İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma İyi bir Seocu olmanın yolları

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
İyi bir Seocu olmanın yolları konusunu tartışmaya açmak istedim. Burada kastedilen Seocu ille parayla bu işi yapan (danışman, uzman vs) anlamında değil, SEO işinde iyi olan kişi anlamında kullanılmaktadır.

Var mı içinizde ben bu işlerde çok iyiyim, SEO konusunda kendime çok güveniyorum diyen. Ya da işi daha ileri götürüp bu konuda kendime rakip tanımıyorum diyen.

SEO alanında başarılı olmanın sırrı nedir? Neler yapılmalıdır? Hangi yazılıp çizilenler takip edilmeli, kendini kişi nasıl geliştirmelidir? SEO nasıl öğrenilmelidir?

İyi kötü, doğru yanlış herkesin görüşlerini bekliyorum :)
 

anm18

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ağustos 2011
Mesajlar
136
Reaction score
0
Yazılarımızı forumlarda paylaşıyoruz ve altına anahtar kelimemizle link ekliyoruz+İndexsiz url yapıyoruz.
 

bilgi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
6,835
Reaction score
171
Konum
►∞
Kendime rakip tanımıyorum, tanışalım mı? :)
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Kendim iddialı değilim ama iyi bir SEO'cu Google algoritmalarını sürekli olarak takip etmelidir. Çünkü SEO sabit bilgilerden oluşmaz, bugün faydalı olan bir teknik yarın zararlı olabilir...
 

Oğuz

2
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
3,284
Reaction score
96
Konum
Kadıköy
SEO konusunda iyi değilim, başka methodlarım var ama ;

[video=youtube;GVChGTwdjNA]http://www.youtube.com/watch?v=GVChGTwdjNA&feature=related[/video]
 

Nemiroff

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Eylül 2007
Mesajlar
587
Reaction score
0
anne ben seo'cu oldum..

SEO ile ilk 2006'da tanıştım.. o zamanda ne düşünüyorsam şuanda onu düşünüyorum SEO'yu ciddi anlamda bir meslek olarak görmüyorum ve bundan sonrada görmeyeceğim. Ama şunu biliyorum insan kendini ne kadar güncel tutarsa o kadar iyi bir SEO'cu. yani piyasayi iyi takip edip iyi analiz edip edilen bilgileri güzel okuyup sitemizde tam olarak uygulaya bildiğimizde bizden iyi SEO'cunun olmadiğini düşünüyorum.

Yanı internette google kullanmayı bilen insan bence KRAL'dir.

Yeri geldi 500k sitemde oldu yeri geldi 100 hit yapamadiğim sitemde oldu. Bur da önemli olan ne yaptiğini bilmektir. link değişimi yapiyorlar blog kasiyorlar imletiyolar diye sende yaparsan sen SEO'cu değilsin.. "anne ben seo cu oldum" diyenlerdensin.

Bu yüzden Türkiye'de SEO'yu bilen insan çok azdir ve böyle olmayada devam edicektir.
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
Google her yil onemli bir algoritma degisikligi yaptiginda kendinizi salya sumuk aglayarak bulmuyorsaniz iyi bir SEO'sunuz demektir. Her alti ayda bir duzenli olarak trafiginin %80'i kaybeden adam bir seyleri yanlis yapiyor demektir.
 

May

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,805
Reaction score
27
Konum
Jupiter
Google günlük 2 algoritma değiştiriyor. Google'dan medet ummak yerine, spesifik bir çalışmayla sitede müdavimler edinebilirsiniz. Benim google'dan aramadan girdiğim 200 e yakın site var.
 

RuLeT

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
29 Ağustos 2011
Mesajlar
16
Reaction score
0
Konum
Adana
Çok okuyanmı, Çok gezenmi gibi birşey oldu bu şimdi :)
Okuyan: SEO (Arama Motoru Optimizasyonu ) ilgili alanlarında makaleler. Google Arama motoru algoritma + güncellemelirini, tekniklerini okumak. Uygulamak ( test )
Gezen: Yukardaki okuyan mısrarında Google üzerinde site site gezerek bulmak.
Sanırım biraz cevaba yaklaştık. Okumak, Gezmek, Bende ekleyim de tam olsun + izlemek :)
Ekleme bunların hiç biri bende yok :D
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Bana SEO nedir, nasıl öğrenilir sorusu sorulduğunda bir günde rahat oturup 100 sayfa bir yazı yazabilirim :) Kimsenin kafasını şişirmek istemem. Foruma yeni gelip işte acaba nedir bu SEO, nasıl öğrenilir diye soru soran olursa git forum konularını oku deniliyor. Bu kişilere az da olsa fikir vermesi açısından konuyu özetlemem gerekirse;

Forumlarda genelde başlangıç seviyesinde bilgiler yayınlanır. Hiç SEO konusunda fikri olmayan kişiler bunları okuyup sayfa içi SEO ve dış SEO yapmanın temellerini atabilirler. Tabii bu bilgiler SEO'yu tam olarak keşfetmeye yeterli gelmeyecektir. İşin çok ince detaylarına indiğinizde bazen SEO "yaklaştıkça uzaklaşan bir şey" halini almaya başlıyor. Kısa yoldan sorunlarına çözüm arayan kişilerin çok sabırsız olduklarını görüyorum. Bir formül bekliyorlar. Biri çıkıp işte şunları şunları yap ve zirvedesin diyecek, ondan iyisi yok. Oysa böyle sihirli bir formül olmadığını bu işlere yeni başlayan kişinin iyi anlaması gerekir.

Yapılacak en doğru şey okuduklarınızı sitelerinizi riske atmadan uygulamaktır. Zamanla siteler geliştikçe kendinizi de geliştirdiğinizi farkedeceksiniz. Fırsat buldukça dünyadaki SEO otoritelerini, SEO konusuna çok zaman harcayan kişileri takip etmek, aynı zamanda arama motorlarının güncelleme ve duyurularını dikkate almak gerekir. İngilizce kaynalardan yararlanmak gerekir. Videoları izleyebilirsiniz. Matt Cutts, Rand Fishkin, Danny Sullivan gibi kişileri sosyal medyadan takibe alıp yazıp çizdiklerinden haberdar olabilirsiniz.

Bunların sonucunda kafanızda SEO ile ilgili bir düzen oluşmaya başlayacak. Kendi sisteminizi mutlaka geliştirmelisiniz.

Zirveye hızlı tırmanmak mutluluk getirmeyebilir, emin adımlarla bir az zaman tanıyarak, ihtimalleri dikkate alarak ve bilgilerinizi uygulayarak geliştirdiğiniz siteler yıllarca yerlerini koruyabilirler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst