Kapalı bir sitenin ne sponsorlara faydası olur ne de yarışmadaki sıralamaya.
Eğer saldırı alıyorsanız yarışmadan çekilin ve yarışmaya katılmayın.
Ya da yarışmaya katılın ve bu riski alın.Bu konuda bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok.
Malesef.
bu da hoş bi cevap, ama şöle bir konu var misal (misal ama gercek) yarışmaya başvuru yapmamış, linkleri eklememiş ama yarışmada yarışan ve listenin üstünde olan bir site var diyelim baktı gördü yarışmanın bitmesine 1 hafta var ve sıralamada ödül ala bilecek bir konumda (ki şuan öle) yarışmaya katılıyorum deyip sizin linklerinizi ekleyip ödül alması sizce ne kadar adil? ve siteler bazen dns sorunu yaşıyor bu gibi durumlar her site için geçerli sizce bu durum sizin adil görüşleriniz cerçevesindemi?
3 ay boyunca yarışma kurallarını yeri ne getirmiş bir yarışmacının sitesi listenin başında ise yarışma sonlanacağı saatlerde bilerek bilinçli olarak saldırı ile kapatıldığını düşünelim kapalı olan birsiteyi google yada diğer arama motorları her hangi bir kelimede liste başı yaparmı...(yapmayacağı için ödül alamayı hak etmiş olarak düşünüyorum)
Benim düşüncelerime göre yarışma kurallarında eksiklikler var yarışmacıların eşit şartlar altında yarışmaları mümkün değil iyinet yöneticileri bu konuları adil şartlar altında yeni kurallarla değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yarışma yeni başladığı için şimdi yapılacak kural değişikliğinin telafisi olmayan sıkıntılar çıkartmayacağına inanıyorum başarılar dilerim.