yazıldığında otomatik olarak sorgulama yapılıyor ve gerçek isim yazıyor. Bu sistem olursa olabilir. ;)

Nette tonla tc numarası var :)

T

trgy

Misafir
Açıkçası şu an dolandırıcı bulunduğuna inanmıyorum çünkü her yeni üyenin telefon numaraları ben de bulunuyor. Eski üyeler için ise telefon numarası doğrulaması isteyeceğiz ilerleyen günlerde.

İyinet Ticaret Sistemi ile ilgil iise hala çalışmalar devam ediyor.

Kimlik doğrulama ise kredi kartı ile olabilir ancak tc kimlik no verir 1 tl lik de göstermelik alışveriş yapar vs ancak öyle sağlanır ve doğrulanır.

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
Şuan telefon no' ile üye olduğu için zaten isim soy isim'e ulaşılabilinir böyle bi' yaptırıma gere görmüyorum şahsen

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
isim - soyisim şeklinde üyeliğin olduğu wowturkey.com var bildiğim.
webmaster forumu yapı itibariyle biraz farklı olduğu için, 2.bir kişilik ön planda burada.
isim - soyisim kayıtlılara bir ayrıcalık tanınmadıkça ve kimseden de kimlik fotokopisi istenmeyeceğine göre; gereksiz bir uğraş olur.

Ganez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
türkiye'de bir sürü mustafa yiğit var buna nasıl çare bulacaksınız peki.

Ganez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Mustafa Yiğit 1
Mustafa Yiğit 2
Mustafa Yiğit 3
Mustafa Yiğit 4
Mustafa Yiğit 5
...
...
Mustafa Yiğit 1sürü

ben istemem adımın yanında 1-2-3-4-5 olmasını sonra
1. mustafa çıkar derki ben birinciyim diğerleri yalan.:D:D:D

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
ikametgahda verelim kaydolurken :) yada sabıka kaydı istenecek mi :) Yapmayın arkadaşlar topu topu foruma üye oluyoruz. Şuradaki insanların %90 ' nı ticarette yapmıyor, bilgi alıyor yada veriyor.İşleri zora sokmak bence pek mantıklı değil.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
ikametgahda verelim kaydolurken :) yada sabıka kaydı istenecek mi :) Yapmayın arkadaşlar topu topu foruma üye oluyoruz. Şuradaki insanların %90 ' nı ticarette yapmıyor, bilgi alıyor yada veriyor.İşleri zora sokmak bence pek mantıklı değil.
Ne demek bilgi alıyor ya da veryor? beceriksiz_acemi alıyor ve veriyor desek olmaz mı? Bilgi'ymiş! Hıh! Yazını report ediyorum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.