YelizTurkmen

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
13 Aralık 2018
Mesajlar
160
Reaction score
17
Konum
Meram
Makale yazmak son yıllarda bir geçim fırsatı arayanlar, ek iş yapmak isteyenler için bulunmaz bir sektör haline geldi. Herkes tabi ki iyi makale yazamaz. Makale yazmak da belli bir beceri ve dil bilgisine hakimiyet gerektiriyor. Kaliteli ve SEO uyumlu bir makale nasıl yazılır sorunun cevabını bu yazımızda görmeye çalışalım.

İyi makale yazmak için neler yapılabilir?

seo-uyumlu-makale.png


SEO uyumlu ve iyi bir makale yazmanın şartları

Belli bir birikim sonucu ortaya çıkma
Aklınıza estiği anda bir yazı yazabilirsiniz ancak konusu ve içeriği alelade olan bu yazı, okuyucunun ilgisini çekmede ve onu etkilemede yetersiz kalacaktır. Bir makale yazmadan önce yazacağımız yazının amacını belirlemeliyiz. Güncel bir konu ile ilgili yazacaksak, gündemdeki konulara göz atmalıyız. Ya da tarihi bir konu ile ilgili makale arıyorsak, belli bir araştırma yaparak, araştırmalarımızdan damıttığımız bilgilerden oluşan bir makale ortaya çıkarmalıyız.

Bilimsel ve istatistiki veriler barındırmalı
Anket sonucu, TÜİK verileri ya da AB istatistikleri gibi bilgiler insanların daha çok dikkatini çeker. Örneğin yazınızın başlığı "Türkiye'de bu yıl epey kaza oldu" yerine "2019 yılında 12441 kişi kazalarda yaralandı" şeklinde kesin bilgi içeren bir başlık daha dikkat çekicidir.

Dilbilgisi kurallarına riayet edilerek yazılmalı
Yazdıklarımızda büyük-küçük harfler, eklerin yazılması ya da kelimelerin doğru yazılışı hakkında hata yapmamalıyız. Sizin yapacağınız bir yanlış, yazınızın dikate alınmamasına neden olabilir. Makaleyi yazan kişinin o konuda yetkin olduğu izlenimi çok önemlidir.

Başlık okuyucuyu çağırmalı
Yazılara SEO uyumlu başlık konusunda da okumuş olabilirsiniz. İyinet SEO makaleleri içinde yer alan yazıda SEO uyumlu makalenin, okuyucuyu çağırması gerektiği, harekete geçirici ifadelerin olması gerektiğini belirtmişti. Okuyan kişi nasıl harekete geçirilir. Örneğin başlıkta "Ankara anketinde kim önde?" şeklinde bir başlık sorunun cevabının detaylarda olduğunu gösterdiğinden okuyucuyu yazıyı okumaya sevk edecektir. Ya da "Bu yemekleri yiyorsanız 50 yaşını göremeyebilirsiniz" şeklinde bir yazı başlığı okuyucuyu korkutmasına rağmen tıklamasını da sağlayacak bir başlıktır.

Yazı görsel açıdan da kendini okutmalı
Yazıda geçen anahtar kelimeler kalın ya da italik yazılabileceği gibi renkli olarak da yazılabilir. Okuyucu yazının tamamını okuma eğiliminde değildir. Bir bakıp çıkacak olan okuyucu, eğer yazıdaki detayları fark ederse okumayı kabul eder. Başlıklar yerli yerinde olmasının yanında maddeli yazıların düz yazılara oranlar yüzde 70 daha fazla okunduğu araştırma sonuçlarından çıkan bir gerçektir.

Paylaşılmaya değer olmalı
Konunuz o kadar özgün olsun ki, okuyan kişi bu yazıyı başka bir yerde bulamayacağını düşünüp sevdikleri ile paylaşma ihtiyacı hissetsin. Haber sitelerini takip ediyorsanız, özel haber yapan bir gazetenin, eğer gerçekten araştırma sonucu yazılmış bir haberse, diğer haber siteleri tarafından da alındığını görebilirsiniz.

İyinet'te sizlerin daha yetkin birer webmaster olabilmeniz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
 

omer670067

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
11
Reaction score
2
Konum
Türkiye
ben, makaleyi nereye yazacağımı ve nereden paylaşacağımı bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
Kendi web siten varsa yazabilirsin.
VEYA
Office Word dosyasına yazarak .docx şeklinde kelime bazlı forum sitelerinde satışını yapabilirsin. Örnek: 100 kelime1,5 TL gibi
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara pubg mobile uc
Üst