İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iTrader/eTicaret nasil verilir? Ne anlama gelir?

T

themaniac

Misafir
iTrader yada Turkcesi eTicaret sizinle ticaret yapilir mi yapilmaz mi bir derecede onu gosterir.

eTicaretiniz yuksek ise bunun manasi insanlar daha onceden sizinle alisveris yapmislar ve memnun kalip size +1 eTicaret puani vermisler.
Ayni sekilde sizi aldatan kandiran biri olursa ona da -eTicaret verebilirsiniz.

eTicareti yuksek bir kisi referanslariyla is yapan guvenilir kisi demektir.

Bu sebeple kendisiyle forumda ticaret yaptiginiz (Herhangi bir Alis yada Veris) sozkonusu oldugunda, forum ahlaki/gelenegi olarak o sahsa eTicaret puani vermek gerekir.

REP eTicaret ile cok farklidir. REP alinan bilgi icindir. Ancak birisi size bir sey kazandirmistir (bilgi harici birsey), o zaman kendisine eTicaret verilir. Size banner yapabilir, site tasarlayabilir, normalde ucretli olan birseyi sizin icin yapabilir. ucret almayada bilir, sirf referans icinde bunu yapabilir. bu gibi durumlarda genelde biz bu kisilere eTicaret veririz.

ETICARET Nasil Verilir?
Bir arkadas bunu bana sordugu icin buraya ona yazdigim mesaji kopyalayacagim.
Alis-Veris gerceklesen forum linkini acin. sonra kullanicinin (benim ki themaniac) ilk yazisini goreceksiniz. ekranin en saginda Mesajlar yazan kismin altinda eTicaret yaziyor. orada mavi renkte 0 yada baska rakam yazar. ona tiklayin.
bir sayfa acilacak. o sayfaninda solunda themaniac için bildirim yapacağım'a tiklayin. sonrada formu doldurun.
forma sizden bir forum linki isteyecek. bunun icinde yine ayni linki buraya yapistirin.
sonrada gonderin.
hepsi bu

REP NEDIR DIYORSANIZ TIKLAYINIZ...

T

themaniac

Misafir
guncel

Ekleme: evet sonunda iyinet'te buna tesvik etme karari aldi :D

T

themaniac

Misafir
sanirim REP olayida kalktiktan sonra insanlarin guvenini cezbedecek tek sey suan icin eticaret puani

Kendi eticaretimden biraz daha detayli anlatayim eticaret olayini.

eTicaret: 11 / 100%

buradaki 11 sayisi benim yaptigim eticareti gosteriyor. ve 100% ise memnuniyet yuzdesini veriyor. yani benimle ticaret yapanlarin %100'u benimle is yapmaktan memnun. eger birisi bana -eticaret verirse o %100 kac kisiyle ticaret yaptigima gore degisir.

eger 2 kisiyle ticaret yapmissiniz ve 1'i +ticaret digeride -ticaret vermisse, memnuniyet yuzdeniz %50 olacaktir.

roymand

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
basit ama bir o kadarda yararlı diye düşünüyorum yeni üyeler için bilgilendirici olmuş ;)

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Eline Sağlık Güzel Paylaşım...

T

themaniac

Misafir
benim gecen ay traderim 11-12 falandi. suanda 39 :D hatta 40 ama birisi vermedi henuz trader

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
İyinette kar değilde daha çok proje üzerine yoğunlaştığım için itrader kazandıracak alışverişim olmadı. Umarım birkaç sene içinde bende tam olarak herhangi bir işi oturtup ticaretlerime başlayabilirim. Daha çoğunun da olmasını dilerim sizde.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.