isimtescil'den directi hesabına domain taşımak istiyorum myorderbox lar varya onlara yalnız autorizer kodu girdiğim zaman bir yıllık kayıt ücreti geliyor karşıma bu kayıt ücretini vermeden nasıl taşıyabilirim.
![]() |
![]() |
merhaba,
Aramızda isimtescil kullanıp resellerclub bayilerine alan adı transfer etmeye çalışmış veya çalışan arkadaşlarımız mutlaka vardır. Bende yaklaşık 15 gün önce arkadaşımdan satın aldığım domainleri sisnetworks'deki hesabıma transfer etmek istedim ve macera başladı.
İlk önce isimtescil'e destek ticket'ı açtım, kibarca alan adlarımı transfer etmek istediğimi yazdım.
Gelen cevap;
![]()
Bu şekilde birşey yapamayacağımı anlayıp ertesi gün isimtescil'i telefonla aramak zorunda kaldım. Telefondaki bilgisiz ve tecrübesiz destek operatörü myorderbox şifremi onların değil benim bileceğimi söyleyince operatörün cahilliğine verip iyi günler dedim ve telefonu kapattım.
Fazla konuştum işlemlere geçelim;
1 - Reseller Help, Resellers Knowledgebase, Reseller Help Center - ResellerClub adresine girin, "Create a NEW Support Request" e bir tık atalım, Email Address, Password bilgilerini yazalım, Resellerid'yi boş bıraksakta olur. Sistem sizi başka adrese yönlendirecek.
----------------------------------------
Email Address : Yukarıda kullandığımız mail adresini aynen yazıyoruz.
Name : İsim Soyad
Category : Uygun kategori bulamadığımız için "Domain Name Registration & Management" i seçiyoruz.
Domain name : Alan adınızı veya alan adlarınızı virgül kullanarak toplu olarak yazın.
Summary : Destek talebi hakkında kısa bir bilgi yazalım. Ben "move services" yazdım.
Detailed Support Request : Belkide en önemli kısım burası destek mesajımızı bu kısma yazıyoruz.
"hello,
I bought 2 domains from isimtescil,Domain kaydı,Web Hosting,Host,Sunucu Kiralama,Co-Location,SSL,Web Tasarım. When I wanted to transfer this domain names to your another reseller Hoşgeldiniz. Isimtescil.net authorities say that they won't make "move services" operation. Because of isimtescil authorities i'm working on this event .In summary i'm effected because of this event. I want you to do this projects manually yourself.
I can send all type of documents to you
The account that will be transfered
1 - http://www.birincialanadi.com/
2 - http://www.ikincialanadi.com/
Best Regards
İsim Soyad"
----------------------------------------
Ben iki adet alan adı transfer etmek istediğim için formu yukarıdaki gibi doldurdum. Transfer etmek istediğiniz alan adı sayısına göre düzenleyebilirsiniz.
Submit butonuna tıklayıp yolladıktan sonra mail adresinize şifre bilginiz gelecek.
https://support.resellerclub.com/support/login.jsp bu adresten giriş yapıyoruz.
Tahminen 1-2 saat sonra gelecek cevapta şunlar yazacak,
![]()
Bize isimtescil'in bilgilerini yollayıp onlarla iletişim kurmamızı ve uzlaşmamızı istiyorlar. Daha öncede bunu denemiştik ve olumsuz sonuçlanacağını bildiğimiz için hiç uğraşmadan aşağıdaki mesajı yazıyoruz.
----------------------
"hello,
I talked about this problem with "FBS BILISIM COZUMLERI TIC. LTD. STI". Insistently they told me that they won't transfer my domain. This company always creating problem such this. I don't want this domains to be transfered to other icann registrar company. Please interested with subject because i want to transfer my domain to sisnetworks.com.
Best Regards,
İsim Soyad"
---------------------
Gelen cevap;
![]()
Sevindirici bir haber, İsimtescil'e 48 saat mühlet![]()
48 saat geçtikten sonra onca işleri arasında beni unuttuklarını düşünüp sürenin bittiğine ve istedikleri evrakları yollayacağıma dair mesaj atıyorum.
"Hello,
The timeframe that you gave to "FBS BILISIM COZUMLERI TIC. LTD. STI" is expired. For domains name i can send needed documents."
ve resellerclub'dan süper bir mesaj geliyor, eklenti olarak gönderdikleri pdf belgesini doldurup fax yada attachment olarak yollamamız durumunda aktarımın yapılacağını söylüyorlar.
![]()
PDF Belgesi :
customercontrolpanelrequestform.pdf ... at uploaded.to - Free File Hosting, Free Image Hosting, Free Music Hosting, Free Video Hosting, ...
PDF belgesinin ikinci sayfasını yazdırıyoruz ve elimize kalem kağıdı alıp bilgileri doldurmaya başlayalım, öncelikle Public Domain Registry | WHOIS adresini açıp alan adımızı yazıyoruz ve açılan ekranda "Owner (Registrant Contact)" kısmındaki bilgileri dolduracağız.
-------------
Domain Name : xxx.com, yyy.com, zzz.com
Registrant Company Name : Whois'deki Company kısmını yazıyoruz.
Registrant's Name : Whois'deki Name kısmını yazıyoruz.
Registrant's E-Mail Address : Whois'deki EMail kısmını yazıyoruz.
Registrant's Address : Whois'deki Address kısmını yazıyoruz.
Registrant's Telephone Number : Whois'deki Tel No kısmını yazıyoruz.
Move Domain name to specified customer id & customer username:
Directi'deki kontrol panelinize girip, profil kısmındaki customer id'yi ve login olduğunuz mail adresini yazın, örnek : "232323232 - [email protected]" şeklinde.
Registrant's Signature : imza
-------------------------------
Not : PDF belgesine yazacağımız bilgileri, Public Domain Registry | WHOIS 'den kontrol edip yazın çünkü %100 aynı olmazsa transferi yapmayabilirler. PDF belgesindede bunu belirtmişler.
En son işleme geldik, directi'nin yolladığı belgeyi taratalım aynı zamanda nüfus cüzdanımızın ön ve arka fotokopisinide tarattıktan sonra bizde attachment olarak evraklarımızı yollayalım. Tahminen 24 saat sonra alan adlarımızın aktarımını yapacaklar, işlemler bittikten sonra bizi isimtescil eziyetinden kurtardıkları için thank you yazıp yollayalım.![]()
hepinize kolay gelsin,
- onursql
yuh diyorum başka bişi demiyorum. yukarıdaki işlemleri müşterisine yaptırmak zorunda bırakanlara yuh diyorum. ( başka bişilerde demek istiyorum ama ... )